20tt a cysta na mozku

381
15.10.09 13:43

20tt a cysta na mozku

Ahojte,
ve 20 tt na screeningu našli miminku cystu(4,7mm) v pravé mozkové komoře. Vyšetření z amniocentézy vychází v pořádku. Máte někdo s tímhle nějakou zkušenost?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.10.09 13:51

Ahoj, my měli také ve 20 tt cysty chor. plexu na obou stranách do 4mm. Tenkrát mi řekli, že je to naprosto normální vývoj mozku. Na dalším vyšetření už zmizeli a vše bylo v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
2681
15.10.09 14:12

Kamarádka to měla také, tedy miminko, ještě ve 20 tt, byla vystrašená, a taky to zmizelo. Jinak o tom nic nevím, jen povzbuzuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.10.09 14:45

Může být, můžou zmizet během těhotenství nebo i až po porodu (synovec měl jednu, neteř několik, oba jsou zcela OK).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
17.10.09 10:36

20tt a cysta na mozku

Ahoj Brokoli,

taky tě zkusím uklidnit,ve druhém těhu jsem s tím opakovaně chodila na genet.UZ,amniocentéza byla v pořádku.Prý je to normální nitroděložní vývoj,jen by měly ty cystičky vymizet dříve.U nás teda vymizely později,dcera je zdravá.
Přeji vám totéž,Tina :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.10.09 13:23

Mám bohaté zkušenosti, chodila jsem co týden na utz, jestli se zmenšujou. . všechno bylo pak v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
17.10.09 20:25

cysty

Ahoj, v 11 týdnu jsem byla na UTZ, ale něco se jim nezdálo, tak mě pozvali v 17 tt na kontrolní a tam právě objevili ty cysty. Doktorka mi říkala, že většinou zmizí samy a kdyby náhodou ne, tak že to vůbec ničemu nevadí, že to nemá vliv na kvalitu života a že je spousta lidí, kteří je mají ani o tom neví. Pak mě pozvali v 20 tt a to už tam nebyly, zase se jim nezdálo, že miminko je trošku větší, tak mě pozvali ještě na jednu kontrolu v 23 tt cysty tam nebyly a velikost mimíska už byla ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
18.10.09 18:31

Moc díky za povzbuzující odpovědi,dost mě uklidnily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
26.6.11 20:24

dobrý večer,můj skoro 8m syn je týden po operaci cysty na mozku,zkušenost je to šílená ale snad se vydařilo a syn bude v pořádku a nebude nutná další operace,zatím se vše jeví v pořádku,budeme ale tři měsíce docházet na kontroly :(.......všem maminkám s podobnou zkušeností přeju hodně štěstí a hlavně pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenyska1
27.3.12 09:39

cysty ve 21.tt

ahoj, ve 21.tt nám na kontrole na genetice zjistili dvě cysty - docela velké - jedna 12mm a druhá 10mm. Docela mě to vystrašilo, protože většinou v tomhle týdnu už nebývají. Doktor říkal, že když se objevují v 17.tt, vůbec to neřeší, ale v 21.tt by to mohlo něco znamenat. Řešili jsme, zda jít na amnio, ale doktoři to nedoporučovali z důvodu, že riziko potratu u amnia je větší než pravděpodobnost genetické vady malinkýho. Všechny ostatní výsledky jsme měli ok - dobrý výsledek na downa z I.trimestru, na ultrazvuku taky nic neobvyklého. Doporučili nám 14 dní počkat, zda se cysty nezačnou vstřebávat,počkali jsme a opravdu po 14ti dnech byly cysty menší - 8mm a 9mm, hodně mě to uklidnilo. Amnio mi znovu nedoporučili s tím, že s největší pravděpodobností se cysty úplně vstřebají a objednali nás za 5 týdnů na kontrolu. V 28.tt jsme byli na kontrole a cysty byly pryč. Byla to obrovská úleva. Co jsem sháněla různé informace, tak většina případů dopadá dobře, tak držím všem maminkám co mají podobný problém palce, aby to bylo ok, jako u nás…

• Citovat
  • Upravit
13021
27.3.12 15:06

Ahojky, u nás taky našly cystičky (několikery)na obou stranách. Za 5 týdnů už tam nebyly, prý to některá miminka mívají…a jestli vyšla dobře amniocentéza tak to bude to samé jako u nás :kytka: určitě se ztratí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.3.12 21:03

Nam je take nasli, ve 21.tydnu, nabidli mi amnio, tu jsem podstoupila, dle vysledku vse ok, a na dalsim UTZ jiz take vse v poradku.
Z ruznych pramenu jsem se dozvedela, ze mnoho lekaru o tom pacientce ani nerika, ze je to velmi casty jev a neni treba ji timto zneklidnovat.
Ja tedy vystresovana byla, nicmene vysledky amnio a nasledny UTZ me uklidnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra4
18.12.12 15:30

Ahoj maminky Vaše diskuse mě trošku taky uklidnila, mám stejný rpoblém jsem ve 20 tt a včera doktor na UZ našel dvě cističky 4,5 mm. Taky jsem se vystrašila i když mě uklidnoval, že se to stává. 10.1.2013 jdu na další na kontrolu tak snad už tam nebudou :). Děkuji a hezké vánoce všem! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky