Zásah elektrickým proudem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1368
13.10.09 12:03

Zásah elektrickým proudem

Jen se chci podělit o zkušenost a případně poradit, kdyby se to někomu stalo.
Včera mě kopla zásuvka, když jsem dávala lampu do zásuvky . Produ mnou projel komplet :-( ale naštěstí mě to „nedrželo“ pustila jsem se…nemám ani popáleniny, ale jsem 21tt a měla jsem strach o miminko. Váhala jsem, jestli jet do nemocnice,ale pořád jsem na to myslela, a tak jsem raději jela. Miminko je v pořádku, paní doktorka řekla, že by mu to nemělo nic udělat, daleko horší pro něj byly ty moje stresy!!! Takže, pokud se Vám něco takového stane - nebojte se, mělo by to být v pořádku,ale pokud se bojíte, pro svůj klid JEĎTE!!! NA KONTROLU.

:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
13.10.09 12:44

No kdyby to byla větší šlupka a projela by celým tělem (z ruky do nohy), tak bych teda taky na kontolu letěla, přestože by to stejně bylo nejspíš k ničemu. podle mě by to mohlo miminku zastavit srdíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
13.10.09 12:58

Na kontrolu bych jela taky určitě, ač normálně nikdy nepanikařím, tady bych chtěla mít jistotu, že se nic nestalo.
Ufff už jen ta představa mě děsí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
13.10.09 14:58

To je dobře že se nic nestalo,taky bych se strachem zbláznila

Taky bych na kontrolu letěla.četla jsem o případu kdy zásah proudem zabil dítě asi v 20 týdnu :cry:
Sama jsem už dostala kolikrát pecku.Jsem takovej montér že když se něco rozbije rozeberu a chci spravit.Jednou jsem takle rozebrala v mládí počítač atary byla to taková stařičká konzole na hry,třeba někdo pamatuje :lol: a nevytáhla jsem ze zásuvky.Když jsem do toho šáhla tak mě to chytlo,pak si už jen pamatuju mámu jak mě fackovala abych se probrala.Celej den mě brněla ruka :roll: ,ale od té doby si na to dávám fakt bacha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.10.09 16:49

Panebože Berenike
co se Ti to stalo?????
tak to musela bejt pecka - chudáku… :oops: :cry: tak to bych byla šupem na pohotovosti (až bych se vzpamatovala z šoku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.13 07:34

Jsem ve 13tt a stalo se mi něco podobného, ne že by mně přímo zasáhl proud, ale nad hlavou mi zajiskřili drátky od elektriky a přitom vypadly pojistky. Trochu to „koplo“, ale cítila jsem jen lehkou bolest na hlavěy, i po delší době, jinak nic. Mám hrozný strach, že by to mohlo ublížit miminku, na kontrolu jdu ve čtvrtek, do té doby to budou asi muka :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.16 16:42

Ahoj holky, pri zapinani lampicky mi trochu zabrnela ruka, jsem vsak hroznej plasan tak nevim jestli mam letet k dr nebo to nic neni.. dekuji a prosim anonym

• Citovat
  • Upravit
1883
12.10.16 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, pri zapinani lampicky mi trochu zabrnela ruka, jsem vsak hroznej plasan tak nevim jestli mam letet k dr nebo to nic neni.. dekuji a prosim anonym

Opravdu není třeba. Ale někdo by se měl podívat na tu lampičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.16 16:49
@AlphaOmega píše:
Opravdu není třeba. Ale někdo by se měl podívat na tu lampičku.

Dekuji, no hlavne sem se lekla uplne me zabrnelo od prstu az po loket… uf.. lampicka pomaze do odpadu ;)

• Citovat
  • Upravit
20767
12.10.16 16:50

Vyřešila bych problém s lampičkou, víc nic. Jako dítě jsem cosi (už nevím co) strčila do zásuvku :zed: :zed: a dodnes si pamatuju tu ránu, nikomu jsem to neřekla a přežila jsem to, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
12.10.16 17:24
@Anonymní píše:
Dekuji, no hlavne sem se lekla uplne me zabrnelo od prstu az po loket… uf.. lampicka pomaze do odpadu ;)

Nemusí to být lampičkou, třeba špatně zapojená zásuvka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.18 07:48

zasuvka

Ve stredu syn dostala pecku od zasuvky, je to longer vyndal zastrcku a neco tam strcil. Dostal ranu a ma spaleninu na palci. Since je v poradku ale jsme tu na pozorovani. Dnes nas pousti domu. Elektrina neni sranda, komplikace se muzou nastat behem 24 hodin. I sebemensi rana muze I v tehotenstvi ublizit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
9.2.18 10:10

@maruskajirik30
Souhlas, ale to snad učí už na ZŠ. ;) Já těch ran dostala v životě už hodně, z důvodu profese, ale i dospělou zdravou ženskou zacloumá blbýc. h 12V z autobaterie a to je stejnosměrka - střídavý je výživnější. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
9.2.18 10:11
@maruskajirik30 píše:
Ve stredu syn dostala pecku od zasuvky, je to longer vyndal zastrcku a neco tam strcil. Dostal ranu a ma spaleninu na palci. Since je v poradku ale jsme tu na pozorovani. Dnes nas pousti domu. Elektrina neni sranda, komplikace se muzou nastat behem 24 hodin. I sebemensi rana muze I v tehotenstvi ublizit.

Pokud je mu 30 a nemá skrytou srdeční vadu bude OK! Taky jsem dostala ránu! Makla jsem omylem na elektrický ohradník! Chtěla jsem pohladit krávu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
9.2.18 10:17
@Božislava píše:
Pokud je mu 30 a nemá skrytou srdeční vadu bude OK! Taky jsem dostala ránu! Makla jsem omylem na elektrický ohradník! Chtěla jsem pohladit krávu!

Srovnáváš ohradník se zásuvkou? 230V střídavého a max 24V střídavého (záleží na typu)? :lol: Jasně, že 90% lidí i dětí jsou v pohodě, ale nezlehčovala bych to. Ty zaslepovače zásuvek se nevyrábí už přes 50let proto, že by byly v zásuvkách hezké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí