Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, možná je to trošku blbá otázka, ale zajímá mě, jestli má nějaká těhulka stejný problém jako já ![]()
Takže..jsem v 6.měsíci těhotenství a přibližně od 2-3měsíce mám problém při sexu.. Jakmile se partner snaží do mě „dostat“ začně mě to vespod pálet,bolet a já nevím co všechno…Někdy se to dá přežít ale jindy to prostě nejde.. Už nevíme co dělat… Podotýkám, že nejsme žádné špindíry
.. Bolí mě to třeba i při vyšetření u doktora..Ten mi na to řekl jen tolik, že se sexem v těhotenství je to takové všelijaké
Tak nevím..máte nějaká stejný problém?
jestli te to uklidni, taky to mivam… a nepomaha nic. proste je to tam moc prokrveny asi.
noo abych řekla pravdu, tak mě tohle teda neuklidnilo
ale děkuji:-)
ahojky zakladatelko,
koukni na můj metřík, při sexu mě sice nepálí, ale mám taky problém, není mi to prostě příjemné, při sexu to celkem jde, ale pak mě to vevnitř pobolívá a mám pocit,že mě i bolí čípek, takže po pár pokusech jsme prostě sex omezili, nechci riskovat zdraví dítěte … vím,že většina žen zřejmě problémy nemá, ale já se taky necítím dobře, tak nebudu riskovat, mimi je priorita a s manželem jsme se o tom bavili, pokud máš takové problémy, tak to prostě omezte, jsou i jiné praktiky a hlavně partner - pokud to ví - by měl pochopit, že to pro tebe není příjemné … ![]()
a nvíc, tím,že jsem měla pak bolesti, přestože sex byl velice klidný, tak se nechci do dalšího pouštět, navíc na to nemám ani teď náladu - předchozí zkušenost a strach o miminko … jsou i jiné praktiky, aby byl chlap jakžtakž spokojen … chce to kompromis
![]()
Ahoj,
mě to přijde v normě.Sexík si užíváme po celou dobu a to i teď když je porod na spadnutí.Myslím si jestli není problém s provlhčením.U mě to tak vždy v těhotenství bylo.Ale vyřešili jsme to tím,že jsem koupila kvalitní lubrikační gel se silikonem.Malá lahvička za 130 kč a vydrží na cca 1/2 roku.Hlavně jsem nemohla používat zn.Primeros,měla jsem pak podobné problémy jako ty…pálení,bolení.
No pro mě je sex v těhotenství nadmíru nepříjemná záležitost, neb mě bolí kyčle, tlačí děloha a pár dní po mě poboívá podbříšek a mám velmi hnusný výtok. Takže u nás se snažíme volit jiné než koitální aktivity a manžel je veeelmi spokojen…
Jinak pokud je problém s vlhčením tak zkus nějaký lubrikant, jsou dostupný v každé lékárně, někde i v drogerii, při nejhorším prostě na netu…
Nu mám podobný problém a nejen při sexu, je to dole příliš překrvené a po prvním porodu asi i uvolněné, takže mám stále pocit, že tam nosím něco navíc. Při sexu to docela jde, ale po sexu nemůžu ani sedět ani stát, jen ležet, protože mám pocit že mi snad praskne ![]()
Zjistila jsem, že ráno je to lepší, po noci to není tak „nalité“.
jeste by dr asi mela vyloucit nejakej zanet nebo kvasinky…to dokaze taky peknou paseku (svedeni, paleni, boleni)…me to trapilo prave hlavne pri a po sexu.
Uz delsi dobu me trapi to ze mam hroznou chut na sex, jeste pred otehotnenim jsme meli s partnerem sex denne jenze ted co jsem tehu tak se sexu spis vyhybam treba ted sex nebyl uz tri tydny ale mne to moc chybi, vim ze klidne sex mit muzu ale uz jen ta predstava ze je ve mne dite a hybe se pri tom mi prijde trochu desiva a navic se bojim aby se tim nevyvolal porod, jsem 29tt. Jak jste zvladaly sex v tehu vy? Taky jste se tak baly?
nemate treba nejaky typ jakou volit polohu aby to bylo pro me prijemejsi? Ted v tehu jsme meli sex jenom z boku ale to mi docela vadilo jak se mi pro tom prirazu hybalo bricho.
@Anonymní píše:
Uz delsi dobu me trapi to ze mam hroznou chut na sex, jeste pred otehotnenim jsme meli s partnerem sex denne jenze ted co jsem tehu tak se sexu spis vyhybam treba ted sex nebyl uz tri tydny ale mne to moc chybi, vim ze klidne sex mit muzu ale uz jen ta predstava ze je ve mne dite a hybe se pri tom mi prijde trochu desiva a navic se bojim aby se tim nevyvolal porod, jsem 29tt. Jak jste zvladaly sex v tehu vy? Taky jste se tak baly?nemate treba nejaky typ jakou volit polohu aby to bylo pro me prijemejsi? Ted v tehu jsme meli sex jenom z boku ale to mi docela vadilo jak se mi pro tom prirazu hybalo bricho.
ja se nebojim, na sex mam i chut a polohu bych neresila, dite je dost daleko a chraneno takze se nemuze nic stat
muj chlap taky nechce, asi ho spis nepritahuju a predstava ditete v brise mu sexy neprijde a jsem v 28tt takze asi je to vsude podobny…
u nas je frekvence tak 1× za mesic
ale od 36tt to ma ode me narizeny -uz se psychicky pripravuje a snad porodim nejak rozumne a nebudu strasit do 40tt
@Anonymní píše:
Uz delsi dobu me trapi to ze mam hroznou chut na sex, jeste pred otehotnenim jsme meli s partnerem sex denne jenze ted co jsem tehu tak se sexu spis vyhybam treba ted sex nebyl uz tri tydny ale mne to moc chybi, vim ze klidne sex mit muzu ale uz jen ta predstava ze je ve mne dite a hybe se pri tom mi prijde trochu desiva a navic se bojim aby se tim nevyvolal porod, jsem 29tt. Jak jste zvladaly sex v tehu vy? Taky jste se tak baly?nemate treba nejaky typ jakou volit polohu aby to bylo pro me prijemejsi? Ted v tehu jsme meli sex jenom z boku ale to mi docela vadilo jak se mi pro tom prirazu hybalo bricho.
a proc se tomu vyhybas? My naopak pri tehu sexovali vice nez predtim, tedy od druheho trimestru (v prvnim trimestru mi bylo soufl a hlavne unavou jsem odpadala kolem sedme vecer a rano mi zas bylo blivno), hlavne v tom druhem trimestru to bylo super, ja mela chut neustale, prakticky porad jsem byla mokra a bricho jeste nebylo tak velke, aby to neslo delat. Navic se mi jeste vic zvetsily prsa (manzel je hornak) a ztmavly bradavky, takze kolikrat nebyl problem mit rano rychlovku a hupsly jsme na to jeste vecer. Ve tretim trimestru uz clovek musel hledal polohy (konicek, zezadu, zboku), ale taky to bylo fajn. Rodit jsem sla planovanym cisarem, takze dva dny pred nastupem do porodnice jsme sexovali do zasoby na sestinedeli asi do tri do rana
No moc rada na to vzpominam.
Ja se hlavne bojim toho aby to nevyvolalo porod, jednou jsem nekde cetla ze od 28tt by se prave kvuli tomu moc sexovat nemelo tak to mam porad nejak zafixovany v hlave a pak se bojim ![]()
@Anonymní píše:
Ja se hlavne bojim toho aby to nevyvolalo porod, jednou jsem nekde cetla ze od 28tt by se prave kvuli tomu moc sexovat nemelo tak to mam porad nejak zafixovany v hlave a pak se bojim
dnes jsem byla u dr a cipek drzi ukazkove vse oka sexovat muzu kdy budu chtit, to je blbost v normalnim tehu sex porod nevyvola ![]()
@Anonymní píše:
Ja se hlavne bojim toho aby to nevyvolalo porod, jednou jsem nekde cetla ze od 28tt by se prave kvuli tomu moc sexovat nemelo tak to mam porad nejak zafixovany v hlave a pak se bojim
naprosta blbost, neboj a tyhle chytre prirucky necti.