Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
nejsem si jistá a proto se radši zeptám. Chceme jet do Maďarska a budeme 2dny v termálech. To budu už v 27TT a chtěla jsem se zeptat, jestli je to vhodné? Do příliš teplé vody nepujdu určitě. Po zdravotní stránce jsem v pořádku, ale nikde jsem se nedočetla jestli ano či se nedoporučuje.
Díky Kač
Ahoj, bych se zeptala svého gyndaře, ten to bude vědět nejlíp. Ale bacha aby tě nestrašil zbytečně. ![]()
přesně totéž jsem řešila před dvěmi lety, kdy jsem byla těhotná a chtěla tam jet. Už nevím, kde přesně, ale našla jsem si, že to vhodné není, bohužel už nevím přesně ty důvody, dokonce jsem se ptala i v poradně, kde mi to rovněž nedoporučili. Tak jsem se na to raději vykašlala. Ono to tam vesměs o té teplé vodě je. I co mám informace od známé. No ale třeba ti tvůj doktor dá požehnání…
já tam ale chtěla jet na celý týden, třeba ty dva dny nic není, no spekulace
jo už si vzpomínám, nešlo jen o tu teplou vodu, ale veké množství solí a minerálů co se vstřebává kůží!!!!! tak na to bacha, moje známá tamjezdí pravidelně a vždy se vrátí jak zmlácená bolí ji celé tělo, nechápu, co tam dělá, co já vím polehává ve vodě a drinkuje, určitě žádný pohyb, ale prý je to samo o sobě nějak namáhavé díky té vodě nebo co, takže pozor, zeptej se na ty minerály
Ahojky
me to tenkrat doktor zakazal, uz si presne nevzpomenu co vsechno vyjmenoval a cim vsim strasil, jen rikal neco o infekci v teple vode, o predcasnem porod, o otvirani…
zkus se poradit s nim
ja byla a stale jezdim..mam desne bolesti zad..a ta tepla voda mi na to dela dobre…chodim i pravidelne plavat do bazenu s teplotou 36 stupnu a vecer bez teple vany si neumim predstavit…ptala sem se i sve dr. rikala ze v pohode, pokud me to nedela zle!!! tak zalezi jak tvoje telo co na to rekne…ze se tim dokonce posiluje obranyschopnost miminka kdyz se mu lehce zvedne teplota…ale ze rozhodne nelezt do bazenu s tou hodne horkou vodou…pry to jsou ty kde je jasne varovani ze do nej nesmi deti do 10 let. drzet se teploty +- teplota tela. preju pekny relax v teplicku ![]()
ale s dr se porad…preci jen ten muj o me uchylce na teplou vodu vi a kontroluje mi cipek (coz asi vsem) ale vcas by mi to zatrhnul kdyby nastal nejaky problem ![]()
Tak díky, ještě se v poradně zeptám. Jen včera se mě přeptal manžel jestli teda chci jet jestli jsem se už rozhodla. On tam totiž musí- „organizuje“ to a domlouvá s maďarskýma kolegama.
Zeptám se MUDr a ten snad poradí a řeknu mu o těch solích.
Kač
Tohle už se tady v jedné diskusi myslím řešilo a obecně se to nedoporučuje. Samozřejmě nemusí ti to nic udělat, ale také může. Osobně bych neriskovala. Ale zeptej se svého gyndr. , jaký na to má názor.
K těm solím a minerálům - pokud se budeš celý den koupat, večer budeš utahaná tak, jak kdybys celý den manuálně pracovala - znám to moc dobře, jezdím do termálů na Ischii jako průvodce (tedy dříve).
Jinak nevím, jak v Maďarsku, ale v té Itálii je v každém termálním parku min. jeden bazén s obyč vodou - ne termální. Tak přinejhorším si zaplavat v něm.