Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
maminky, můžete mi poradit? teď brouzdám po netu a mám obavy…
vím, že co do spolehlivosti se nedá srovnat s tripple testy. V předchozím těhu jsem byla na screeningu, byla jsem u jiného dr, který na něj posílal. nyní jsem ve 14. týdnu u jiného dr. a ten říkal, že budou dělat testy v 16., to jdu do poradny atd. Teď jsem narazila na netu, že se dělá screening jen do 12.tt??? takže jsem to prošvihla? ten můj nový dr. asi posílá na ty tripple, já bych si to bývala i zaplatila, ale tohle je podraz, vůbec to semnou neprobral
Podle mě jsou ty trippl testy úplně k ničemu, co vím spoustu falešně pozitvních případů i neodhalených pozitvních… jsem z toho dost nešťastná (rozhodně nechci bezdůvodně na amnio, jak tomu často u triplů bývá) - nebo se pletu a je ještě čas si screeeningové testy nechat udělat?
Ahoj,
screening v I trimestru se dělá od 11tt do 13+6tt. Je mnohem přesnější než v 16tt. Podle toho co píšeš tak ti budou dělat tripple testy v 16tt.
Ahoj,
1. screening se dělá 11+3 až 13+6 a je určitě mnohem přesnější než tripple testy jak píšeš. Ale co je nejpřesnější je udělat 1. screening i 2. screening a společné vyhodnocení má největší přesnost. Tvoje obavy chápu. 1. sc mi vyšel ok, tripple špatné, doporučení na plodovku, a 2. sc zase ok, takže vím o čem mluvíš.
Ten screening pokud na něj nedostaneš doporučení od doktora tak si můžeš i zjistit sama. Objednáš se tam kde ho dělají, ale sama si ho musíš zaplatit.
holčinky děkuju moc, takže to znamená, že mám čas do pátku (to není moc), abych sehnala kde mi to udělají.
kdyby měl náhodou někdo tip, kam se obrátit v Praze ? bez doporučení lékaře (to od toho svého ješity, který má patent na rozum nedostanu)
a máte někdo představu, kolik to stoj í? stejně je to nefér, když to hradí pojištovna, já bych se Tripplů vzdala - asi to i udělám, pokud se mi podaří stihnout si udělat screening
Kleo , já jsem na screeningu byla v Gennetu, stojí to tam 1100,– ale nevím jestli tam budou mít ještě volno takhle narychlo.
Taky doporučuju Gennet a zavolat co nejdřív, aby měli ještě volno. ![]()
ahoj screeening v I trimestru se dělá
odběr krve se podstupuje 10+0 a pak UTZ ten se dělá po 12týdnu
Jinak stojí nějak kolem 1100kč
Já na něj jdu automaticky k Apolináři a tento týden jsem byla na odběru krve a na UTZ jsem objednána po 13tt
Držím palce
Já myslím, že bez odběru krve to nepůjde a to vážně nestihneš. Mně před 2 lety gyndr. taky neřekl, že je tohle možné, dozvěděla jsem se to náhodou a taky pozdě a to můj BÝVALÝ ošetřující je primář jedné poměrně vyhlášené porodnice ![]()
Ach jó, z tohohle já kvetu, čekala bych, že každý doktor těhotnou o takové možnosti aspoň informuje, když už ji rovnou nepošle
.
Lentilko, měli by, ale mě moje dr. jen řekla, kdybyste chtěla NT screening zaplaťte si modrou či jakou kartu za 3000,– a já vám ho udělám. Ale vůbec mi neřekla co to je, kdy se dělá atd. Ještě že to vím z emimina ![]()
Mufino - ony se ty internetové těhotné asi dají v ordinaci docela snadno poznat
.
Btw dosud jsem nepochopila, proč se poradně pro těhotné říká poradna pro těhotné, neb osobně mi tam nikdy nikdo nic neporadil
.
Ale s NT - kurňa, když už takové vyšetření je, tak to má každá ženská vědět, ne
? A né hnát potom každou třetí na amniocentézu, že o nic nejde
.
me to dr. napriklad vymlouvala…rekla mi o tom…ale ze to je vlastne naprosto zbytecny, ze jen tahaji z lidi prachy…takze kdyz clovek nevi tak se nic nedovi
ale sla jsem i pres jeji nedoporuceni!! ted to jedna moje znama take malem prosvihla pac se ji dr. zapomel zminit…
no ono amnio je velmi výhodný business, takže proč neposlat každou třetí, když jsou z toho pěkný prašulky
souhlasím, že by měly těhule vědět o všech možnostech a pak se rozhodnout, jo ale to by genetická centra brzy přišla na buben ![]()
Ahoj,
v Praze to dělá taky Pronatal v Modřanech.
Byla jsem tam už podruhé, v obou případech spokojenost. Přišlo mi to, že tam neměli úplně narváno (asi rozumně objednávají), tak třeba by tě někam vmáčkli. http://www.brestak.medikus.cz/objednani
Pokud ti krev nenaberou na gyndě, tak ti ji vezmou až přijdeš na UTZ. Má to jedinou nevýhodu - musíš pak asi ještě týden čekat než budou i ty výsledky z krve.
Zkus to, držím palce.