screening v 1. trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
14.10.09 19:48

Ss tou krví v 10. týdnu to není nutnost!!! Určitě si zavolej a objednej se. Krev se bere dřív za prvé proto, že až potom jdeš na UTZ mají už kompletní výsledky i s rozborem. Můžou ti ji klidně vzít 13+6, to není problém!!! Jen se podívají do tabulek se kterejma porovnávají ty hodnoty z krve a porovnají je s hodnotama který mají být v týdnu 13+6. Nic ještě není ztracený. Určo zítra obvolávej a něco seženeš… . Držím palec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.10.09 20:55

Ahoj holky, jsem tu dá se říct nová, po druhé. Minule jsem jen nakoukla a nevěděla ještě, jestli je miminko do našeho života to pravé, nebo spíš, jestli by se u nás mělo dobře. Máme už 8mi letého chlapečka a finančně jsme vycinkaní na kačku. Ale podvědomky jsem od začátku snad věděla, že se ho nevzdám.
Tak tedy s troškou do mlejna: k aktuálnímu tématu. Mě paní doktorka poslala nebo spíš navrhla, že můžu jít nejdřív na kombinované testy do Zlína ve 12 tém týdnu a pak ještě jednou v 16tém k ní. Zlín byl plný a tak mi navrhla, že mám přijít ve 12tém týdnu k ní, jen na změření páteře miminka, jestli to říkám správně a pak v 16tém k ní. 50% těhulek prý samo ve 12tém týdnu odmítá tyto testy kvůli panice. V 16tém se rozhodne a je to. Jinak bych musela platit 1400 na jiné klinice a na to boužel nemám, jinak bych asi určitě šla :-). D
Dnes jsem dostala nádhernou fotečku prcka - je to prostě nádhera, že se chce až brečet radostí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
14.10.09 22:28

Odber krve v 1.trimestru se musi udelat do 12tt.Ale muzes si zajit i na samotne NT.Me loni taky dr. ,,nestihl,, odebrat krev a sla jsem jen na utz.Tak hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.10.09 00:02

kočky moc díky za rady :! no od rána budu telefonní ústředna, tak snad to dopadne. Já krevní testy mám, dělali mi je na gyndě, v tom termínu, tak doufám, že jsou kompletní a pro ten screening by to stačilo . Nevím, jestli mi je budou chtít vydat - zapůjčit. Ale jsou snad mé nebo ne?
No kdyby něco chybělo a nebylo by nutné do toho 12týdne, tak mám tchýni v ústavu hematologie, kde by to snad sfoukli do druhého dne, tak jsem zvědavá, bude to bojovka. No uvidíme, třeba mě někam vezmou příští týden a nezblázní se, že ten UZ bude třeba o 3 dny více…

hlavně, že člověk chodí do poradny, ach jo :roll: ještě jednou díky a napíšu jak jsem dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.10.09 07:18

Kleo , nechci strašit, ale podle mě tě buď vezmou hned nebo vůbec. Ono se totiž už pak nedá to šíjové projasnění změřit - nějak zmizí to co tam měří, přesně nevím, jen mi něco takového říkala dr. při tom UTZ, že se to později už nedá dělat.
Jinak do Gennetu taky neobjednávají kupu lidí najednou, byla jsem v čekárně sama a ještě mě vzali o 15 minut dřív, když jsem odcházela tak tam byla jen jedna paní na UTZ ve 20.tt, takže třeba tam místo bude :wink:

• Citovat
  • Upravit
9819
15.10.09 08:17

Ahojky, mne gyndr. vravela, že do Gennetu sa na odber krvi nemusím objednať, proste tam prídem, vezmu krv a tam sa objednám na UTZ a vyšetrenie stojí 1000 Kč. Tak by som tam asi radšej skúsila zájsť osobne. Veľa šťastia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.10.09 08:24

Silvi , na krev můžeš jít kdy chceš, ale jen v určitém časovém rozpětí, mě řekli, přjďte mezi 7.9. - 11.9. - nevím už přesně. Ale to už je v případě Kley pasé a aby objížděla centra osobně, to by ji dost zdrželo :wink: Jinak v tom Gennetu to stojí 1100,– - byla jsem tam na konci září, tak předpokládám, že od té doby nepřecenili :)

• Citovat
  • Upravit
166
15.10.09 08:59

Holky, tak je to v pytli :cry: :cry: :cry: nikde mě nevezmou, je pozdě :cry: opět jsem se přesvědčila, že si všechno musí člověk hlídat a zjišťovat sám

chtěla jsem si objednat aspon nějaký jiný ultrazvuk, kde by mi miminko zkontrolovali (můj doktor podle mě nic neví, jen hlídá, jestli bije srdíčko, to je vše) Jsem z toho nešťastná, někde jsem četla, že když třeba nevyšly dobře ty tripple testy, tak si maminky zaplatili nějaký genetický ultrazvuk a já nemám kde bych si ho zaplatila. Když něco zjistí ve 20-22 týdnu, tak je pozdě podle mého názoru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
15.10.09 09:05

Ahojky, doktor ti to asi automaticky nenabidl, protoze to neni hrazene pojistovnou a moc lidi si to samo neplati. Ten prvni screening je sice pry spolehlivejsi, ale nestresuj se, zase tak casto ten tripletest falesne pozitivni nevychazi :wink:

Preju pohodove tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
15.10.09 09:13

Markéto , ono ani tak nejde o to, že ten screening dr. nenapíší, jako o to, že by měli nastávající maminku o této možnosti informovat a nechat na jejím rozhodnutí, jestli půjde nebo ne. Já jsem o něm naštěstí věděla tady z emimina a byla jsem od začátku rozhodnutá si ho zaplatit. Chtěla jsem udělat vše proto abych nemusela na amniocentézu. Já mám naopak hodně známých, kterým triply vyšly pozitivně, plodovka negativně. Ale ty nervy, navíc příliš vysoká možnost potratu :( No a pak jsou bohužel i případy negativních triplů a špatných výsledků z UTZ ve 20.tt :cry:

• Citovat
  • Upravit
166
15.10.09 09:57

jenom by mě zajímalo, kdyz posílají na tripple testy +- 16týden, tak výsledky jsou dejme -tomu 17tt, kdyby šel člověk na amnio tak pak bude čekat na výsledky min. 14 dní (co jsem četla i déle), no tak to už jsme ve 20tt, kdy už se pomalu posílá na 2 screening, kde by se případné vady stejně odhalily :?:
tak proč to (amnio) teda podstupovat, co se tím vlastně urychlí????
je rozdíl v případném vyvolání potratu v 19tt a třeba 21tt?

omlouvám se, za množství otázek, ale chtěla bych to celé pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
15.10.09 10:23

To že NT screening není hrazený pojišťovnou není pravda. Není hrazený plošně pro 100% těhotných, ale pokud ti k němu lékař vypíše indikaci tak ti ho pojišťovna hradí. Mě pojišťovna hradila 1 NT, Tripple testy i druhý screening. Nemáme v rodině žádnou vrozenou vývojovou vadu a je mi 22 let, takže opravdu záleží pouze na doktorovi jak to napíše.

Jinak proč se doporučuje plodovka po výsledcích špatnýho tripplu když je potom stejně druhý screening?
Druhý screening není tak přesný jako odběr plodové vody. Plodovka taky není stoprocentní. Je to všechno jenom hra s číslama a procentama. Máš pravdu, na výsledky plodovky čekáš 14 dní, ale na kompletní. Jinak na chromozomální poruchy třeba v Gennetu jsou do druhého dne a potom do 14 dní ti přijde kompletní zpráva. Kvůli některým poruchám nemá smysl odběr plodovky dělat, třeba u rozštěpových vad. Tady je mnohem lepší důkladný UTZ u odborníka… .

Jinak mě mrzí, že jsi to už nikde nestihla. Ale nestresuj se. Máš před sebou hlavně genetický UTZ ve 20.tt a tam by se taky obrovský procento případných vývojových vad odhalilo. Ale je teda fakt že ti to doktor měl říct, takhle tě o tu možnost připravil. Zvlášť v Praze, kde ty NT screeningy dělají na každým rohu… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
15.10.09 10:24

Kleo - amniocentéza odhalí chromozomální vady, tj. Dawnův syndrom Edwardsův syndrom atd. - udělá se prostě rozbor DNA miminka. Utz ve 20. týdnu, kterému se říká také genetický odhalí vývojové vady - je zaměřený na vnitřní orgány, poměr hlavičky a těla, specializuje se na srdíčko, průtoky pupečníkem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.10.09 10:41

já právě vím, že může být i hrazený…

v prvním těhotenství mě na něj bývalý dr. poslal automaticky. Nebyly k tomu žádné zvláštní důvody, ani věk, šlo o to, že posílal k apolináři, kde snad ani tripple nedělají.

je to jen o doktorovi, ale možná ne každý lékař může posílat k apolináři (to by se tam asi zbláznili). já dnes volala ke svému a prý to není hrazené a na ten ve 20tým posílají do Gennetu. Když budu chtít, tak možná i jinam, to si ještě promyslím, jestli raději zase k apol.

Děkuji za vysvětlení toho uz ve 20tt, to je hrozný, jak člověk zapomíná…, já mám ale pocit, že i v tom 20tt mi tenkrát kontrolovali různé vzdálenosti komor apod., což by mělo také odhalit případně DS nebo ES (např. vady srdce apod.) proto si myslím, že tímto podrobným UZ by se případně nějaké varovné znaky odhalily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
15.10.09 10:44

Mufi, tak to mi moje dr. dala nejaké nepresné info, no nič aj tak si tam radšej zavolám :wink:
Napadlo ma, že tá cena 1000 Kč by mohla byť za samotný ultrazvuk a pokiaľ chceš fotku miminka, tak si ju ešte musíš zaplatiť a potom by to mohlo byť tých 1100 Kč, ale ono je to v podstate jedno… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí