screening v 1. trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33018
6.1.15 18:52

@zrcadlo V centru, kde ho dělali mě, byl na žádanku zadarmo, jen pokud tam byl i požadavek genetické konzultace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16081
6.1.15 19:25
@Svistice píše:
@zrcadlo V centru, kde ho dělali mě, byl na žádanku zadarmo, jen pokud tam byl i požadavek genetické konzultace.

Jo, to je pravda, já to měla spojené, konzultaci i utz hned za sebou, doktorka mi právě říkala, že když máme downa v rodině, je nesmysl, abych to platila, že mi napíše žádanku, ale bylo to včetně konzultace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
6.1.15 19:44

@zrcadlo Já se právě konzultaci chtěla teď vyhnout (měla jsem ji u prvního těhotenství a jelikož nenastali žádné změny, bylo jasné, že ůrizika" nám vypočítají stejná a na nic nového nepřijdou). Ale byla jsem právě upozorněna, že pokud ji vynechám, budu screening muset zaplatit, i když máme v rodinné anamnéze VVV. Takže jsem v rámci šetření vlastní kapsy šla konzultovat a znovu sepsat „rodokmen“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16081
6.1.15 19:49

@Svistice
Já to mám jako přes kopírák, taky teď druhé těhotenství, a bylo to znovu s konzultací, ale u stejné lékařky, takže rodokmen jsme vynechaly a celou dobu jsme si povídaly o tom, co se za ty necelé dva roky změnilo, jak se využívá Prenascan, kolik mají záchytů vývojových vad apod. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
6.1.15 20:15

@zrcadlo Já byla u jiné a musím říct, že ta první mi přišla pečlivější. A strom už v mé kartě neměly, takže jsme to kreslily znova. No, ale co by člověk neudělal pro to, aby něco ušetřil. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.16 15:31

Výsledky

Ahojky, nevíte některá co znamená, když se mi liší dva vyskedky? našla jsem to až doma při důkladném čtení. měla jsem hraniční hodnoty volný beta - hcg 265,70 IU/M ekvivalentní k 4,934 MoM. Výsledek v poznámce mám riziko pro T 21 1:137 po doplnění softmarkeru je vše negativní a na konci zprávy je riziko populační 1:637 (zase jiná hodnota) a vedle upravené riziko 1:2832. Jsem šťastná že je výsledek ok, ale nerozumím 3 rizikům. Máte to některá podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.3.17 12:56

Ahoj děvčata :) dnes jsem byla na prvnim screeningu a dopadl negativně, takze super, jen teda pandáme doktor, neviděl žaludek, říkal ze nemusel zrovna být najezeny, jinak vše ok? Nemáte s timse někdo zkušenosti? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
15.3.17 17:46

@lucikk86 náš drobek zase při tomto UZ neměl močový měchýř, prý se asi zrovna vyčůral :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.3.17 18:27

@esprit1 fakt? :) A neresil to nijak dalsim utrazvukem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
15.3.17 19:04

@lucikk86 nojo :) dr. z toho nedělala žádnou vědu, ale kontrolovali ho pak na 2. screeningu ve 20. týdnu a měl ho tam :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
15.3.17 19:16

@Esprit tak doufám že ho taky mít bude teda - :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
16.3.17 10:59

@lucikk86 určitě bude ;) na něco jsou tahle vyšetření skvělá, ale někdy nás maminky zbytečně stresují.. Přeji pohodové těhotenství.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí