Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Buď klidná, z UTZ ve 2é. týdnu se opravdu odhalí lecos. Dělá se i prodrobný UTZ srdíčka, průtoky, tok pupečníkem. Já jsem byla na NT screeningu u Apolináře a na ve 20. týdnu v Gennetu a rozhodně teda doporučuju Gennet. Jsou tam mnohem větší odborníci a profesionálové.
Silvi , radši si tam fakt zavolej, to bude lepší
Jinak k té ceně, těch 1100,– je za UTZ, fotka se pak platí zvlášť, za vytištěnou 120,– a za fotku na mail 60,–/ks.
díky za doporučení, nechám tedy ten gennet.
Jen jsem teď smutná z toho, že i když vyjdou ty tripple testy dobře, vlastně to vůbec neznamená žádnou jistotu aspon co se týče pravděpodobnosti na vvv DS a ES, jako u screeningu v 1.timestru (ted jsem se koukala s Tomáškem jsem měla obojí kolem 1:28 000)
A jestli to tedy případně neodhalí ten uz ve 20tt, tak tedy vlastně člověk čeká, co se mu narodí… já jsem myslela, že v tom 20tt, by se případně taky třeba DS nějak projevil, aspoň v nějaké odlišnosti (jánevím, třeba velikosti ledv. pánviček, vzdálenost mozk. komor apod.) Ale jestli ne… chjo, asi jsou na tom nejlépy ty, které o tom vůbec nepřemýšlí ![]()
Jistotu nemáš nikdy, ani odběr plodovky není jistota. Je to fakt jen hra s číslama. Samo že je plodovka přesnější, ale jistotu rozhodně nedává. Vůbec se toho neboj. Down i Ewards a další chromozomální vady se dají poznat i na UTZ. Jsou tam změny na lebce, páteři, nosních kůstkách a jiný další. Stejně jako rozštěpy. a to všechno se v tom 20.týdnu zkoumá hodně podrobně. Ten UTZ ve 20. týdnu je vážně hodně důklanej. Já jsem byla v Gennetu u Dr. Martina Hynka. Většího profíka jsem ještě nepotkala. Je to odborník a taky skvělej člověk. všechno ti vysvětlí, UTZ krásně popíše, je to fakt zážitek.
Vůbec neměj strach… . ![]()
Zlatíčko, děkuju za uklidnění ![]()
přemýšlím, že si do té doby zajdu třeba na 3d , byla jsem tenkrat v UPMD
a bezvadná doktorka,dokonce dala zprávu na celou A4 i všechno přeměřila, kontrolovala, to taky člověka trochu uklidní.
Ahoj ahoj
nečetla jsem celou diskuzi, ale některý doktory bych kopla někam ![]()
Já to měla úplně stejně......naštěstí jsem o NT věděla, než jsem vůbec otěhotněla a věděla jsem, že 100% ně na tenhle test chci.......jenže jsem byla nečekaně hospitalizovaná v nemocnici- od7.tt do 9.tt a když jsem přišla ke svému gynekologovi po propuštění, čekala jsem, že mi aspoň navede, kam se mám obrátit…jo ouha-koukal na mě, jak kdybych spadla z višně-vůbec se o toto nezajímá
![]()
Takže jsem obvolávala tři dny celou Prahu-aby mě někde vzali......bohužel bylo to o prázdninách-všade dovolený, někde to vůbec nebrali, dokonce se stalo, že mi někde řekla sestra, že zrovna malujou a že nemůžou uspokojit ani svoje pacientky-takže nakonec mě vzali v Gennetu a holčina na recepci byla tak ochotná, že pátrala, kam by mě vmáčkli-přišla jsem tam na poslední chvíli-za dva dny už bych měla smůlu..................................
Ale moje zkušenost v posledních letech je bohužel taková s mnoha věcma-že po spoustě věcí si musí člověk šlapat sám ![]()
Takže hlavně zdravé miminko přeju ![]()
3D UTZ je určitě super a taky skvělej zážitek. Pro tvůj klid a taky památku na prcka v bříšku si na něj klíďo zajdi. Jinak ten doktor v Gennetu co ti bude dělat UTZ ve 20 týdnu tak má taky 3D UTZ. Pokud si za něj nezaplatíš tak ti sice neudělá video a fotečky. Jenomže pokud si něčím není jistej ze 2D, jenom tlačítkem přepne na 3D a zkontroluje jak to vypadá v prostoru. Takže buď opravdu klidná a těhulkování si užívej. Já jsem sice na 1. screeningu byla, všchno vyšlo OK a pak najednou z čistýho nebo špatný tripple… 1:25 na rozštěp páteře. Tak jsem se dostala do Gennetu a přečetla o tom screeningování snad všechno co se přečíst dá a mluvila o tom se spoustou doktorů, protože jsem měla hroznej strach. Nakonec v Gennetu všechno dobře dopadlo.
Takže si hlavně užívej klídek, protože vím jaký ty nervíky jsou. ![]()
holky, díky za podporu
tak já jdu zítra na ty testy, do toho bojuju s angínou, tak doufám, že to na výsledky nebude mít vliv
horečky žádné velké nemám, ale bolí to jako čert.
Jinak jsem objednaná za další týden na ten 3d, tak doufám, že bude vše ok.
opravdu na doktrory nespoléhat. Minule mi říkal, že příště spolu probereme kam do porodnice, kdybych na něj čekala tak se nikam nedostanu už takhle jsem měla 2 dny po termínu k AP a to jsem to fakt uhrála jen díky tomu,že jsem tam tu sestřičku zblbla, jinak jsou fakt nekompromisní.
Kolikrát si říkám, že to snad ani není možné takhle vyšilovat ve 14tt, když ani nejsou výsledky, proč prostě nenabírají až třeba od 22tt dále.
To na mě ještě v porodnici koukali, že nemám v průkazce kromě termínua jména vůbec nic. Dokonce mi nenapsali ani předchozí těhotenství, tak snad se milostivě už v 16tt odhodlají mi to vyplnit.
jinak jsem se rozhodla, že na ten velký uz ve 20tt půjdu raději k Apolináři.
(Už jsem tam byla minule). Gennet jsem zvažovala, po té, co jste mi ho tady doporučovaly, ale mezitím jsem něco načetla a kupodivu na Gennet né zrovna nejlepší reference. Většinou právě v souvislosti případnou amnio, necitlivý přístup, postavení před věc tak, že bud na ni půjdeš nebo počítej s tím, že budeš mít postižené dítě apod… nevím, já jsem citlivější povaha, takže nic pro mě
No bude to vždy o konkrétním doktorovi, ale uvidíme, je jasný, že je tam i tam člověk na běžícím páse a asi není trpělivost s každou řešit individuálně. nezbývá než doufat, že se do té situace člověk nedostane.
Ahojky,
moc prosím o radu. Nemohu se rozhodnout a nevím s kým se poradit. V září 2012 jsem porodila první dítě. Bylo mi skoro 29. Těhotenství, porod a veškerá vyšetření byli ukázkové. Nyní jsem v 10tt a i u jiného lékaře i o rok a půl starší. Byla jsem na první kontrole a doktorka mi doporučila kvůli věku absolvovat Screening již v prvním trimestru. Neřeším to že se za to platí 1000kč, jen sama nevím zda ho mám absolvovat nebo počkat na povinný v drém trimestru. Poradíte mi?? ![]()
Ahoj, jsem 9plus2 a zítra mám jít na první screening a podle vasich prispevku se chodí az od 11tt, není něco spatne? :-/
Dobrý den,
prosím byla nějaká z vás na screeningu v I. trimestru na soukromé klinice u MUDr. Šantavého v Olomouci? Dostala jsem žádanku od svého gynekologa právě tam, ale nikdo mi neřekl jestli se tam platí. Máte některá zkušenosti? Budu něco za vyšetření platit? Volala jsem tam, ale nikdo nezvedá. Děkuji za odpovědi
Příspěvek upraven 07.01.15 v 11:17
@mimiris
pokud jsi opravdu dostala žádanku, ne pouze doporučení, tak je u tebe asi zvýšené riziko a půjde to na pojišťovnu. Alespoň tak by to mělo býtm screening je dobrovolný a placený, pokud je u někoho zvýšené riziko např. vývojových vad, tak doktor napíše žádanku a proplácí pojišťovna. Záleží, jak to máš od doktora napsané.