21 měsíců - šišláte?

4706
13.2.12 08:54

21m -šišláte??

dobré ráno :mavam: :mavam:
**chtěla bych se zeptat, jesli vaši prcci dokážou říct ve slově „L“, nebo zda je normální, že to ještě nejde.. :think:
**holčičce je 21m a mluví už dost dlouho, ale místo „l“ říká „j“ :?: :?:
**ptám se proto, že v teď v únoru má jít zase na kontrolu uzdičky a měli jsme to „l“ procvičovat.. :roll: resp. dávat jazýček na horní ret, což malá odmítá :roll: no nutit jí nemůžu,, to nefunguje.. tak nevim, jeslti je to tou uzdičkou, nebo je to v tomhle věku normální…
díky za vaše zk.. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
13.2.12 08:58

Rozhodně je normální, že neumí L…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
13.2.12 08:59

nase mala je starsi a jeste ani neumluvi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.2.12 09:01

Ale tak uzdičku mít krátkou může…
Zamávat jazýčkem by nechtěla? Jako čertík, nebo jako had… nějakou hru vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
13.2.12 09:04

rozhodne je normalni,ze v tomto veku L neumi,na spravne L ma spoustu casu.I deti,ktere ho umi,si ho muzou zase „pokazit“a nasledne zase napravovat.Spravne L je dulezite pro spravnou vyslovnost R.Takze jeste spousta casu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
13.2.12 09:08

My teď byli se starším na pětileté prohlídce, l taky občas fláká, k tomu r a s a doktorka na to akorát řekla, že logopeda až příští rok, že to je i v tomhle věku normální. Tak snad má pravdu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
13.2.12 09:09

Malýmu jsou vic 31 měsíců, mluví už téměř od roka a nikdy by mě nenapadlo řešit, že třeba místo nudle říká nuhle. Myslím, že je to v pořádku a časem to piluje. Slova který ještě v létě komolil, teď už říká krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 09:13
lleennttiillkkaa píše:
Malýmu jsou vic 31 měsíců, mluví už téměř od roka a nikdy by mě nenapadlo řešit, že třeba místo nudle říká nuhle. Myslím, že je to v pořádku a časem to piluje. Slova který ještě v létě komolil, teď už říká krásně.
**já to řeším, jen kvůli té uzdičce, chci se tomu vyvyrovat, a doufam, že se to naučí, proto se ptám, na vaše děti.. mam jedno a jiný zkušenosti nemam!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 09:14
Hanule píše:
My teď byli se starším na pětileté prohlídce, l taky občas fláká, k tomu r a s a doktorka na to akorát řekla, že logopeda až příští rok, že to je i v tomhle věku normální. Tak snad má pravdu :lol: :lol:

juu tak to jsem nevěděla, :oops: tak to je dobře, nemusím plašit kvůli uzdičce, moc se mi do toho s ní teda nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 09:15
Pipet píše:
Ale tak uzdičku mít krátkou může…
Zamávat jazýčkem by nechtěla? Jako čertík, nebo jako had… nějakou hru vymyslet.
**nojoo zkoušíme, ale pomalu, ona je tvrdohlavá.. :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
13.2.12 09:16

Co vím, tak L patří k těžkým písmenům a děti se ho naučí celkem pozdě. S dcerou jsem chodila na logopedii, protože L neříkala ani v 5ti letech. Ale ona měla lenivý jazýček. Občas když si nedává pozor, tak L polyká i dneska a to má přes 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 09:17

**jééé tak děkuju, to jste mě uklidnily!!!!! nechci trápit dítě, řezáním uzdičky, tak jsem ráda, že je to v normě… :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
13.2.12 09:28

Dcera bude mit ctyri a L a R ve slovech jeste nerika, ja byla taky lina a nerikala jsem to a mati se mnou chodila na logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.12 10:13

Náš je o rok starší a L taky neumí. Jazyk vyplázne tak, že by mu Kissáci mohli závidět, takže uzdičkou to určitě nebude :lol: Taky říká buď J nebo ho vynechává (třeba místo nudle říká nůde :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
13.2.12 10:51

ha malá má 28 měsícu a ještě ani nemluv tak bych to nehrotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie