Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
a pocej az sni svuj bobek ![]()
mimochodem troube by nemela mit pristup, vzdyt se muze spalit
Hrůzu z nemocí?
Já bych řekla, že bude mít sakra dobrou imunitu ![]()
Myslím, že prostě potřebuje všechno poznat, syn s chutí olizuje podrážky bot, vyžírá hlínu z květináče a taky do pusy strčí kde co, už nevíme, kam máme všechno schovávat
Dcera taky olizuje, ale ta je vybíravá, podrážky ji neberou ![]()
Asi ti neporadím..máme tříměsíční mimi, takže tohle nás ještě nepotkalo…zatím si jenom strká ruce do pusy tak hluboko, až se z toho dáví, docela mě to štvě, ale po přečtení tvojeho příspěvku, jsem zase v pohodě a ruce v puse fakt už řešit nebudu…V každém případě přeju, ať se najde někdo s doboru a účinnou radou a nebo ať ji to samo přejde…a tajně doufám, že nás tohle mine..Hodně štěstí ![]()
Hrozně jsem se smála u toho popisu, promiň, chápu, že tě to trápí, ale já si to živě představovala. Já mám fotku našeho malýho, jak je přisátý na můj posilovací stroj na břicho, když k němu dolezl. Do pusy strkal vše, ne snad, že by hned vše jedl, tak extrémní to asi u nás nebylo, ale pár nití s roztřepeného koberce si taky dal. Přešlo to myslím v době, kdy se pořádně rozhodil, asi začal mít míň času na to, aby vše olizoval (není to na 100%, včera jsem ho přistihla, jak olizuje zeď a už tam bylo víc vlhkých skvrn- že by nedostatek vápníku, haha). Neboj, přejde to, minimálně do školy už pak dojde bez toho, aby si cestou snědla aktovku
![]()
říká se, že dítě by v batolecícm věku mělo sníst kolečko hnoje ![]()
myslím, že jí moc nezabráníš, akorát se budeš nervovat, prostě vše potřebuje prozkoumat
ta naše to dělala taky hodně, ale pomalu jí to přecháží, ale třeba klíče v puse to je její, boty jsou prý taky chutné a občas už zakusila psí chlupy ![]()
Ja pry v roce vydala za kvalitni vysavac. Mamka mi pry kazdy vecer vytahla zpod jazyka chomac niti, prachu, vlasu… Jako bonus jsem se pry pustila i do kralicich bobku a rada jsem cucala brambory-neoskrabany. Tak se neboj, nejspis to bude normalni.
ona žvejká, jako když má v puse žvejkačku. Někdy jí to vytáhnu, ale nechce mi to dát, potvůrka jedna
k botám zatím přístup nemá, to mě nenapadlo, že možná bude lízat boty a požírat písek na pískovišti
nedávno jí manžel při přebalování vytáhl ze zadečku vlas, fakt nechutný. Máme ještě syna a to si nepamatuju, že by takový prasečinky někdy dělal. Ale trochu jste mě uklidnily,děkuji.
Děti sežerou a oblíznou kdeco. V půlroce jsem ji načapala, jak se odplazila k vysavači a ocucávala hubici. Pusa černá jak kominík. Jednou jsem ji vypustila v sekáči vytřít podlahu a našla jsem ji, jak ocucává nohu od štendru. Taky mňamka. Oni mrňata neví, co je dobrý, tak to musej všecko ochutnat:-)
mám doma to samé v bledě modrém
…my už teď s manžou říkáme, ani drobek na zmar…malej vidí i to, co my nevidíme ![]()
jooo Škurpice to máš pravdu. Já si myslím, kdovíjak nemám uklizeno…jo a požírá když náhodou mám bordel na nohách od židle-na to musim dávat extra bacha. Ale to olizování je hrůza.
Anonymní píše:
jooo Škurpice to máš pravdu. Já si myslím, kdovíjak nemám uklizeno…jo a požírá když náhodou mám bordel na nohách od židle-na to musim dávat extra bacha. Ale to olizování je hrůza.
Takovej úklid bych potřebovala, chuchvalce na nohách od židlí nerada uklízím:-))
Tak koukám, že nejen u nás je veselo
Malá (10 měs.) taky luxuje koberec, nejvíc jí to baví v kuchyni, nepohrdne tátovou nohou, botami ani ocasem našeho kocoura (fuj
). Je to strašná zákeřnice, jen se otočím, už má něco v puse
navíc se teď naučila „dělat jako že nic“. To se k něčemu dostane, kouká, jestli ji někdo sleduje, když jo, tak se rychle koukne jinam, abych ten drobek taky neviděla a nesnědla jí ho dřív. Když už ho opatrně chytí, strčí ho za záda a zase kouká. No je u toho strašně srandovní, ale netuším, kde tohle okoukala ![]()
Nemocí se neboj ba naopak, ta bude mít imunitu jak fík ![]()
Syn má taky tendence sbírat drobky ze země.Když pak dostane do ruky čerstvoučký rohlík, pochopitelně ho nejdřív musí poválet po zemi, asi to má pak lepší chuť
Vlas v plínce mě vážně netrápí ani neznechucuje.Když vidím, že něco podezřele dlouho přežvykuje, otevřu mu pusu, zkontroluju, popř.vytáhnu.Když vidím chomáč na zemi nebo vidím kluka, jak na zemi něco zmerčí, sehnu se, seberu, vyhodím. Že olizuje manželovi nohy by mi nevadilo, to naše čuně přijde k manžovi, když se vrátí z práce a zakousne se mu do ponožky.Dokážeš si představit ponožku po 12-ti hodinové směně v botech?
To je teprv hardcore. ![]()
Ahoj,
Já jsem prej jako malá lízala uhlí a pochutnávala si na trávě. Někdo prej zase oblizuje zeď… ![]()
Milé maminky,omlouvám se za anonymitu, ale raději takhle. Máme problém, který mě fakt vytáčí a u nikoho jsem to neviděla…Naše roční holčička s prominutím „sežere“ na co přijde.Vybírá nítě z hracího koberečku a normálně je jí, občas sní vlasy, žmolky z ponožek atd.Občas najde chomáč prachu,zkrátka co najde na zemi.
,dál líže troubu na pečení, klíč od špajzu, vlastně vše co je kovové.Máchá si ručičku v nočníku a pak jí strká do pusy.Mam hrůzu z nemocí,když to takhle bude pokračovat…Máte s tím prosím někdo zkušenost? Eventuelně kdy to pominulo a kdy to pomine u nás?!? Jo a je to vůbec normální? Všem děkuji za informace.
Další a snad ještě horší je olizování mě a manžela,jen tak k němu přijde a olízne mu chlupatou nohu