Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,je tu někdo kdo má také v takhle mladém věku problémy s plodností? My se snažíme o dítě už 3 roky,jsem vdaná,mám práci,máme kde bydlet ale to nejhlavnější nám chybí,miminko ![]()
A co říkají doktoři? Já ve 22ti rodila, ale snažení bylo skoro 2 roky…
Já myslím, že plodnost nezáleží na věku. Taky by mě zajímalo co na to doktoři, jako jestli máte už nějaké vyšetení atd..
Pipet píše:Že mi špatně fungují vaječníky,že prý mám předčasný přechod,teď se právě zjišťuje co to způsobilo,ale už je stejně pozdě,je to nenávratné a nedá se s tím nic dělat,jedině darované vajíčko. Ze všeho nejvíc mě štve že to tak nemuselo vůbec být,jenže mě moje gyndařka odbyla že jsem mladá a mám dost času na dítě a do CARu jsme se dostali až po 2 letech. Nejspíš nečekala že to takhle dopadne a já taky ne,proto jsem mlčela
A co říkají doktoři? Já ve 22ti rodila, ale snažení bylo skoro 2 roky…
já jsem otěhotněla ve 21 letech…po dvouletém snažení…pak jsme chtěli druhé a to nám nešlo tři roky,doktor to nijak neřešil,prý se to podařilo poprvé,tak to půjde i po druhé…dnes po tříletém snažení mám za 14 dní termín,takže asi být trpělivá.....moje mamka čekala na bráchu 9 let,takže jestli to mám po ní,že to není jen tak otěhotnět
taky jsem si všimla,že jsem vždy otěhotněla když jsem měla poruchu a vyvolávaly mi menses,tak další měsíc jsem otěhotněla… ![]()
Jj vůbec jsem skoro nedostávala ms a furt nějaké návaly a závratě,pomalu jsem nebyla schopná normálně fungovat a ještě jsem zhubla přes 10kg,nejdřív bylo podezdření na štínou žlázu,to ale endokrinolog vyloučil a nakonec mi v CARu našli vysoké FSH,které je normální do 10 a já mám už 40,7,akorát čekáme na výsledky z genetiky a imunologie,nikde jinde se nic nenašlo,ostatní hormony mám taky v pořádku. Ale na stimulaci k IVF už nereaguji ![]()
My se začli snažit když mě bylo 19 a poprvé jsem rodila v 25 letech a bez léků bych neotěhotněla
a ted asi budu muset opět řešit MS protože je mě jasný že opět mam málo hormonů dle rozházené MS a i krvácení mimo cyklus
. To je mě líto že to doktorka zanedbala ale dle příznaků měla minimálně udělat hormonální profil ![]()
Udělala po roce a půl,pak jsem půl roku čekala až mě vezmou v CARu. A co ti dávali za léky jestli se můžu zeptat?
Já brala clostilbegyt a utrogestan ale povedlo se vždy po 6 cyklech. Pokud byla ale MS takhle nepravidelná a věděla že se snažíte o mimi tak měla ten profil udělat mnohem dříve
. Já zase díky prvnímu lékaři potratila
, furt jsme se uklidnovala že bylo asi ěnco špatně, bylo to v začátku a až při těhu s Tomíkem jsme koukla do zprávy a dle výsledků bylo těhu ok ale doktor se na to vys… a nedal léky na udržení ![]()