22tt a necítím ještě pohyby

29.3.22 10:48

22tt a necítím ještě pohyby

Jsem ve 22tt a stále jsem ještě nezaznamenala žádné pohyby. Občas se snažím trošku mimi popudit, ale bez úspěchu. Na kontrole jsem byla před 2 týdny a vše bylo naprosto bez problémů. Cca 2× do týdne si mimi poslechneme pomocí angelsound a díky tomu je jasně poznat, že se pohybuje.
Můj dotaz zní jestli je možné, že mám „líné“ mimčo :D, dělám něco špatně a nebo se mám začít strachovat a řešit to s doktorem?
Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2866
29.3.22 10:51

Jestli je to tvé první těhotenství, tak je to naprosto normální.. já u prvního cítila pohyby až okolo 23-24tt, když jsem se soustředila.. od 25tt už to pak malá pěkně doháněla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.22 10:53

@Veveka0 je to sice druhé těhotenství, ale to první bohužel skončilo ve 20tt a tam jsem taky nestihla zaregistrovat žádné pohyby.. ale děkuju :) :) to mě trošku uklidnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.3.22 10:55

Zbytečně se nervujes, dej tomu čas..miminko je v pořádku, v těchto týdnech je to normální, že nic pořádně necítíš. Navíc když mimi kontroluješ pomocí angelsound, tak se fakt neboj. Já v tomto období cítila jen takové zvláštní lechtání v břiše a podle dr.to byly ty pohyby. Až mnohem později jsem začala cítit takové ty typické kopance, šťouchance v břiše a převalování miminka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43354
29.3.22 10:57

To neboj, je to normální, časem je určitě poznáš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.22 10:57

@Giovanna1 děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
29.3.22 11:01

Tuším že ženy s placenou vepředu cítí pohyby až fakt pozdě, stejně tak některé prvorodičky, a je to úplně normální :kytka:

Důležité je jak dopadly screeningy a jak tluče srdíčko.

Btw jednou jsem skoro chytla nerva, že jsem dítě (a to v poměrně pozdním týdnu, tak 25+) vůbec nemohla tím angel sounds najít, už jsem fakt myslela že snad půjdu říct chlapovi ať někam zajedeme, ale nakonec jsem jí našla na třetí pokus někde úplně dole a ještě na straně. Hledala jsem jí právě proto, že nekopala v obvyklou hodinu při snídani, jako to jinak dělávala každý den.
Prostě jen někam zaplula jak úhoř a nebylo po ní vidu ani slechu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.22 11:06

@Liberalissima aha tak to vysvětluje ještě víc 😀 já mám placentu dole a na přední stěně..
Veškeré kontroly jsou naprosto v pořádku, jsem trošku víc hlídaná (po předchozím potratu ve 20tt a zároveň je gyndařka známá mého táty), ale ten angelsound mě zatím uklidňoval, že sem neplasila :D tak s tím budu dál pokračovat a čekat na ty moje vysněný pohyby😀 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
29.3.22 11:11
@Kabatkalova píše:
@Liberalissima aha tak to vysvětluje ještě víc 😀 já mám placentu dole a na přední stěně..
Veškeré kontroly jsou naprosto v pořádku, jsem trošku víc hlídaná (po předchozím potratu ve 20tt a zároveň je gyndařka známá mého táty), ale ten angelsound mě zatím uklidňoval, že sem neplasila :D tak s tím budu dál pokračovat a čekat na ty moje vysněný pohyby😀 ❤️️

No vidíš, to bude tou přední placentou :palec:
Držím vám palce, určitě bude tentokrát všecko v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.3.22 11:36
@Kabatkalova píše:

Hele, já se taky těšila na ty pohyby. A teď vzpomínám, jak byla fajn ta doba, kdy jsem pohyby ještě necítila a byla jsem tak nějak víc v klidu. Doktorka mě uklidňovala, že pohyby budu cítit jako prvorodička později plus taky placenta vepředu. Takže jsem dlouho nějaké pohyby neresila a nechávala ten vývoj v těhotenství tak nějak náhodě (angelsound jsem si nepořídila). Každá kontrola byly sice nervy, ale v mezidobí jsem byla klidná..teď ve vyšším stádiu těhotenství jen kontroluju, jak často, jak moc se mimi v břiše hýbe a jsou to pro mě nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19122
29.3.22 11:51
@Liberalissima píše:
Tuším že ženy s placenou vepředu cítí pohyby až fakt pozdě, stejně tak některé prvorodičky, a je to úplně normální :kytka:

@Kabatkalova Není to o placente ani tuku atp. Je to jen a jen o citlivosti a vnímavosti. Tenhle hoax o placente se jen traduje. Kluka jsem s placentou vpředu cítila 18tt a v druhem těhotenství o dva týdny driv s placentou vzadu. To je přesně podle tabulek. Někdo proste nemá takovou citlivost :nevim: taky můžeš mít linejsi ditko. Kluk se spis prevaloval, ale holka kope tak ze v 21tt bez problému cítil i ctyrletak přes moji pneumatiku. pohyby určitě brzy přijdou. Držím palce, at je to velmi brzy a můžeš pak nadávat jak je to otravne když te pak nenechá spát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19122
29.3.22 11:53

@Giovanna1 pro me zas opak. Pravidelne pohyby mi daly naději, ze tentokrat to dopadne dobre a po 20tt jsem se uklidnila. Ten začátek byl pro me peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43354
29.3.22 11:54

@Kabatkalova Já první pohyby cítila jako prdy :mrgreen: jako bych měla břicho plný plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.3.22 12:03
@hospodki píše:
@Giovanna1 pro me zas opak. Pravidelne pohyby mi daly naději, ze tentokrat to dopadne dobre a po 20tt jsem se uklidnila. Ten začátek byl pro me peklo

Závidím. Já z toho regulérně už blbnu :lol: :zed: Z tohoto důvodu už se i těším, až bude mimi venku, snad už to spolu nějak doklepeme… Pak sice přibudou nové starosti, že jo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
29.3.22 12:12

Já dnes začínám 24 týden a taky nic moc necítím. Placenta vzadu, prvorodička. Občas nějaké ťuknutí, zahemžení, spíš ale párkrát za den jen takový tlak, který za pár vteřin zmizí, usuzuji, že se dítě převaluje. Ale vše hodně dole v podbřišku pod pupíkem. Na močák ale žádný tlak necítím. Jsem z toho taky na nervy, ale snažím se vydržet do 8. kdy mám kontrolu. Ale číst, že prvorodičky v 18tt cítím už přes břicho, to je peklo. :D Je ale fakt, že moje mimi je asi brutálně líné, protože na žádném utz se nějak extra nehjbalo, jen trochu nohama a rukama, ale nějaké převalování nebo kotrmelce, to vůbec, vše šlo bez problémů na první dobrou změřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí