Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky vím že to zní blbě ale máme už 14 dní nízkou předpokládanou porodní váhu. chtěla jsem se jen informovat zda to nezvěstuje něco špatného že je miminko tak malé?? jen dodám že já jsem taky drobná asi 154 kg před těhu 48 kg ted 54 kg díky za vaše názory
@Makuska píše:
Ahoj holky vím že to zní blbě ale máme už 14 dní nízkou předpokládanou porodní váhu. chtěla jsem se jen informovat zda to nezvěstuje něco špatného že je miminko tak malé?? jen dodám že já jsem taky drobná asi 154 kg před těhu 48 kg ted 54 kg díky za vaše názory
Buď v klidu, můj donošený drobek vážil jen 2,5 kila a všechno bylo v pořádku.
@Burj Chalifa díky za uklidnění na jednu stranu jsem ráda asi se mi bude rodit líp než 4 kg macík ale mám obavu aby byla malinká zdravá atd. jinak se obávám i manipulace s takovým prcíkem
Jindra měl odhad váhy 2,7kg, narodil se 3,2kg…
Pokud jsou monitory a průtoky pupečníkem OK, neplašila bych.
@Makuska to chceš mít při Tvém vzrůstu 4 kilového pucka? je jasné, že pokud jsi drobná, tak dítko bude taky drobnější. navíc váha je odhad, plus mínus 500 g. Neboj, není nic špatného, pokud je mimčo menší. Kámoška nedávno porodila prcka, měl 2200 g, jenže ona má 150 cm na podpatcích, 35 kg, takže jí rovnou řekli, že ani větší dítě snad mít nemůže
![]()
@Makuska 11 dnů před termínem jsem rodila a dcera měla jen 2,5kg
. Drobek je do dnes (ve 2 letech 9,3kg), ale akční a upovídaná až hrůza
…asi tím kompenzuje svoji drobnost- nepřehlédne ji opravdu nikdo
A to jsem měla těhotenskou cukrovku- pravda, kompenzovanou ![]()
Bud uplne v klidu, ja tedy merim 174cm, ale vazim 52kg.
Mala mela odhadni vahu den pred porodem 2,2kg a narodila se s krasnymi 2,65kg
.
Byla drobounka a nadherna…
Ja mam 158cm a pred tehu vaha 47, v den porodu 56…a odhad maly v den porodu 2,5 a mela 2,8 a uplne v pohode…a rychle to dohnala.. Takze bych se tim netrapila..;)
Náš Románek měl předpokládanou váhu dle UZ(den před porodem) maximálně 3 kila a měl přes 5 kilo a 56cm ![]()
Týnka dle UZ měla být veliká (přez 5 kilo) a měla 4870 a 48cm
Neboj, odhady jsou jednak nepresne a sama jsi drobna! 2,3kg neni nic hrozneho. Ja jsem mela odhad v den porodu 2,9 a nakonec mimi melo 3,2.
@Makuska píše:
@Burj Chalifa díky za uklidnění na jednu stranu jsem ráda asi se mi bude rodit líp než 4 kg macík ale mám obavu aby byla malinká zdravá atd. jinak se obávám i manipulace s takovým prcíkem
Sáhnout na mimino se bojí každá máma, ale dítka dost vydrží. Opravdu se neboj, je to v pořádku. Dítko se mi narodilo rychle (za 4 hodiny), hned sálo, prostě normální miminko.
Ja rodila 40+1 a mala mela 2,5 kg a v pohode, krasne, donosene dite, ani nemusela do inkubatoru. A ke konci tehu pribiraji az 300 g tydne. My teda byli vzdy na spodni hranici, ale taky jsem mala a drobna, takze v pohode. A za dalsi genetika z pritelovi strany, takze my ani nemuzeme mit velje dite. A lip se ti bude rodit, ver mi ![]()
Příspěvek upraven 23.09.13 v 19:48
@myskalucka píše:
Ja rodila 40+1 a mala mela 2,5 kg a v pohode, krasne, donosene dite, ani nemusela do inkubatoru. A ke konci tehu pribyraji az 300 g tydne. My teda byli vzdy na spodni hranici, ale taky jsem mala a drobna, takze v pohode. A za dalsi genetika z pritelovi strany, takze my ani nemuzeme mit velje dite. A lip se ti bude rodit, ver mi
No, já tedy porodila rychle, za 4 hodiny, ale potrhaná jsem byla až běda, 30 stehů. I přes nástřih.