Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisinka04 mužu se jen zeptat co porod takového drobečka je to aspon znát a jde to líp?? ![]()
Malou odhadovali taky na 2,3 a měla 2820 g. Já nejsem žádný drobek, ale nižší porodní váha je u nás asi genetická. Já měla 2,4 a brácho 2,6. Nevím, co je na tom pravdy, ale prý když sečteš svojí porodní váhu a porodní váhu otce dítěte, vydělíš dvěma, tak ti vyjde přibližná porodní váha mimča. U nás to tedy vychází (já 2,4 manžel 3,2, naše dcerka 2,82).
Navíc ty odhady nebývají nejpřesnější, tak se nestresuj. ![]()
Příspěvek upraven 23.09.13 v 19:50
Ahoj, můj bývalý gynekolog mě ujišťoval že miminko je zdravé a nic mu nechybí, přešla jsme k jinému a hne dmi dr. oznámil že plod je menší tak mě poslal na průtoky pupečníkem a ouje byli špatné ale to mi dr. zjistil až ve 36 týdnu malá se narodila a vážila 2540g a 48 cm měla zelenou zkaženou plodovku měla tam už i smolku ale je zdravučká a má už 4,5 let, u syna mi ještě na sále dr. dělala UTZ a říká to bude drobek má maličkou hlavičku prej 2700 g odhad 2 hodiny před porodem ale jak vykoukl na svět 3250g a 50 cm takže bu´d v klidu lepší menší než nějakej maxi obřík ![]()
Mala sice pry na porod idealni velikost-drobounka, malou hlavicku mela… Jenze koncem panevnim, takze jsem rodila planovanou sekci.. Takze nemuzu rict no…
@Makuska Určitě buď v pohodě, malá por. váha neznamená automaticky něco špatného
Kluci se narodili ve 37tt a měli jen 1,97 a 2,06 kg (a to měli mít na svůj týden tabulkově okolo 2,5 kg) a byli naprosto v pořádku. Byli sice malinkatí a lehouncí, ale manipulovalo se nám s nimi dobře ![]()
Užívej si miminko a porodu se neboj, určitě Tě potrápí méně než cvalíci. Jak říkám, já to měla za 4 hodiny za sebou.
@maminka189 Ježkovy voči
Klobouk dolů, že jsi syna zvládla porodit přirozeně ![]()
@Osička Jo jo přirozeně, ale je pravda, že to trvalo déle…Moc se mu ven nechtělo
@Makuska nemusí se ti lépe rodit. je to hlavně o velikosti hlavičky, ale buď v klidu. my měli odhad 2900g týden před termínem a za týden se narodil 3240g takže ono ještě něco nabere
@maminka189 píše:
@Osička Jo jo přirozeně, ale je pravda, že to trvalo déle…Moc se mu ven nechtělo
Byla jsi hodně šitá? To se nevědělo předem nebo se uvažovalo o císaři?
Tak my meli odhad vahy 3,5kila, vsechno se zdalo byt v poradku a pri posledni kontrole najednou spatny ozvy, mala sla cisarem a ejhle 2,40… tkz ty jejich odhady… a to mi na utz hlasili tydenni prirustek 400g…no velky kulovy..