V kolikátém týdnu těhotenství jsem?

Anonymní
23.9.13 17:23

V kolikátém týdnu těhotenství jsem?

Ahojky holky, předem s eomlouvám že zakládám takovou diskizu, určitě tady někde pododná je, ale nevim si rady, nevíte jak se počítá který týden těhotenství jsem když mám cykly 40-50 dní???,poslední menstruace byla 1.8,myslim že k oplodnění došlo 28.8(ovulace),ale cykly mám 40-50 dní. Těhotenský test jsem si dělala několi krát a vyšel pozitivní a čárka stále sílí(už je o odstínek světlejší než kontrolní),dnes 23.9. jsem byla u dr. a na UTZ nebylo zatim nic vidět, jen zvětšená sliznice, pozval si mě na UTZ až za měsíc, co si o tom myslíte? Děkuji Lenka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101834
23.9.13 17:28

No, pokud víš tu ovulaci správně, tak jsi aktuálně 5+5 a to na běžném UTZ je fakt vidět prd. A za měsíc mě by to tedy přišlo pozdě, ale to protože jsem z Prahy a tedy na screening v 1. trimestru se objednává celkem v předstihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
23.9.13 17:28

Ze ti reknou za mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.9.13 17:29

Reálně řekněme 5+5- tj. 6. týden. tj dost logicky dr. ještě nic neviděl - pokud má běžný ultrazvuk a není to nějaký bohatý pracoviště.
moje dr. by tě taky pozvala za měsíc, nemá smysl blbnout každý týden

Příspěvek upraven 23.09.13 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
23.9.13 17:30

Podle ovu zítra 6+0 (od ovulace odečteš 14 dnů, spočítáš počet dnů do dneška, vydělíš 7 se zbytkem. Takže není divu, že nic vidět nebylo, ještě je nárok, navíc ovu zřejmě spíš tipuješ, pokud to správně chápu, takže to může být i trochu míň. Za měsíc už určitě bude jak plod, tak srdíčko ;)

• Citovat
  • Upravit
8569
23.9.13 17:30

Nevím v kolikátem týdnu jsi… ale pokud jsi těhotná a je vše v pořádku tak nevidím problém v tom přijít na kontrolu za měsíc… jinak bych neviděla problém ani v tom jít po ukončeném 12tt - někdy totiž ani žena sama neví že je těhotná… samozřejmě je to spíš rarita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.13 17:38

Holky všem vám moc děkuji za odpovědi, jste moc hodné že jste se ozvaly :)…ještě jednou Děkuji :kytka: :potlesk: :palec: :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
5372
23.9.13 17:39

Kuku sem: http://www.pregnology.com/due-date.php?….
Za měsíc už dostaneš průkazku :palec:. Držím palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
23.9.13 17:49

@opinka Děkuji moc moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.9.13 17:56

@harpyje
no nema smysl blbout moc casto nebo moc brzo (ja jsem byla pokazde poprve v 8tt), ale zas pokud by dotycna mela stihnout prvosemestralni screening, tak mi potvrzeni tehotenstvi v 10tt prijde pozde. i kdyz krev ji muzou vzit asi hned pote. jestli jsou nekde objednaci lhuty netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.9.13 18:05

I to si myslím, že nemusí mít obavy, krev ti zajisté v celé čr vezmou v podstatě napočkání, nebo maximálně druhý den ráno, což je cca v 9+ uplně v pohodě. A na utz ji objednají zrovna když půjde na krev. Zas její doktor je jistě praktik a ví jak to u nich chodí :nevim:
zdá se mi, že se někdy zjištováním na netu jak to chodí po vlastech českých tak akorát zmateme. dr. případně sestra mají obvykle ty technické záležitosti zpracované a těhotné jim nemusej radit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
23.9.13 18:08

@harpyje @Ali-Ali Holky,taky si myslim že je to pozdě, ale mám doktora který je asi v našem městě(velkým docela) nejlepší jako lékař gynekologie tak bezva porodník, tak mu věřim :)…ale děkuji vám za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
23.9.13 18:12

@LociNN Já vím, že to čekání teď bude dost na nervy. Ale věř tomu, že i kdybys chodila na ultrazvuk každý týden, tak to nic neovlivní, prostě buď to dopadne dobře nebo ne, nezávisle na četnosti kontrol. Tak věř sobě i tomu prckovi, že to dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
23.9.13 18:31

@opinka Děkuji si hodná :palec: :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
23.9.13 18:34
  • načítám...