Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, pokud víš tu ovulaci správně, tak jsi aktuálně 5+5 a to na běžném UTZ je fakt vidět prd. A za měsíc mě by to tedy přišlo pozdě, ale to protože jsem z Prahy a tedy na screening v 1. trimestru se objednává celkem v předstihu.
Reálně řekněme 5+5- tj. 6. týden. tj dost logicky dr. ještě nic neviděl - pokud má běžný ultrazvuk a není to nějaký bohatý pracoviště.
moje dr. by tě taky pozvala za měsíc, nemá smysl blbnout každý týden
Příspěvek upraven 23.09.13 v 17:30
Podle ovu zítra 6+0 (od ovulace odečteš 14 dnů, spočítáš počet dnů do dneška, vydělíš 7 se zbytkem. Takže není divu, že nic vidět nebylo, ještě je nárok, navíc ovu zřejmě spíš tipuješ, pokud to správně chápu, takže to může být i trochu míň. Za měsíc už určitě bude jak plod, tak srdíčko ![]()
Nevím v kolikátem týdnu jsi… ale pokud jsi těhotná a je vše v pořádku tak nevidím problém v tom přijít na kontrolu za měsíc… jinak bych neviděla problém ani v tom jít po ukončeném 12tt - někdy totiž ani žena sama neví že je těhotná… samozřejmě je to spíš rarita…
Holky všem vám moc děkuji za odpovědi, jste moc hodné že jste se ozvaly
…ještě jednou Děkuji
![]()
Kuku sem: http://www.pregnology.com/due-date.php?….
Za měsíc už dostaneš průkazku
. Držím palec.
@harpyje
no nema smysl blbout moc casto nebo moc brzo (ja jsem byla pokazde poprve v 8tt), ale zas pokud by dotycna mela stihnout prvosemestralni screening, tak mi potvrzeni tehotenstvi v 10tt prijde pozde. i kdyz krev ji muzou vzit asi hned pote. jestli jsou nekde objednaci lhuty netusim.
I to si myslím, že nemusí mít obavy, krev ti zajisté v celé čr vezmou v podstatě napočkání, nebo maximálně druhý den ráno, což je cca v 9+ uplně v pohodě. A na utz ji objednají zrovna když půjde na krev. Zas její doktor je jistě praktik a ví jak to u nich chodí ![]()
zdá se mi, že se někdy zjištováním na netu jak to chodí po vlastech českých tak akorát zmateme. dr. případně sestra mají obvykle ty technické záležitosti zpracované a těhotné jim nemusej radit ![]()
@harpyje @Ali-Ali Holky,taky si myslim že je to pozdě, ale mám doktora který je asi v našem městě(velkým docela) nejlepší jako lékař gynekologie tak bezva porodník, tak mu věřim
…ale děkuji vám za odpovědi ![]()
@LociNN Já vím, že to čekání teď bude dost na nervy. Ale věř tomu, že i kdybys chodila na ultrazvuk každý týden, tak to nic neovlivní, prostě buď to dopadne dobře nebo ne, nezávisle na četnosti kontrol. Tak věř sobě i tomu prckovi, že to dobře dopadne ![]()
Ahojky holky, předem s eomlouvám že zakládám takovou diskizu, určitě tady někde pododná je, ale nevim si rady, nevíte jak se počítá který týden těhotenství jsem když mám cykly 40-50 dní???,poslední menstruace byla 1.8,myslim že k oplodnění došlo 28.8(ovulace),ale cykly mám 40-50 dní. Těhotenský test jsem si dělala několi krát a vyšel pozitivní a čárka stále sílí(už je o odstínek světlejší než kontrolní),dnes 23.9. jsem byla u dr. a na UTZ nebylo zatim nic vidět, jen zvětšená sliznice, pozval si mě na UTZ až za měsíc, co si o tom myslíte? Děkuji Lenka