Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No podle ms jsi 7+2 tt podle ovulace jestli ji máš tak jak píšeš jsi 5+5tt. A jestli dr nic neviděl, tak asi podle ovulace. ![]()
Každopádně, já si myslím, že za měsíc je to opravdu dlouho, právě kvůli 1 screeningu… Mě objednávla dr. 3 týdny předem, páč toho má taky hodně. Ale záleží asi v jaké lokalitě bydlíš. Třeba tě objednají hned… ![]()
Já být tebou, tak si zajdu na krev a když bude jasně pozitivní, tak za 14 dní na kontrolu, to by už mělo být vidět i srdíčko… ![]()
@harpyje No, tak třeba v Praze je dost problém objednat se na screening v 10tt, tedy pokud člověk chce někam, kde na to mají certifikaci, třeba já se objednávala k Apolináři někdy 7+3.
@j.a.n.i1 @xantipi No já pocházim z Rakovníka, tak tady to je docela v pohodě
,vypadá to spíše na těch 5+5
,no jsem objednaná až na 21.10,že to bude lépe vidět
,s první dcerkou jsem šla až v 11 tt.
@opinka čekání bude děs, ale snad to bude ok a prcek bude už vidět ![]()
@LociNN Však když to nebudeš moct vydržet, tak tam naběhni za 14 dní, on ti nikdo hlavu neutrhne. A v 8. týdnu už by mohlo být vidět srdíčko, to se každá těhule částečně zklidní
. Ale bude to dobré, uvidíš. Já jsem v prvním těhotenství taky byla hned na přelomu 5./6. týdne a divila jsem se, že tam nic není vidět a že mě doktorka drze objednala až za dlouho
. Ale všechno pak bylo oukej. Oni ví, co dělají.
@j.a.n.i1 - jani ahoj. no jasně, že když přijdeš včas, tak tě pochválej a řeknou, že jdeš akorát, ale když přijdeš pozdě, tak tě taky někam vpašujou. I v Praze, zrovna Apolinář je nemocnice, v centru a profláknutá, ale existují i další špičková a certiikovaná pracoviště - kdybys přišla 10+0 oni by tě taky někam nacpali v tvém potřebném termínu.
však je to byznys- a nezapomeň, že porodnost rok od roku, měsíc od měsíce klesá - bych se vůbec nebála.
@harpyje Tak třeba u Apolináře je screening zdarma, takže to zrovna moc byznys není… a tedy v nějakém 9+0 už mě tam musela cpát moje doktorka, poprvé jsem netušila, že je to potřeba tolik dopředu.
@j.a.n.i1 však zakladatelka ani není z Prahy, tak je to bezpředmětný.
A i v tý Praze je dost certifikovaných pracovišť, které by těhotnou vzali víc narychlo než Apolinář.
Ted jsem to spočítala, já šla k Apolináři 12 dnů od objednání. Ale je to fuk.
zakladatelko - užívej si těhotenství, snad ti nebude špatně ![]()
@opinka Už plánuju že tam naběhnu o něco dřív
…protože ten měsíc to opravdu asi nevydržim ![]()