Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky nevím jestli nemám divné dítě. Včera jsem byli na pouti , všechny děti se radovaly na malém kolotoči,,manéž s autíčkama, koníky atd.Seděly tam daleko menší děti než je ona. Dala jsem jí do autíčka, kolotoč se rozjel a malá prořvala půl jízdy ani si na to nezvykla, přitom to jelo velmi pomalu takže jí museli vytáhnout ven. Všechny ostatní děti mávaly, smály se atd. ale to moje!!! Mám nějakou ustrašenou vyjímku?
ahoj,
tak se jí to prostě nelíbí. Michalovi se taky nelíbí spousta věcí, který dětem v jeho věku jo.....
Kolotoč teda patří mezi vyjímky, ale bydlím na malém městě a když seděl poprvé na kolotoči tak mu bylo 15 měsíců a byl to právě ten s těmi autíčky koníčky… atd… a byl unešenej… ale je to kluk… vidí auto a už do něj leze a navíc - byl tam úplně sám… šli jsme vždycky navečer - točil se bud úplně sám nebo max. s jedním prckem:o)
ale je fakt že si kolotoč nejprve celý v klidu prošel a až potom jsem se s kolotočářem domluvila že ho teda svezeme.....
Já v tom nevidím problém - spíš výhodu - docela ušetříš:o)))
Náš 3-letý syn také nechce jezdit na kolotoči. Zkoušeli jsme to 2×, když byl prázdný kolotoč a pokaždé jsme ho zastavovali. Zkrátka některé děti se „kolotočovat“ nemusejí.
Evka
Myslím, že to může být dočasné a o zvyku. Nehrotila bych to a ani bych to moc neřešila. Nepomohlo, že bys šla k ní?
Vím, že švagrová dělala u nás na vsi na malém dětském kolotoči, že šla na ten kolotoč s malým, seděla vedle něj.
Jinak můžu přidat svou zkušenost ze ZOO s mašinky-tramvaje. Poprvé tam malá chtěla, tak jsem si řekla, proč ne? Je to tam zavřené. zkusíme a uvidíme (dost mi metoda pokus-omyl vyhovuje). Poprvé šíleně řvala celé první kolo, pak se zlepšila a pak už to bylo dobrý. A když jsme tam byly příště, tak po 3 kolech šílená scéna, že nechce dolů:)
Takže někd ypříště zkuste a uvidíte.
G