hyperaktivní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13114
25.8.06 20:49

hyperaktivní?

Ahojky, podle čeho se pozná jestli je dítě hyperaktivní? Náš malej je neposeda, u ničeho nevydrží sedět, pořád běhá a divočí. Nejhorší je jízda autem nebo let letadlem, jakmile musí dýl sedět, tak vyvádí a vzteká se. Taky vůbec nechce chodit za ruku, pořád utíká. Vím, že každé dítě je jiné, ale když srovnám děti kamarádky, tak ty tak hezky sedí na klíně nebo v kočárku vydrží sedět, ikdyž se nejede. Máte doma taky takového čertíka jako já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tattiana
25.8.06 20:51

:D :D ahojky :D :D právě, že řeším stejný problém… Dcera byla opravdu hodná a to ji i zůstalo, ale malý už od narození nám pěkně dává zabrat, nespí, vzteká se, lítá kam ho napadne, ale zas si říkám, že je to ještě miminko a třeba se uklidní :D :D Pevné nervy nám přeji I.

• Citovat
  • Upravit
13114
25.8.06 20:55

Iviku, někdy jsem už z toho zoufalá. Nejhorší je, když vidím jak od kamarádky chlapeček pěkně cupká u kočárku, v restauraci hezky sedí v židličce a hraje si. Náš malej vydrží sedět jenom když jí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.8.06 20:57

Hm, tak to bych taky rada vedela, jestli nemam hyperaktivce :-) Cesty kocarkem jsou nekdy desne, proste tam nevydrzi, musi byt porad v pohybu. Na druhou stranu, kdyz ho neco zaujme, dokaze si sam hrat treba i pul hodiny uplne v pohode. Tak se zatim utesuju, ze je to jen velmi zive dite :-), ostatne ma bejt po kom :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
25.8.06 20:58

Ahojky,

připadá mi jako by jsi psala o naší Verunce. Taky chvilku neposedí a není v klidu. Za ruku chodit nechce, pořád jí musím okřikovat aby na mě počkala, protože mi pořád utíká. Zkrátka a jednoduše přijde mi, že už v tomhle věku si dělá co chce a je jí úplně jedno jestli jí okřikuju nebo ne.

Né že by byla nevychovaná, to ne, ona poslechne, ale musí mít náladu, ale ona je strašně FLEGMATICKÁ. Máme to v rodině, takže mě to ani moc nepřekvapuje, ale když jsem byla těhotná tak jsem se modlila aby to neodneslo moje dítě, no a ono jo.

Ale co, hlavně že je zdravá. Někdy když to člověk pozoruje, tak si myslím, že některé maminky jsou na tom hůř.

Třeba nedávno jsem byla v krámu a byl tam chlapeček tak 3 roky mu mohli být. Chtěl koupit sušenku a máma mu řekla že ne, že zlobí a že prostě nic nedostane, no a to co jsem viděla pak mě fakt dostalo. Lehnul si na zem a začal se úplně šíleným způsobem vztekat. Kopal nohama, mlátil rukama a chvilku mlátil i hlavou o zem. No fakt síla. Takže asi tak.

Nejsi v tom sama, ale jak říkám jsou i horší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
25.8.06 20:58

ahoj, hehe akoby si pisala o mojom syncekovi. Az na to, ze cesta autom ho celkom bavi, ale nie velmi dlho, bud musi zaspat :lol: alebo ho niecim musim bavit…
Ruku mi tiez absolutne odmieta na vychadzke podat a lieta kade tade, do kazdeho obchodu, na kazde schody, ku kazdemu autu atd…
jednoducho objavuje svet.
Kazde dieta ma asi iny temperament.
 Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.8.06 21:00

:D :D no jo no, co asi naděláme, že?? Malý nám zase chce zdrhat s každým, kdo od nás odchází a řve, když se zavřou hlavní dveře, uklidní se až s ham ham v ruce :wink: A venku před domem se cpe do auta a když chci s ním někam jinam, tak jedině v kočáře, jinak by se přilepil k autu… Asi děti necháme vyrůst a uvidíme?? No a v restauraci ho krmím v kočáře, protože by zdrhal a nejedl, zatím to mám vyzkoušené. Taky Ti řeknu, že má nachozených kilometrů, protože doma je pořád na pochodu po celém (průchozím dokola) bytě, ale taky se třeba sám zabaví, ale na chvíli a nebo začíná opakovat „blbinky“ po dceři. Taky mám s ním pomalu nervy, ale zatím tomu nechávam volný průběh - snad se to vyřeší „samo“ :D :D Pevné nervy ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
siloenka
25.8.06 21:00

tak nas maly taky nevydrzi chvili sedet, nebo se treba na neco soustredit,to uz fakt vubec ne.ani chvilinku. porad jenom lita,vsude musi vlezt,a nejlepe nahoru dolu,nahoru,dolu nahoru…akorat telka ho zabavi tak na 5 minut,i kdyz to neni asi moc vychovne,ale ja jsem rada,kdyz se chvili na neco soustredi.ani knizka ani hracky ho nedokazi udrzet v klidu dele nez 2 vteriny :(..kdyz ho chci prebalit tak za nim musim litat po celym byte.jinak desne rve,a vzteka se. Ale nekde jsem cetla,ze pokud je dite zive jenom doma a v cizim prostredi ne, tak to je normalni. Pokud je uplne stejne zive i v neznamem prostredi mezi cizimi nebo mene znamymi lidmi,to uz je pry hyperaktivita,ale nevim,nechci vas zbytecne strasit :o)

• Citovat
  • Upravit
13114
25.8.06 21:08

Tak s tím přebalováním je to u nás stejné, lítám s plínou po bytě a malej mi utíká a směje se, pak když ho čapnu a silou držím, tak se začne vztekat. A většinou ještě něco počůrá.
Iviku, náš také brečí ať od nás odchází kdokoliv, začne řvát a chce jít taky pryč.
Když ho něco zaujme, tak chvilku vydrží, ale většinou jsou to zakázané věci, jak např. lezení do schodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
25.8.06 21:09

Ahojky :wink: , my jsme taky z hadích ocásků :roll: , jízdy v kočákru jsou někdy k nevydržení, to samé jízdy autem, sedět v židličce aj íst ( hrát si v sedě)???? :lol: :lol: :lol: , plínu a gaťata měníme, jedině v poklusu :roll: 8O :wink: . Myslím, že pokud je dítě hyperaktivní, tak nějak špatně spí,ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
25.8.06 21:14

Z vlastní zkušenosti můžu dát za pravdu Siloence. Náš mladej JE hyperaktivní. Když se přestal lézt, nechodil, běhal. Vlála jsem za ním vždycky jako poděs - smrt v očích a v kočárku dceru. Neměl snad vůbec pud sebezáchovy, takže nám např. ve třech letech s nohou v sádře vylezl na vrchol smrku a vůbec se vrhal do všech nebezpečí, čímž zvyšoval adrenalin nejen sobě, ale hlavně mě. 8O Úrazů měl nespočetně. Hyperaktivní děti se ale poznají hlavně tak, že u ničeho dlouho nevydrží. Musí neustále střídat nějakou činnost, neposedí v klidu.
Dnes je Jirkovi už skoro 15, asi se to zlepšilo, ale je fakt, že mě tak nějak zocelil a nevyskakuju pokaždé, když se někam vrhá (ono to ani nemá cenu). 8)
Takže kráčíme hrdě vstříc pubertě a já doufám, že se ve zdraví dožije dospělosti. :)

Jo, kdyby to vypadalo, že jsem naprosto neschopná matka - dcera je vychovaná stejně a hyperaktivní není… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.8.06 21:15

:D :D nestraš ještě se spaním :roll: :roll: malý je od narození nic moc dobrý spáč a momentálně se opět celý přetáčí při nočním spánku a cestuje po postýlce, přitom to období už máme kdysi zasebou, tak nevím :D :D Jo, taky jsem zapomněla dodat, že v kočáře musí být přikšírovaný, protože se snaží vylézt… Snad je to „jen“ fakt živé dítě, když srovnám se starší dcerou. ahojky všechny I.

• Citovat
  • Upravit
6260
25.8.06 21:25

Iviku, klid, Jirka spal rád ( a vydrželo mu to dodnes) - andílek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.8.06 21:27

Děkuji, naše dítě tedy není šílené, je jen živé. S nohou v sádře na smrky neleze, u knihy vydrží i půl hodiny, ale lítá, skáče a padá zbytek svého životního času…

cifka ""http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png:http://b3.lilypie.com/5AyAp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.8.06 21:28

:D :D Bibiano :D :D tos mě uklidnila… ALe zase naopak se malý nechá klidně přebalit, sice má zaječí úmysly, ale stačím ho ukecat a zabavit a v klidu :wink: ALe stejně si myslím, že u mimin to ještě nejde poznat, ne? NEbo se pletu a jsou i hyperaktivní mimina?? Dík za názory I.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML