hyperaktivní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tattiana
25.8.06 21:28

:D :D Bibiano :D :D tos mě uklidnila… ALe zase naopak se malý nechá klidně přebalit, sice má zaječí úmysly, ale stačím ho ukecat a zabavit a v klidu :wink: ALe stejně si myslím, že u mimin to ještě nejde poznat, ne? NEbo se pletu a jsou i hyperaktivní mimina?? Dík za názory I.

• Citovat
  • Upravit
6260
25.8.06 21:39

Vím, že se obecně uvádí, že hyperaktivní miminka špatně spí a jsou dráždivější. Ale myslím, že ne všechny příznaky musí dítě mít.
Později se to často pojí s poruchami učení, ale asi ani to není podmínka. Hyperaktivita (LMD nebo ADHD) souvisí hlavně s mikroskopickými změnami v mozku, které neovlivňují inteligenci, ale právě tu dráždivost.

Na netu je o tom dost článků, třeba:
http://www.hyperaktivita.cz/hyperaktivita/
nebo dost i na www.rodina.cz a jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
25.8.06 21:50

Tak to jsem zvědavá co se z toho našeho mrňouse vyklube. Když ho člověk něčím zabaví, tak taky vydrží. Ale vůbec mě nechce poslouchat. Když mu řeknu" Davídku ne, ne", podívá se na mě, začne opakovat „ne, ne“, ale stejně tu skříňku po chvilce otevře. A hrozně se tomu směje.Poslouchají už vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.8.06 21:57

:D :D no poslouchá přesně jako ten Tvůj :D :D máme navázané mašle na úchytkách a svázané šuplíky k sobě :roll: :roll: Já bych to zatím neřešila a povíme si za cca půl roku, ne ?? Pro dnešek přeji Dobrou noc a zítra ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
640
25.8.06 21:58

Teda, mamči, vy mi dáváte!
Náš Filípek je taky divoch divochů, sice ještě nechodí, ale od narození sebou šije a od přetáčení, přes plazení a teď po lezení a vstávání u nábytku, dělá jak tajfun a spaní? Do 6m spal v noci s jedním kojení po 4h 8-10h, ale přes den spal max. 2h, v 7m začal spát 4h denně, ale budil se po 2h na kojení v noci a poslední měsíc nespí pro jistotu ani přes den (1,5h), ani v noci (po půl hodině se budí, kojíme tedy 1× před 2h, to pak usne na 2h a pak kojíme před 5h, a buď už je vzhůru, nebo opět spíme ale přerušovaným spánkem).
A přebalování to je taky kapitola sama pro sebe, ale i tak si myslím, že hyperaktivní DOUFÁM není, myslím si, že se to projevuje taky nesoustředěností - a to zas Fíla, když má náladu, tak se zabaví a vydrží třeba stát u židličky a montovat matičku nebo se vrtá ve videu a to ho taky baví dost dlouho.

No, asi jsem neporadila, ale aspoň jsem se „vypsala“.
market a filípek 8m9d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.06 22:40

ahojky holky, tak to jestli je náš rošťák hyperaktivní, řeším už asi 2 měsíce. Co se naučil chodit-běhat. Tak jako to píše jedna z vás, my nechodíme, my rovnou běháme-a běháme pořád, kamkoliv, kdekoliv. V kočáře nevydrží, jen když mu dám něco k jídlu.Ostatní maminky spokojeně vykračují parkem, my ho prolítnem za 15 minut, s tím, že za každým psem a za každým dítkem se opět vracíme. Minule se chytil za ruku nějaký důchodkyně a točil s ní dokola až babka ječela- že už se jí točí hlava :roll: . Prý má taky takového vnoučka ale ten prý chodí pomalu a nééé jako ten náš, že prý běhá!!!!!!
Doma máme hraček jak v hračkárně ale vůbec si s nimi nechce hrát ale hlavně u ničeho nevydrží a to pozoruji už od malička. Nevydržel ani pod hrazdičkou musela jsem ho pořád nosit aby viděl okolo.
Největší strach mám ale ze zimy. Přes léto jsme pořád venku, tak se ho snažím utahat ale v zimě to se z něj asi picnu! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
25.8.06 23:32

Ahoj

Náš malý je neposeda od narození. Nejdřív mu jeli nožičky, otáčel se sem a tam a teď už běhá kam může, všude vyleze a když někam nevidí, tak si stoupne na špičky nebo se vzteká. Taky s oblibou sahá na věci, na které nemá sahat, má z toho děsnou legraci, když tu věc bere se slovy, které opakuje po mě „ne, ne, ne“ :lol: Taky mě v kočárku nevydrží a když se nejede, hned chce ven. V autě musí buť usnout nebo když neusne, tak ho musím zabavit, což na dlouho nezabere a pak prostě posloucháme vztekání. Se spaním - to už od malička toho moc nenaspí, má asi strach, že mu něco uteče. Já bych to řekla jako ellen, prostě objevuje svět!

Oluska a Martínek

http://tickers.TickerFactory.com/…1bf8/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
25.8.06 23:36

hyperaktivní dítě

Ahojky,myslím,že některé děti jsou opravdu aktivnější a čilejší než jiné.Hyperaktivci,podle mých zkušeností z práce s dětmi,neudrží pozornost snad vůbec u ničeho.A to je něco jiného.Já mám dítko velmi „akční“ :lol:,ale naštěstí velmi opatrné.v opačném případě je to průšvih.Máme několik kamarádů,které lze přirovnat k neřízeným střelám. :)
Moje dítko udrží pozornost pouze u toho,co považuje za důležité jen ono samo(mám smůlu,jídlo to v žádném případě není :twisted: ).Nedá se oblafnout ničím!Hraje si se vším možným,jen ne s hračkami.Miluje knihy a pohádky na DVD.Je schopen čučet hodinu na pohádku(když vstane s úsměvem v pět ráno růžový a vyspaný, fakt miluju DVD :wink: ) a pak mi novou pohádku vypravuje (s použitím všech tří časů,správných tvarů sloves atd.),tak … 8) si pak říkám,že to je druhá strana těch „akčních“ dětí.Budme rády,že jsou takoví. :D Zvídálci,neposedové,čiperky… i když je toho na nás někdy příliš. Katty a Danda(28m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sariko
28.8.13 11:56

Ahoj,
taky se přidám s komentářem. Synovi je 2,5 roku a máme s ním peklo. Absolutně se nechce učit nic nového, Neopakuje, říká jen slova jako kde je, tady je, mami, tati, babi. Když vidí nočník začne zdrhat a opakuje ne, ne, ne. Na záchod to samé. Přitom v roce a něco se uměl vyčůrat do nočníku a zatleskat si. Říkal i díky ale teď ho prostě nemůžu donutit aby to řekl když něco dostane nebo chce. Pud sebezáchovy nula, vůbec ničeho se nebojí. Záchvaty hysterie jsou u nás celkem běžná denní záležitost. :dance: Když chci aby si uklidil hračky musím to opakovat třba 10× a pak mu jít pomoc aby vůbec začal sám. S dětmi si nehraje, bere jim všechno co si od něj půjčí a občas je i plácne takže zvažuju návštěvu psychologa aby mi poradil co s ním. Má tu někdo podobnou zkušenost?? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML