Od kdy jí samo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
25.8.06 12:18

Od kdy jí samo

Ahoj maminky,
mam dvouleteho klucinu a porad ho pri jidle krmim. Nekdy ji chvilku sam, ale protoze to neni moc dobry jedlik, tak si vetsinou s jidlem spise hraje, takze ho vyndava z talirku a ruzne premistuje apod. Ridsi jidla ho radeji ani nenecham. Od kdy by dite melo zacit jist samo? A ucite je to nejak? Dik moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
25.8.06 12:26

Lupre, já osobně bych mu dala na talíř, podala lžíci, popř. vidličku a odešla a nechala ho a teprv pak bych dokrmila.
Uni rada asi není, ale trochu ho podpořit by se šiklo. Třeba by se nakonec rozjedl.
Jinak co jsem tu tak četla, tak některé maminky začnou nechávat dětem druhou lžíci i před rokem, některé je nechávají samotné později.
Já sama jsem dcerce dala prvně jídlo samotné loni na vánoce, abychom se v klidu najedli a aby si to zkusila. bylo jí 15měs. Pak hvilku nic moc, ale brzy se chytla ateď zkoušíme vidličku.
je to tak, že jedlík zrovna taky neni a ještě je vybíráavá. Někdy nesní nic, jindy sní maso, tuhle snědla dva talíře těstovin s houbovou omáčkou. Na brsalát mi dneska peče, ale kdyby bylo maso, sní všechno.
Nechávám jí i řídké polévky všechno. Někdy sní, někdy ne. Neřešim to, nenutím jí a když vidím, že si s jídlem hraje, tak jí to jednoduše seberu a jde od stolu. Občas udělá bordel, když polévku či kaši rozpatlá po stole, ale to se dá utřít. Holku nechávám jíst nahatou, abych jí mohla případně osprchovat.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
25.8.06 12:46

My to máme celé nějak obrácené. Rukama jí už douho, nepamatuji přesně kdy se začalo dařit. V 16m jedla na dovolené sama dospěláckou vidličkou, jen jsme nakrájeli na kousky a třeba brambory napichovala sama, hrášek jedla rukama, s masem jsme pomáhali. A lžičkou se začalo dařit asi před týdnem. Včera se nějak vztekala u snídaně, tak jsem ji tam nechala s jogurtem v misce. Za chvíli měla prázdno a byla vcelku čistá. Ale takovou polívku by nezvládla, to jen míchá a já krmim. Takže u nás nejdříve vidlička, pak lžička. . . Ale ve 2l bych ho už nechala, ať se snaží, aspoň část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
25.8.06 12:59

Ahoj.

Radimovo samostatné jezení není nic moc. Rukama se nají bez problémů sám a nemusím u něho sedět. Používáme malou židličku se stolečkem, přísavnou misku. Lžičku má rád, jídlo umí nabrat, ale lžíci často otáčí směrem dolů a všechno mu padá. Přesto ho nechám chvilku potrápit se sám ( s vyjímkou polívky). Potom sedím na druhé straně stolečku, mám druhou lžičku a snažíme se jíst střídavě. Jednou sám, jednou já, popř. mu směřuju jeho lžičku do pusy tak, aby ji neotáčel. Vidličku jsme nezkoušeli, mám obavy, že by skončila v oku… Náš potomek je totiž kaskadér. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
25.8.06 13:33

Ahojky,
tak náš Jířa je sice dobrý jedlík,ale je to takový hrabátko. Lžičkou nebo děts. vidličkou jí sám asi od 2 let, ale vždy na střídačku - jednou já, jednou on. Rukama jí bez problémů asi od 14 měs.- housku, sušenky, zeleninu ovoce. Teď je mu 2,5 a když se zasekne,tak se nenají nebo dělá bordel. Já většinou vyměknu a dám mu to já. Když mu to chutná,tak není problém. Musím ale u něj sedět, a dohlížet aby jedl, jinak se stará o všechno možný a nejí. Samozřejmě záleží jak moc je hladový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí