2.5 lety chlapec nemluví

10
7.7.22 18:29

2.5 lety chlapec nemluví

Dobry den všem mám syna je mu 2 roky a 7 měsíců nemluví řekne na nejvíc 8 slov a to jenom papa. Au. Ee. Ne. Pá. Co to je. Tady je. A nechci mluvím na něj vůbec se name nedívá ani ne opakuje spíš mi na vše ukazuje ale na druhý stránce všemu rozumí co mu řeknu že jde umit nádoby tak už ví že si ma vzít židli a jde se umit nádoby :) :) už jsem tu i četla… Problémi s jídlem mám je to sami od 9 měsíci přestal pít sunar jedl jídlo které jsem v domácnosti vařila jedl všechno co jsem mu dala je pravda že ovoce a zeleninu nechtěl a to do teď mám problém mu ji dát odmítá ovoce zeleninu někdy i maso málo kdy mi sní třeba řízek kuřecí brambory vůbec spíš bramborovou kaši ale poslední dobou nechce jist to co mu dám do misky nebo na talíř tak mi říká ne i tak u něho sedím s jídle. Tak že si dá dvě lžíce ale než si je dá už jsem trpělivosti ukonce ale ještě k tomu si but hraje s autíčkama nebo kouká na Tv možná je to i moje chyba že ho takhle nechávám jsem vůbec ráda že něco dá do pusinky :) :) syn je takový že nic neochutna jiného nemá tu tendenci to ani ochutnat a to mi docela vadí nevím jak prostě učinit aby ochutnal a měl chuť k jídlu a co mě ještě trápí je to že brečí nebo kňoura pro nic zanic a ještě se dokáže naštvat a když ho volám tak vůbec nepřijde čeká až pro něho půjdu je to můj život ale už si nevím rádi jak na to všechno u jídla vůbec neposedo málo kdy se stane že si sedne ke stolu a jí nemá rád když si hraje s autíčka nebo jakou kolik hračku a dítě k němu přijde a chce si sním hrát a třeba mu veme auto tak už brečí stékáse a spadne na zem a čeká kdo k němu přijde a veme ho… Zda se mi že na 2 roky a 7 měsíců je strašně pomalí na motorce jezdí jak balazinek koupili e mu tříkolku už by se mohl učit šlapat ale prostě ne veme radši motorku chci ho něco naučit a prostě to nejde jako by neměl zájem naky rady odvas určitě ocením děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
7.7.22 18:36

A co na to doktor?

• Citovat
  • Upravit
10
7.7.22 19:08

@mackA159 měli jsme i větší potíže mlátil se mi o zdi a zem kam koliv jo to napadlo poslala mě na neurologii tam mi napsali jenom vitamíny a kapky na s klidneni je pra dá že už to nedělá a to js ráda byla to katastrofa ale na to že mi nejí řekla že má dobrou váhu a na to že nemluví mi řekli že do 3 let ještě je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
7.7.22 19:15

Mně přijde jako docela normální kluk jeho věku, co ho příliš jídlo nebere. Slovní zásoba by mohla být větší, ale jestli rozumí, zatím bych do tří let neplašila. Případně se poradila s dětským doktorem. Já, když naši kluci nechtějí jíst, tak mají do dalšího jídla smůlu, jsou prostě hladní. Když nechtějí u jídla sedět, taky smůla. Co nějaké vitamíny na podporu chuti k jídlu? Že nechce zatím šlapat na trojkolce bych teď taky neřešila, dojde si k tomu. A že se vzteká, když mu jiné dítě bere hračku, se kterou si hraje? To mi taky přijde v pořádku. Pokud nějaké cizí dítě vezme hračku bez zeptání našim klukům a jim to vadí, podpořím je. Pokud se slušně zeptá, zkouším jim vysvětlit, že si hračku půjčí, pohraje si a zase vrátí. Ale když ani tak nechtějí, podpořím je v tom. Je to jejich, nejsou povinni půjčovat hračky všem. Cizímu dítěti zase řeknu, že mě to mrzí, ale že půjčit nechce, ale třeba to vyjde příště. Je ještě maličký, jeho mozek je nezralý, centrální nervová soustava taky, bude to ještě dlouhá cesta. Hrát si společně s cizími dětmi teprve začne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.7.22 19:35

@Kalukap děkuji za názor bratr má holčičku ji jsou 3 roky a sní si nechce hrát právě že ji nechce půjčit Třeba to autíčko někdy se stane že ji i praští přijde od sestry syn on je tedy už větší 7 let sním si hraje ale taky mu třeba nepůjčí a když se ho zeptaji jestli jsi to můžou půjčit a já jdu k němu a říkám mu ať půjčí že mu to vrátí že si sním budou hrát tak si lehne názvem brečí vsteka se a čeká až k němu přijdu a vezmu ho když mu říkám to nic není stavějí pod k mámě on ti to dá tak prostě nic a celá dokud nevstanu a nejdu k němu :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
7.7.22 20:01

Mám taky takového, neříká skoro nic, ale umí počítat do 10, čísla pozná i srovná jak jsou za sebou a taky říká celou abecedu, ale jinak nic moc, teď teda barvy.. když něco chce tak mi ukáže rukou co. Na zavolání reaguje venku jak kdy, doma skoro ne. Třeba řekne táta, ale máme vůbec :nevim:
Je teda kliďas, jí pěkně ale motorika horší na nohy, máme taky asi lordózu. Teď nás čeká vyšetření sluchu a pak se uvidí co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.7.22 20:34

@pikola podle mi ho ste na tom líp než já 😊 😊 děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.7.22 20:34

@Julina12 tohle se tezko hodnoti, muj syn ve trech letech mluvi naprosto plynule v souvetich, mluvil strasne brzy, ale chodil az v 18 mesicich - silene pozde. Mame stejne stare kamarady, jdou v zari jiz do skolky a s mluvou jsou na tom stejne jako Tvuj syn, a 3 uz jim byly. Ve skolce se deti hodne rozmluvi, treba to tak bude i u vas. S jidlem jsme meli dlouho boje, i se sezenim u stolu. Manzel na to nemel, chtel pustit tv, ja se nedala, vydrzela, dovolim jen auticko zaparkovane i talire a uz je to dobre, naji se u stolu. Take pomohla skolka, tam ji vzorne a prenasi si to domu. Sni celkove tak 5-6 jidel a varim je stale dokola. Neochutna skoro nic noveho. Spagety, tortilly s masem a zeleninou, domaci pizza, bramborova kase s masem a vyvar s nudlemi je vse, co mi z tepleho doma sni. Ve skolce pritom ji vse, a ro nekdy koukam na jidelnicek a rikam si, ze bych si to nedala ani ja :mrgreen: jinak ji pecivo samozrejme k snidani, bily jogurt, ale ovoce a zeleninu skoro nevezme do pusy. A cokoli noveho se ma ucit, musi proste chtit. Az ve 3 letech jsem ho dostala na koloodrazedlo z plastove motorky, do te doby nechtel. Ted drandi jak o zivot. A ze by tedy s nadsenim pujcoval hracky, to taky ne :mrgreen: ucime se to, ale jde to ztuha :mrgreen: takze me by asi lehce znervoznovala jen ta mluva, mozna to, ze na Tebe nekouka (ale to muze byt vzdor :mrgreen: ). Do tri let ma skoro pul roku, muze se rozmluvit ani nevis jak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.7.22 20:40

@Brevnovanka88 děkuji vám moc za názor jak ste to napsala ate pravdu skusime a uvidim právě že mě hodně docela trápí to mluvení bojím se že když nezačne mluvit do 3 let aby mě nahodpu lékařka neposlala na nake vyšetření jestli není nahodou autista jinak děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
7.7.22 20:50
@Julina12 píše:
@pikola podle mi ho ste na tom líp než já 😊 😊 děkuji za názor

A jak jste na tom s nočníkem? U nás zatím nic moc teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.7.22 20:58

@pikola s nocnikem. Je to sranda On vy že má jít buď na nočník nebo na záchod on si na ten noční sedne ale nevicura se ani neví kaka na záchod to sami sedne si ale nic jen rád splachuje :D :D :D radši se vycura vedle nočník a nebo někde v koutě :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
8.7.22 07:06

Nas bude mit 3 v rijnu, vyrusta teda dvojjazycne a zacina mluvit az ted. Rozumi ale vsemu, je bez plinek i na noc uz 2 mesice, oblika a vysvleka se sam, ji sam snad uz rok lzickou i vidlickou, nechce s nicim pomoct nikdy. Jen ta rec u nej vazne. Ted ale zcina mluvit a vse opakuje, jen tomu neni zatim moc rozumet, mozna ho objednam pro jistotu na ORL a dalsi vysetreni ja odmitam pri dvojjazycnosti, nejdriv za rok. Jedl by porad, ale to, co mu chutna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85465
8.7.22 07:08

@Julina12 u nas to bylo to samy a pak jsem mu slibila, za kazdy bobek v nocniku auticko. Tyden to ignoroval a pak zacal ze dne na den chodit na nocnik, plinku nechtel ani na noc, tak ji nedostal a klaplo to, zadna nehoda doted. Celkem dostal 5 auticek :mrgreen: vic jsem ve skrini nemela, ale stalo to za to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.22 08:04

@blumen děkuji zkusím taky něco takového třeba to bude fungovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.22 08:06

@blumen jee tak to máte šikovného chlapečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie