Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky chci se zeptat zda s tím máte některá zkušenost…malá má 2 roky 7 měsíců a v noci se mi pořád budí,,trvá to od jejího sedmého měsíce…bud se budí co půl hodiny a nebo je vzhůru i 3-4 hodiny…je to každý den..jsem na ní sama takže jsem nervozní, protivná, prostě nevyspaná-už nemůžu…ráno vstáváme do školky a Viki je hotová…už si opravdu nevím rady
nevíte co s tím???
děkuji za odpovědi…
Teda spis me prekvapuje, ze to jde 2 roky vydrzet? resila jsi to uz drive s doktorkou? protoze deti maji silene obdobi obcas, ale aby 2 roky nespala ![]()
jinak napis vic. v kolik chodi spat? usina dobre? spis pres den? spi ve skolce?
U dr jsem byla,,, říkal že je to normální…prý to některé děti tak mají…chodí spát 19:30,,usíná jak kdy,,přes den spává po té dvanácté..někdy ne (neusne) ve školce nespí…no vydržet,,,jak píšu jsem hotová,,zlá, protivná,,,pořád se mi něco nelíbí, sama si lezu na nervy atd, atd
přemýšlela jsem že jí objednám k neurologovi,,,ale dr mi řekl že to nemá cenu
@pecmenka a jak to konkretne je, kdyz se v noci vzbudi? Rve? Davas ji neco pit? Dudlika? Vstava z postele? Ma jeste nocni plinku?
Se nedivim, ze jsi hotova, taky bych byla.
Dovede se mala soustredit pet minut na neco?
Pred spanim dve h zadnou tv ani pc. V pokoji kde spi zadny hracky na ocich. a zkusila bych medunkovej caj. Pokud to nepomuze tak tu neurologii a pak asi psychologii. mohlo by to byt adhd.
Plenu nemá už dlouho,,dudel též ne,,pije obyč mlíko (před spaním),,,někdy brečí, ale spíše si zpívá nebo si povídá a z postele jí nepustím
Nevěřím zrovna moc na nějaké špatné zóny a tak. Ale tady bych zkusila postel přesunout jinam, vyměnit matraci, zatemnit - nezatemnit, prostě cokoliv. Takové dlouhodobé nespaní by mě zabilo.
Nezkoušely jste homeopatika - třeba Sedalia je prý dobrá
.
Zkus meduňkový čaj, tlumené světlo, přemístit postel, nějakého oblíbeného plyšáka…prostě cokoliv tě napadne, že by jí to mohlo uklidnit. Děti to opravdu mívají, ale ne 2 roky v kuse, bývají období kdy špatně spí a pak je to zase lepší. Dej jí na víkend k babičce, kamarádce a vyspi se.
@pecmenka píše:
Plenu nemá už dlouho,,dudel též ne,,pije obyč mlíko (před spaním),,,někdy brečí, ale spíše si zpívá nebo si povídá a z postele jí nepustím
Co zkusit posunout dobu večerního ukládání, třeba má fakt jen menší potřebu spánku?
@pecmenka A když spí v jiném prostředí - např. u babičky - je to stejně špatné?
Ahoj, tohle jsem mela jeden cas se starsi - tak nekdy po jednom roce. V noci se vzbudila a klidne tri hodiny si neco broukala. Pak usnula a rano se mi teda nezdala unavena. Delala to klidne dvakrat do tydne. Z postylky jsem ji nevytahovala. Pak to preslo.
Kdyz jde spat v 19:30, tak v kolik se tak poprve vzbudi? a v kolik pak rano vstava?
pokud si vase detska mysli, ze to je normalni, tak mi to teda normalni neprijde. nerikam, ze ma nejaky vazne problem, to ne, to by se projevilo i jinak. treba ADHD by sis vsimla i pres den. kdyz nic nepises, predpokladam, ze mala pres den nejak normalne funguje.
odkyd chodi do skolky? sama jsi s ni od malicka? napadlo me, jestli si neprosla nejakym vaznejsim stresem.
@pecmenka píše:
Ahoj holky chci se zeptat zda s tím máte některá zkušenost…malá má 2 roky 7 měsíců a v noci se mi pořád budí,,trvá to od jejího sedmého měsíce…bud se budí co půl hodiny a nebo je vzhůru i 3-4 hodiny…je to každý den..jsem na ní sama takže jsem nervozní, protivná, prostě nevyspaná-už nemůžu…ráno vstáváme do školky a Viki je hotová…už si opravdu nevím radynevíte co s tím???
![]()
![]()
![]()
![]()
děkuji za odpovědi…
ahoj, máme to stejně, malý nespí od narození. Už jsme vyzkoušeli všechno, i homeopatika, nic nezabralo. Vyšetření u třech lékařů…NIC!!! Prý jsou občas takové děti. Neporadím Ti.. jsem úúúplně vyřízená stejně jako Ty!!!
Sama jsem s ní od 10 měsíců…přes den je normální,,, nádherně mluví,,umí už 5 písniček,,dokonce i počítat do deseti
do školky chodí druhej měsíc, bez dvou týdnů co měla angínu..stres možná,,můj ex na mě nebyl zrovna nejhodnější…taky mi to normální nepříjde…zkusila jsem už vše co tu holky píšou, ale bez výsledku…spí jenkdyž má kašel a dostan na noc protazin…