Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
budeme uvolňovat ložnici dětem a místo na spaní se nám tím pádem dost zúží. Nyní máme postel 180×200cm a tam, kam se chceme s manželem na spaní přesunout, se nám vejde max. 140×200cm
Máte někdo? Spí se vám na tom ještě pohodlně nebo je to fakt málo?
Díky ![]()
@Loll Ve dvou to jde, jak se tam nacpe dítě, tak je to málo ![]()
Máme 160, jsme oba velký a je to strašný, navíc pokud si tam ještě lehne dítě
teď si kupujeme 200×220
@Loll píše:
Ahoj,
budeme uvolňovat ložnici dětem a místo na spaní se nám tím pádem dost zúží. Nyní máme postel 180×200cm a tam, kam se chceme s manželem na spaní přesunout, se nám vejde max. 140×200cmMáte někdo? Spí se vám na tom ještě pohodlně nebo je to fakt málo?Díky
no mali sme kedysi dávno takú veľkú postel. Popravde to šlo, ale jako máme vetšiu 180×200 tak by my to už bolo málo
a keď sa ku nám ráno nasáčkuje syn tak by sme sa tam nevešli
ale pokiaĺ nie je iná možnosť tak asi aj tak nič neurobíte a bude si musieť zvyknúť ![]()
My to tak máme, ale my se v posteli střídáme
Takže to stačí, pokud se někdy stane, že spíme oba naráz, je to málo. Na každodenní spaní bych to nechtěla ![]()
Máme, ale ve 4 je to katastrofa
, jinak pro 2 úplně pohoda.
Já měla tento rozměr za svobodna a ještě ji mám u našich, když tam jsme s manželem přes noc, jeden z nás se stěhuje na zem, je to pro nás malé. Taky teď máme 180×200 a jít do menšího je děs ![]()
@Loll my máme, já 160cm a manžel 175cm, oba štíhlí, vejdeme se i s jedním dítětem. Záleží hodně na postavě. Líp se ovšem zvyká na větší než na menší..
Příspěvek upraven 17.10.15 v 09:33
@Loll Spali jsme na takovém prostoru první tři roky manželství. Tehdy to bylo v pohodě. Dnes (po dvaceti letech) už samozřejmě chceme větší pohodlí. Není to o tom, že bysme se neradi přitulili, ale není to prostě žádný komfort na spaní.
Máme a pro dva stačí, pokud se nějak moc neroztahuješ
je pravda, že přítel mi pořád říká, ať se posunu - má rád svůj klid ![]()
Pokud se fakt milujete a rádi se k sobě tulíte, tak to stačí
.
My 140 máme a je nám to pohodlné
.
@Loll Máme 140×200… a spokojení nejsme, ale bohužel, nemáme moc místa tak nám to musí stačit. Rozhodně v budoucnu chceme větší. Jako dá se to, rozhodně lepší než jednolůžko, ale prostor na roztahování není. S manželem máme normální postavy, ale vzhledem k těhotenství začínám mít strach jak se vlezeme… Jinak velice ráda s náma spí naše čivava a řekla bych, že ta se roztahuje nejvíc ![]()
Muž měl takovou v mládeneckém pokoji. Jako jo, vyspali jsme se, ale ne moc dobře, i „za mlada“ nám to bylo těsné. Teď máme 160 a už se těšíme do nového, kde budeme mít minimálně 180 (ale spíš to začínám vidět na 200×220). Ale je fakt, že jsme oba vysocí a „dobře stavění“ (ne tlustí, ale žádné vychrtlinky).
Jo, a spíme tam sami, mládě má vlastní postýlku a zatím se neumí samo přesunout. ![]()
My máme 160 a spíme i s děckem…
Ale nejsme nijak prostorově výrazní a neroztahujem se.