Novorozeně nechce usnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
3.10.15 21:04

novorozeně nechce usnout

Prosim o radu, začínám být zoufalá. Mám doma třítýdenní mimčo a celý den je hodnej, moc nebrečí, celkem dobře se uspává v kočárku nebo v košíčku, prostě pohoda a jakmile nastane večer tak i kdyz je naprosto hotovy, zívá a zaviraji se mu oči tak proste neusne, uspavame všemi možnými způsoby a nic nezabira. Az po trech hodinách zabere, jsem z toho hrozne unavena, uz nevim co delat. Snazim se o nejaky rezim a nevim jak se poprat s večery, v noci mi pak u kojeni usne po chvili. Poradte prosim jak to zmenit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3088
3.10.15 21:09

Jen nespí, nebo se u toho vzteká? Může jít jen o růstový spurt, tím si procházíme každý :) @vambra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.10.15 21:10

@vambra podobných diskuzí je tu plno :) a možné řešení taky hodně, uspavej houpáním na balónu, pořiď si šátek nebo babyvak, pust bílý šum, lehni si s miminkem, nebo si ho dej na hruď a zpivej ukolébavky (to zabíralo na moji malou) a ve třech týdnech se vyprdni na režim a řiď se svým pocitem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
3.10.15 21:16

@vambra Tak na režim je myslím ještě dost brzy… Ale co opravdu zabíralo u mne? Dala jsem si malou k prsu a prostě ji tam nechala jak dlouho chtěla… Dudlala, pila a byla spokojená… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
3.10.15 21:23

@vambra rezim zavadej az tak za 3 mesice, je to miminko ;) spis ho pozoruj a zkoumej prvni znamky unavy a dej ho zavcasu spinkat. Jak se dit pretahne, je zle a neusne nebo se porad budi, viz. dneska u nas :-(

Jinak u nas zabrala vzdy uplna tma, uz pri poslednim kojeni, male vadily zarovky. A pak ticho. A pomaha zavinuti a dalsi veci, co tu kdo zminoval. Pustit ale male sum, to jsem nemohla, chtela ticho jinak byl rev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
3.10.15 21:23
@vambra píše:
Prosim o radu, začínám být zoufalá. Mám doma třítýdenní mimčo a celý den je hodnej, moc nebrečí, celkem dobře se uspává v kočárku nebo v košíčku, prostě pohoda a jakmile nastane večer tak i kdyz je naprosto hotovy, zívá a zaviraji se mu oči tak proste neusne, uspavame všemi možnými způsoby a nic nezabira. Az po trech hodinách zabere, jsem z toho hrozne unavena, uz nevim co delat. Snazim se o nejaky rezim a nevim jak se poprat s večery, v noci mi pak u kojeni usne po chvili. Poradte prosim jak to zmenit :-)

Třeba je přetažený, není to možný? Zkuste třeba ukládat dřív.. Nám ke klidnému usínání pomohlo tohle: Potřebuje dudlík, látkovou plenu mu dám k obličeji a když byl menší, tak jsem vzala péřový polštář, dala ho na koso jako zavinovačku a zabalila jsem ho do něj, aby to drželo, tak jsem přes to dala deku… Krásně nám tak sám usínal, spal, cítil se v bezpečí a navíc mu bylo teploučko. Poradila nám to dětská sestřička :) Teď nám je 6m, už se nám tam nevejde, ale už spinká i usíná hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
3.10.15 21:25

@vambra navic pises, ze je vecer naprosto hotovy, to je pozde. Mne mala vydrzi i ted navecer normalne vzhuru tak hodku dve, pak uz musi jit spinkat. Snazim se davat ji spinkat (odpocinout) tak onpul hodky driv nez myslim ze usne, aby se zklidnila… Takze o pul 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
3.10.15 21:37

U nás taky pomohlo být u prsa, bílí šum a zavinutí. Ale každý týden to bylo jinak. Ještě hodně pomáhalo houpat na míči. Jen potřeba zkoušet a vydržet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
3.10.15 21:55

U nás jedna vecer usinala krasne a druhá když se polozila do postýlky, tak úplný hysterak. To bylo tyden možná i deset dnu a najednou klid. Ja jim teda pouštím hudbu a projekci na strop z chuvicky a u toho do 20 minut vytuhnou. Zavinuti a ani sum nepomahal. Musela sem ji i hodinu uspávat na rukách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
3.10.15 21:56

U nás uplně přesně jak napsala @terýsek25 pomohla látkovka. Malý se s ní mazlil a usnul mi hned. Přišla jsem na to teď když jsme leželi v nemocnici a je to jak kouzlo. :lol: Ale jak usne vezmu jí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.10.15 22:19

U nás nepomohlo nic než přežít prořvané první tři měsíce. Jestli je přetažený, zkuste uspávat dřív. Pomalu zkusit najet na nějaký večerní rituál, třeba vykoupat, nakrmit a spát. Prostě zkoušet všechno možné, snad něco zabere.
S dcerou jsem si o těch večerních řevech snažila něco načíst, a jedna z rad taky byla, aby se rodiče, zejména maminka, hodili večer do pohody, na děti se jakákoliv nervozita dost přenáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25108
3.10.15 22:31

Neporadím, ale malé je 7 týdnů a večery to samé… Mě se jednu dobu zdála přetažená, pak zase nafouklá. Teď se mi zdá, že se nemůže vykakat… jsou to boje s těma miminkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25108
3.10.15 22:33
@Suzuveverka píše:
a jedna z rad taky byla, aby se rodiče, zejména maminka, hodili večer do pohody, na děti se jakákoliv nervozita dost přenáší.

Tohle bylo první, co napadlo mě :D Mám dvě starší holky a večery jsou obecně divoký. Holky utahaný, ospalý, vykoupat, navečeřet… do toho teď řvoucí miminko. Já se obecně, i přes to všechno, v klidu cítím (až na opravdu vyhrocený dny). Tak nevím… jednou na to snad budu vzpomínat s úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.10.15 22:48

@Aries6 Tak ten klid ti závidím, já byla po třech měsících neustálého řevu zralá na pobyt na psychiatrii. Postupně se to ve mě nějak utlumilo, takže sice jsem v klidu a řev neřeším, ale není to takový ten správný klid, spíš něco ve smyslu „všichni mi můžete vlízt na záda, já už na to dlabu“. :mrgreen: Druhé dítě si asi bude muset pořvat ještě víc, než se dovolá maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25108
4.10.15 12:31

@Suzuveverka Musím musím musím… nervama a řvem se nic nevyřeší. Ale kolikrát řvu a mám nervy na pochodu, to jo. Ale když děcka fakt zlobí a třeba někam musíme jet. Ale večer ne. To jsou utahaný a chápu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí