Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Radu nemam, ale uklidnim te, ze si nemusis vycitat rozchod s jeho otcem. Ja mam obe deti se stejnym muzem a prozivame to same. Nema teda nocni desy, ale asi nikdy nezrusime plenu na spani a ty jeho hysteraky mi trhaji jatra…
@AniNevim Já už jsem uplně vyčerpaná. melu z posledního..Kolikrát si musím někam bouchnout(ne do dítětě,.-),ale prostě je to těžký..Začátky byly v pohodě, ale ted. jedu nonstop..
Chlap se snaží, já taky blbnu s malým, jsem štastná jako nikdy..Ale, pak přijde ta chvilka kdy je malej protivnej, malá pláče jsem uplně nevyspalá a padá to mě, já vím je to normální..Já jen nevím, no prostě ono to přejde jen vydržet.
@Anonymní píše:
@AniNevim Já už jsem uplně vyčerpaná. melu z posledního..Kolikrát si musím někam bouchnout(ne do dítětě,.-),ale prostě je to těžký..Začátky byly v pohodě, ale ted. jedu nonstop..
Chlap se snaží, já taky blbnu s malým, jsem štastná jako nikdy..Ale, pak přijde ta chvilka kdy je malej protivnej, malá pláče jsem uplně nevyspalá a padá to mě, já vím je to normální..Já jen nevím, no prostě ono to přejde jen vydržet.
Úplně tě chápu a přeju hodně sil. Důležité je, aby ses ty cítila dobře, pak i děti jsou klidnější. Nějaké hlídání, pomoc s dětmi…
Já zjistila, že po narození malé, jsem se snažila malému dávat najevo mnohem víc, jak ho máme rádi, ze všech sil jsem se mu snažila věnovat, vyhovět a taky to asi nebylo nejlepší. I noční děsy známe. Mě prostě nejvíc pomáhá mít režim, dodržovat pravidelný spánek, aby syn nebyl přetaženej, moc unavenej. *On teda ještě spí po obědě a to nám pomáhá při těch děsech. Jinak celkově je pohodovější, spokojenější, když má „svý jistý“… Musím být důsledná, ne jen mazlit, ale i nastavit hranice, co ještě může a co ne. A dělit stejným dílem, pozornost jemu i mladší sestřičce. A jemu to citlivě vysvětlovat.
Rozvedená nejsem, ale kdybych byla a syn by k otci nechtěl, snažila bych se domluvit… Jestli je to možné, nějakou společnou akci návštěvu, ale asi bych to nelámala…
Kolikrát jsem si říkala, že kdybych věděla jaké to je, mít po sobě děti, tak nechám rozestup větší. Někdy mám pocit že nedělám nic pořádně… Hodně sil přeji ![]()
Nedavno jsme to celkem dobre probraly tady. Nacerpala jsem nekolik napadu. Mrkni:
https://www.emimino.cz/…lavu-237738/
Pro me je uplne hodne a nejvic frustrujici to, ze nemuzu dodelat jedinou vec do konce, kdyz je aspon jedno dite vzhuru. Kdyz me nekdo potreti vyrusi od nejakeho ukonu, zacinam byt tak mimoradne podrazdena, ze to prenasim asi i na ty deti.
@Theodoula Take s muzem zpetne vnimame tu prehnanou pozornost pro starsiho jako chybu ![]()
Ahoj po narození malé se malej začal víc bát, má šílený noční děsy, ty měl občas i předtím, ale to sme ho dokázaly uklidnit.Ted je to šílené, kope sebou tak, že má modřiny..Ječí kouká na mě a bojí se mě..je to šílený, zkousímě všechno hojdáme atd..
Změnil se i v chování, nechce ke svému otci, ke kterému chodí jednou za 14 dní..nejsme spolu.
má uplné záchvaty..
Po narození malé, sem se ve výchově nějak nezměnila,.S malým si hraju, mazlím atd jak to jen jde, zapojuji ho do všeho..Mužskej taky okolo něj lítá jak papír..prostě se snažíme..je to náročné období. skoro nespím, mám pocit, že mužu rozthnout..Domácnost, vaření atd nechávám na druhé koleji..První chci aby byly v pohodě děti.
I tak se to asi nedaří..Jinak je k malé zlatej, mazlí jí..je na ní vážně hodnej..
Já nevím co dělat..
On je číslo je to malej blázen co chvilku neposedí, ale ted..