Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, vím, že se to tu už nějak řešilo, ale pořád z toho nevím, co je správně. Do kdy jste měli vyvýšenou polohu v postýlce pro mimčo? Od kdy spalo na rovném?
![]()
Neměla jsem nikdy. respektive jsem zvyšovala když měl rýmu. jinak normálně na rovném. ale blinkací nebyl. tobě blinká?
Edit špatně pochopeno - já jsem ani moc nepoužívala, jen při rýmě.
Příspěvek upraven 02.10.15 v 12:34
No malá má dva měsíce a neblinka, nebo jednou za čas ano, ale to je hodně málo. Spíš mě to říkala doktorka, že určitě zvednout matraci v postýlce, tak to tak ty 2 měsíce máme.
Ale malá se mi někdy prostě točí a včera se zbudila protože byla celá pod peřinou…tak právě přemýšlím nad tím, kdy dát zpět do vodorovné polohy. Jestli je to nějak doporučené.. nebo jak to je. Někdo říká, že do určitého věku dítěte není zdravé spát na rovném..Ale spíš se asi přikláním k tomu, co komu vyhovuje ![]()
Taky spala dcerka celou dobu rovně. Když měla rýmu - což nebylo často, skončila během noci ve vajičku, kde usnula zase hned a v pohodě ![]()
Nikdy, a nikdy sem od dr. neslysela ze by se to melo delat. Uz v porodnici spala na rovnem
@kocoladka Syn měl reflux, tak měl klíny ne pod matrací, ale pod nohama postýlky, měla pak mírný sklon, ale pro něj nijak obtěžující. Dcera měla reflux taky, ale taky dost od narození trpí na rýmu, tak té dávám klín pod matraci, aby byla opravdu přizvedlá. Taky se mi minulý týden skulila a zůstala přes. Ale pokud nemá rýmu, tak spí normálně na rovným.
Měla jsem vyvýšenou když byla v košíku (3 měsíce) a pak tuším další dva tři v postýlce..postupně jsem snižovala..
@kocoladka píše:
Maminky, vím, že se to tu už nějak řešilo, ale pořád z toho nevím, co je správně. Do kdy jste měli vyvýšenou polohu v postýlce pro mimčo? Od kdy spalo na rovném?
též jsem neměla nikdy, jen když měla rýmu, podložila jsem postýlku knihami ![]()
Zrovna dneska mi na rehabilitacích řekli, že mám synovi (2,5 měsíce) určitě srovnat ležení, pokud nemá reflux nebo není nachlazený. Já jsem to automaticky zvýšila hned, když se narodil, ale prý je to pro jejich svalstvo spíš špatné. Pokud má dítě tendence se křivit, tak ta vyvýšená poloha to ještě podporuje. Už tak špatné držení těla se tím může ještě zhoršit. Takže po dnešním doporučení z rehabilitace ležení rovnám.