Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, poradíte mi co mam delat? Posledni tyden mi zacali otekat nohy nijak extremne ale vím že to je normalni.Co mne ale trapí jsou ruce dnes rano jsem vstala a citila jsem nejdriv pravou ruku takovou vetsi a kdyz jsem se podivala byla otekla tak ne nejak moc ale otekla mi… a pak behem dne i druha, nic mne nestiplo neboli to ani ji nemam horkou jen jsou prooste otekle…nevím jestli mAm jít na pohotovost nebo to nechat tak…
@renita já mám ruce taky oteklé a to nejsem těhotná, prostě je vedro ![]()
V těhotenství a navíc takovém horku je to normální
mě pomáhaly studené sprchy (nohy) a hodně, hodně pít. Relaxovat, na to nic moc nepomůže ![]()
Na pohotovost jenom kdyby jsi se cítila špatně, motala se ti hlava… omdlévala, to by potom mohl být špatný tlak
@renita Jsem 26tt a mám to taky - zatím JEN na nohách, ale stojí to fakt za to
Přes den vypiju tolik vody, že si připadám jako velbloud, ale co mi pomáhá je studená voda ![]()
@renita zkus nesolit a na noc moc nepit… kolem 25 mi natekly nohy ale pravda ze nebylo vedro… jaky mas tlak v tehu??
Čauky!
já jsem v těhu začala otékat, napřed nohy, pak ruce a obličej, no pak sem byla jako balon celá, jela jsem k Dr a řekli mi že mám pozdní gestózu - preklampsii. Pokud to nebude nějak monstrózní, tak to řekni dr při příští návštěvě. Ať na to dá pozor. ![]()
Hm no ja bych pockala a zitra ji kdyztak zavolal…jen pokud by si citila tlak za ocima nebo na hrudi..nebo te nezacala silne bolet hlava…pak bych jela hned..
No uvidim jEstli mi bude spatne nebo to bude jeste vic otekat tak urcite zajdu na pohotovost…zatim mi spatne neni zKusim studene sprchy ![]()
To je síla, co? Já mám to samé. Zásnubní prstýnek mi byl velký, v pohodě jsem ho setřásla z prstu. Dnes ráno jsem ho sundala a teď ho na ten prst ani nedostanu! Děs! Nohy mám v pohodě ![]()
@Jackie Lee No hrozny
normalne se moodlím aby uz nebylo tak teplo…at uz je zima
V zime se schovas pod teplou deku nebo perinu ale v takovem vedru se nemas kam schovattttt nenavidim tooo
![]()
Mně dokonale pomohl tenhle pan. Do 2 dnu jsem měla otoky pryč http://www.moravec-tejping.cz/ Funguje v Praze a v Klatovech
No holky ja vas uklidnim s vedremm a co mam rikat ja dneska mam tp.. navic se fakt zacina neco dit… otekla jsem az hruza… no pokud se to rozjede tak doufam ze az vecer nebo na noc ![]()
Já jsem minulý rok v srpnu přenášela 3 týdny, myslela jsem že umřu a ty otoky byly fakt šílený.
No přežila jsem, jako všichni ![]()
@Kytkaa píše:
No holky ja vas uklidnim s vedremm a co mam rikat ja dneska mam tp.. navic se fakt zacina neco dit… otekla jsem az hruza… no pokud se to rozjede tak doufam ze az vecer nebo na noc
Držím palce!