2,5leté dítě - týden u moře v Egyptě??

7.3.08 19:10

2,5leté dítě - týden u moře v Egyptě??

mám takový dotázek. Nebyli jste někdo s 2 až 3 letým dítětem v Egyptě u moře? Řeším, zda tedˇodjet k dostupnému moři, jinde není moc hezky, v Egyptě jsem já byla několikrát i v těhotenství, tak nevím, zda to risknout i s dcerou… - mám trošku strach z žaludečních problémů atd…-:) mám představu, že bych vzala pití odtud a protože se s dcerou strašně nazlobím kolem jídla, jí málo a téměř nic, tak v tomto případě by nám to mohlo být k dobru-:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
177
7.3.08 19:17

Egypt

Ahoj, byli jsme tam několikrát a s podstatně menšími dětmi ( 9 měsíců). Pití jsme si vezli svoje, ale ani místní nám nijak neuškodilo, žádné střevní tance se nekonaly. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
7.3.08 20:24

Nemám zkušenost - ale s takovým prckem bych do Egypta nejela - zrovna to řešil doktor v Sama doma - a říkal - že by do předškoláka Egypt a jemu podobné země - nedoporučoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21663
7.3.08 21:09

já bych teda Egypt nebrala ze dvou důvodů:
1. je to velký teplotní šok a děti to dost špatně zvládají
2. strašně bych se bála střevních problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.3.08 21:42

Jen pridam vlastni zkusenost, byli jsme se ctyrletym klukem a devitimesicni holkou, piti jsme si nevezli a super nic se nekonalo, krasne jsme si to uzili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
7.3.08 22:25

RE: NOZU

Kvůli tepotnímu šoku by člověk musel jezdit jen po Čechách a ne k moři. Já v okolí nemám nikoho, kdo by měl střevní problémy z Egypta, nás to chytilo jen na Djerbě, tam naopak to postihlo asi každého. Záleží i na hotelu, my jsme byli vždy v těch 5* minimálně, tam je i evropská kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
8.3.08 00:00

Sousedi se teď po týdnu vrátili, byli s dcerou, které jsou necelé dva roky. Přijeli nadšení, žádný problém je nepotkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
8.3.08 08:06

Kamarádka jezdí s dcerou (teď 3 roky) každej rok kolem Vánoc do Egypta, nikdy nic nechytili. My byli v Bulharsku a Turecku (synovi jsou teď taky 3) a taky vždycky všechno v pohodě. Rady ze Sama doma mě občas uvádí v úžas (eufemisticky řečeno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.3.08 15:35

Ahoj,
já beru děti k moři od malička, ale státům, jako jsou Egypt, Tunisko apod. se pro jistotu vyhýbáme. Dokonce jsme ve 2,5 letech pro jistotu odmítli i Turecko…

Prostě člověk nikdy neví. Stačí, aby kousek zeleniny omyli v místní užitkové vodě.

A pokud už někdo jede do Egypta, tak prý má člověk aspoň dětem doočkovat žloutenku A a mělo by mít kompletně dokončené základní očkování…

My jsme zatím nejspokojenější byli ve Španělsku na Ibize a letos vyzkoušíme Portugalsko. :lol:

Mimochodem, teď už by se možná dal vyzkoušet i Kypr a tam je prý hygiena super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
8.3.08 16:15

Ahoj,
my letos vyrážíme poprvé se synem 29m/ na Rhodos, Egypt je moje zatím nesplněná dovolená, ale s malým se podobným státům vyhýbám. Mám také strach z dlouhého letu, do Egypta snad 4 hoďky, což by bylo na našeho raubíře asi mooooc!!! A ze střevních potíží samozřejmě…
Myslím, že je přijatelnější určitě Evropa.

Desire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.8.08 09:48

my byli s 6mesicnim synem v Africe a byl jak ryba ve vode (je napul african takze jsme ho vlastne vezli 'domu:) ne, fakt bych se nebala, cim ho krmis se da prece ohlidat!

A k Egyptu: chystame se jet na zacatku pristiho roku, podejte nejake typy na mista! :wink: Zatim semi nejvic libily typy z Lonely planet, nechceme zadnej turistickej komplex, spis soukromi a bejt mezi mistnima lidma, valet se na plazi a v cajovnach na polstarich, jist v dobrejch restauracich na pobrezi a dealt vejlety. Uz se tesim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
4.8.08 12:46

spoony: my byli v Egyptě na vlastní pěst před 3 lety ( ještě bez dětí:), projeli jsme ho za 3 týdny celý podle Lonely Planet. U moře jsme byli pár dnů v letovisku DAHAB na Sinajském poloostrově. Je to takové centrum baťůžkářů, žádné velké komplexy, spíš menší hotýlky, kempy, chatičky u moře…Mohu vřele doporučit. Ale je možné, že se to tam za těch pár let změnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
25.10.08 14:16

saja: diky, uz mame letenky na leden, budem improvizovat co se tyce mist, tak jsem zvedava. On manzel tam 6let zil a domluvi se arabsky takze se neztratime. Jsem tehotna ale nevidim jedinej duvod proc nejet, naopak doufam ze zmena podnebi pomuze malymu (ted 18mesicu) od problemu s atopickym ekzemem. Dam vedet jak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí