2,5roku a nenočníkujem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2,5roku a nenočníkujem
Milé maminky,synovi bude pomalu 31měs. a jsme stále na plenách.Po přečtení všech možných diskuzí jsem to nijak nehrotila a čekala až přijde jeho čas,ale blíží se nástup do školky tak jsme od nového roku začaly trénovat,bez úspěchu.Zkouším vysazovat po půl hodině,ale nic.Takhle třeba dvě hodiny a potom se do deseti minut třikrát po sobě počůrá.Všimla jsem si při koupání,že začne čůrat,ale vůbec nato nereaguje až,když ho upozorním.Myslíte,že by to mohlo být tím,že ještě nemá vyvinutý svěrač? Děkuji všem za odpověd´. Ahoj Jitka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jitinko,
já bych spíš tipovala, že to nebude nevyvinutým svěračem, ale prostě jej to vůbec nezajímá, že se něco děje, tudíž nemáš téměř šanci jej „donutit“, aby si to začal sám hlídat
.
Mám pro tebe jedinou útěchu, že to poznání, že se děje něco zvláštního může přijít během pár dnů nebo týdnů. U naší dcery se ten pocit „něco se děje“ vyskytl zcela najednou během dvou týdnů a během dalších dvou už byla schopná chodit sama na záchod (to jí bylo právě 2,5 roku) a byla bez plen - a po dalších dvou týdnech i v noci. Takže já bych radila odebrat plenku a i když je to očistec, tak nechat bez pleny, zkoušet vysazovat na záchod a být připravená jej klidně i pětkrát denně převlékat. Zkoušela bych to tak týden a kdybych viděla, že to s ním stále nic nedělá a nesnaží se, pak bych to ještě odsunula a třeba za měsíc to zkusila znovu.
Myslím, že dokud ty děti samy nepochopí, tak my nad nimi prostě nezvítězíme ![]()
Přeji hodně úspěchů a pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pet-s díky za odpověd´,alespon´jsi mě uklidnila.Musím se smířit stím,že to tentokrát bude trvat déle. Dcera byla ještě před druhým rokem bez plen,ale kluci jsou prý línější.Zatím zkoušíme doma , neumím si vtý zimě představit,že ho někde převlíkám.Tak snad se brzy zadaří. Ahoj Jitka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem tady od včera nová, ale ráda se podělím o své zkušenosti s nočníkem. Máme dvě slečny ( 4 a 2 roky). Ta starší měla snahu zkoušet nočník už kolem jednoho roku. Jenže v té době jsem otěhotněla a v době kdy už mi bylo znát bříško a víc se o budoucím miminku začalo mluvit, nesměla mi skákat po klíně apod., najednou ze dne na den začala nočník odmítat, dělala scény. Vzhledem k těhotenství jsem se nechtěla zbytečně stresovat a tak jsme pokračovali s plínama. Musím říct, že jí nočník nebo záchod nic neříkal ještě skoro ve třech letech. Občas se to povedlo, ale na to aby byla bez plíny to nebylo, prostě jí to bylo fuk, jestli je v mokrym nebo ne. Měla jsem z toho už docela nervy, zvlášť kvůli reakci okolí, znáte to
Pak se těsně po třetích narozkách najednou rozhodla a začala si řikat. Sice ještě byly nehody, ale během třech měsíců byla bez plíny i na noc. Mladší holčička měla v listopadu druhé narozeniny a před vánocemi ( nemohla si vybrat lepší čas
) najednou odmítla plíny a začala si řikat sama. Sice má jestě problémy s bobkama, ty často skončí v „pipinách“ jak říká kalhotkám. Ale i v noci se vzbudí na čůrání a ráno má suchou plínku. Pro jistotu ji ještě na noc dáváme. Takže hlavu vzhůru, je to strašně individuální a každé dítě se s tím potýká jinak dlouho! Hlavně nenutit při velkém odporu, to má spíš opačný výsledek. Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
LuckaJ - moc by mně zajímalo jak to u vás dopadlo s chozením na nočník. Našemu malému bude za měsíc rok a půl a pořád nic - nechce na tom nočníku ani sedět -tak ho nechci nutít násilím. Metodu odebrání plynek už jsem taky zkusila, ale on hodně pije a byl do hodiny a půl tak sedmkrát počuranej.
TAky čekáme na jaro a pak bude běhat bez.
Marhulka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jiti: obávám se, že mám doma taky dítě, kterému je čurání úplně jedno
. Teď jsme oslavili její 2 narozeniny a pořád žádné úspěchy. Anička si sice sedne, někdy vydrží i dlouho sedět, ale nic nevyčurá. Klidně se x krát počurá na koberec, tak jsem hlavní trénink odložila na léto na zahradu. Nemůžu pořád čistit koberce
. Problém je, že ji vůbec nevadí, že chodí v mokrém oblečení ![]()
Osobně v tom takový problém nevidím, ale tlak okolí je šílený, to asi známe všichni.
Jen jsem tě chtěla trochu podpořit, jednou to naše děti určitě pochopí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem tady taky psala v neděli, že u nás se snad nočníkovat nikdy nebude. Týden mi doma chodila jen v kalhotkách (za 3 hodiny padlo i 10 kalhotek, než jsem tovzdala) a byla jako pejsek, který učuráva. Už jsem to chtěla vzdát a najednou začala čůrat do nočníku. Jsem jako v Jiříkově vidění.
V pondělí jsem totiž volala Barunčine doktorce, abych ji obědnala na preventivku (byla pořád nemocná, takže i ve 20 měsicích ji nemá udělanou). A já se ptala Barunky, že co řekne paní doktorce, když se ji zeptá, kde se dělá eee. A Bára odpověděla, že do plínky. A já na to, že paní doktorka ji dá, že uvidí, že se ji vysměje, že je ostuda. A světe div se, na ní to nějak zabralo a začala chodit na nočník, ani si neučurne do kalhotek. Jsou to teprve dva dny, co je bez nehod, tak se mi tomu pořád nechce věřit. zatím ji teda nechávám bez jen dopoledne a chvilku odpoledne, než jdem ven. Sice zadržuje podle mě kakání, protože hovno skončí až venku v plínce. Ale pokusím se ji vzít plínku i venku. Sebou teda vezmu i oblečení navíc. Tak jsem zvědavá.
Takže na nás platila doktorka. je to prostě zvláštní. ještě pořád jsem s toho vykulená.
Lucka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Honzíkovi je dva a skoro 10 měsíců.
Ve 2,5 letech to u nás vypadalo tak, že po vysazení na nočník se občas vyčůral, ale jen někdy a neřekl si sám nikdy.
Ve 2 letech a 9 měsících to vypadalo obdobně, ale pokud byl doma nahatý, tak se někdy na nočník došel vyčůrat sám (stále si nikdy neřekl). Na mé občasné pokusy nechat ho bez plíny reagoval tak, že si počůrané oblečení (klidně 5 tepláků za dopoledne) okamžitě sám sundal.
Minulé pondělí jsem si řekla dost, v 7 ráno jsme zašli do obchodu, koupili „bonbony, pro velké kluky, co nenosí plíny“, sundala jsem mu plenu (na doma, ven i do auta) a do zblbnutí opakovala, že to jsou bonbony pro velké …, a že pokud se vyčurá do nočníku, záchodu nebo na travičku, dostane bonbon pro velké …, že kluci, co nosí plíny nemůžou papat bonbony pro velké… atd. A ono to najednou šlo, za první den snědl asi 25 gumových medvídků ![]()
V současnosti to vypadá tak, že cca jednou za dva dny se počůrá např. když se vzteká nebo se zabere do hry, ale pokrok to je úžasný. Rozhodně to ale není tím, že by „dozrál“, prostě ho uplácím bonbony, což mě nikdy nenapadlo, že budu dělat, ale funguje to a školka se fakt blíží…
Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit