Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mohly by to být braxton-hicksovy kontrakce, pokud nekrvacíte, bylo to pouze jednorázové, bolest nezesilují, tak bych vyčkala do poradny.
Občas se to děje z únavy, špatného zažívání, dehydratace.
Doporučuji si koupit magnesium lactici, užívat dle návodu, hodit o víkendu nohy nahoru a odpočívat.
Hezký den. ![]()
@barboramerk děkuji za radu, mam to druhý den, nachvilku to přestane a pak třeba po půl dní začne a třeba to třeba i hodinu, děje se to i při chůzi
určitě vyzkouším magnesium děkuji ![]()
A není mimčo dole a nekope do čípku? To taky může způsobit tlaky. Hoď se do klidu, magnesium a kdyby sis nebyla jistá, tak do porodnice na pohotovost, aby tě pro jistotu zkontrolovali.
@Reny28 naposledy jsem byla u dr před 3tydny, bohužel mi ultrazvuk nedělal že ho mám až hrazeny ve 30 tt, uvidim zda to bude přetrvávat i zítra a kdyztak bych pro jistotu jela ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je to mé třetí těhotenství, ale nikdy v předchozích jsem toto neměla, od včera mám takové zvláštní,,tlaky,,bolesti do břicha a zároveň i do spodku 🙈mohli by to být posličci? Nemáte některá zkušenost, co by to mohlo být? na kontrolu jdu až na začátku května, tak zda zavolat raději doktorovi aby se na mě podíval dříve. Všem děkuji za odpověď
Já měla (teda s dvojčaty) poslíčky střídavě od 25tt, pravidelné jsem užívala magnézium. Nakonec byl porod v maximálním možném termínu, co u nás v porodnici je stanoven pro narození dvojčat (39tt),plánovaným cs. ![]()
Muze se jednat o poslicky. V prvnim tehotenstvi jsem je nemela vubec, rodila jsem 37 + 0. Ve druhem tehotenstvi myslim 2× pul hodiny, rodila jsem 39 + 0. Ve tretim tehotenstvi parkrat cca 2 hodiny, rodila jsem vyvolavane 40 + 0.
Ve ctvrtem tehotenstvi jsem mela poslicky kazdy den cca od 30. tt. A kazdy den byly po 1,5 - 2 minutach, trvaly okolo 3 hodin v kuse, pak par hodin pauza a zase 3 hodiny poslicku, docela bolestivych. Nezalezelo na tom, jestli jsem s detmi na hristi, varim nebo odpocivam. Vyzdycky, kdyz jsem si je z legrace zaznamenavala do aplikace na sledovami kontrakci, tak mi aplikace napsala TIME TO GO!
Nikdy jsem s nimi nejela do porodnice, protoze jsem je nemusela prodychavat a v noci se mi je darilo zaspat. Na kontrole v porodnici se divili, ze jsem k ni nejela, ale ja rekla, ze bych tam musela byt kazdy den. Rodila jsem 39 + 4. Zacatek porodu jsem bezpecne poznala, uz po 10 minutach mi bylo jasne, ze to je ono.
Ale pokud jsi z toho nervozni, jed se nechat zkontrolovat. Urcite ti nikdo nevynada. A ty budes mit jistotu.
@Janča6 jeee tak to jsi měla taky,,zábavné,,
, no počkám ještě a uvidím co bude ![]()
Mám dost často podobné pocity, teď jsem 26 TT a doktor mě poslal do rizikové poradny (i z jiných důvodů), nicméně mi na poslední kontrole kontroloval tedy čípek, ale usoudil, že vše v pořádku, v poradně v nemocnici jsem se o tom také bavila s doktorkou a ta mě okamžitě poslala na ultrazvuk porodních cest, že se prý čípek může zkracovat i zevnitř. Což se naštěstí nepotvrdilo ale zjistili mi nízko položenou placentu, což by mohlo způsobovat ten nepříjemný tlak, takže jsem ráda, že jsem se zmínila, další kontrolu mám za 14 dní a opět mám napsaný i tenhle ultrazvuk a jsem klidnější, takže pokud se ti něco nezdá, určitě to doktorovi řekni. Já bych na tu placentu jinak nepřišla a teď budu klidnější, protože jí budou kontrolovat.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je to mé třetí těhotenství, ale nikdy v předchozích jsem toto neměla, od včera mám takové zvláštní,,tlaky,,bolesti do břicha a zároveň i do spodku 🙈mohli by to být posličci? Nemáte některá zkušenost, co by to mohlo být? na kontrolu jdu až na začátku května, tak zda zavolat raději doktorovi aby se na mě podíval dříve. Všem děkuji za odpověď