Svědění kůže v těhotenství - prosím, poraďte

Anonymní
22.4.22 14:43

Svědění kůže v těhotenství - prosím, poraďte

Zdravím všechny, ačkoliv na toto téma zde už pár příspěvků je, mám dotazy a tak raději popíšu přímo svoji situaci. Anonym z toho důvodu, že mi to je tak příjemnější. Jsem mezi 28-29 tt a testy na cukrovku mám v pořádku, jen snížený hemoglobin, takže mi napsali doplňky. Zhruba týden mě trápí večer před spaním děsné svědění kůže, zejména na celých nohách, na ramenou, na pažích… A občas hlavně před usínáním sebou tak cuknu jak kdyby mě kousla blecha. Dnes už je to svědění ale celý den a je to děs. Pořád mě něco svědí. Naštěstí ne hlava (dřív jsem měla problémy se seboreou), ani spodek. Beru dlouhodobě probiotika gynimun dual protect, jím vesměs všechno, o alergiích nevím. Co byste dělali v této situaci? Mám obavy, aby to nebylo něco s játry. Kam si zajít, jak to řešit? V rámci cukrovky mi brali i krevní obraz, jak jsem psala, tam se ale nezjistí, jak je na tom tělo s játry, že? Má někdo zkušenost? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14010
22.4.22 14:49

Na gyndu a nechat si udělat krevní testy na játra. V pbrazu by to mělo byt vidět, ale ještě nemusely být zvýšené. V prvním těhotenství jsem mela problém s játry, alw žádné svědění. V druhem umorne svědění a vyrážky, ale jatra v tu dobu byla v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
22.4.22 14:51

Řeš to se svým gynekologem co nejdříve. Z krevního obrazu to nezjistí. Může jít o těhotenskou cholestázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77467
22.4.22 14:57
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, ačkoliv na toto téma zde už pár příspěvků je, mám dotazy a tak raději popíšu přímo svoji situaci. Anonym z toho důvodu, že mi to je tak příjemnější. Jsem mezi 28-29 tt a testy na cukrovku mám v pořádku, jen snížený hemoglobin, takže mi napsali doplňky. Zhruba týden mě trápí večer před spaním děsné svědění kůže, zejména na celých nohách, na ramenou, na pažích… A občas hlavně před usínáním sebou tak cuknu jak kdyby mě kousla blecha. Dnes už je to svědění ale celý den a je to děs. Pořád mě něco svědí. Naštěstí ne hlava (dřív jsem měla problémy se seboreou), ani spodek. Beru dlouhodobě probiotika gynimun dual protect, jím vesměs všechno, o alergiích nevím. Co byste dělali v této situaci? Mám obavy, aby to nebylo něco s játry. Kam si zajít, jak to řešit? V rámci cukrovky mi brali i krevní obraz, jak jsem psala, tam se ale nezjistí, jak je na tom tělo s játry, že? Má někdo zkušenost? Děkuji.

chjo, trápí tě to týden a začneš to řešit v pátek odpoledne, kdy všichni lékaři už skončili? svědění kůže v těhotenství může být velmi nebezpečné, což víš, když o problémech s játry píšeš :zed: :zed: samozřejmě to může být i banalita, což bez odběru krve cíleně na jaterní testy nezjistíš,
no hodně štěstí - jsi dobrý střelec,
některé tu píšou, co se stane, když sní kyselý tvaroh a některé zase docela hazardují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5067
22.4.22 14:57

Nechat si udělat testy na žlučové kyseliny a jaterní testy. Mohlo by se jednat o cholestázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
22.4.22 15:31

Určitě řešit na gyndě, udělají se odběry krve :kytka: Teďka u druhého sem myslela, že si sežeru dlaně, jak strašně to svědilo 😈

• Citovat
  • Upravit
4335
9.6.22 15:29

Svědění 15tt

Ahoj,

chci se zeptat, poslední dva dny mě svědí kůže, jsem 15tt, svědí mě hlavně na břiše a trochu nohy jakoby stehna. Přisuzovala jsem to nadměrnému pocení a růstu břicha, ale dneska mi těhotná kamarádka řekla že to může být problém s játry… četla jsem o tom a píšou že se to projevuje až ke konci těhotenství, nicméně jsem z toho nervozní, vůbec mě nenapadlo že by to mohlo být vážné, doktorka se o něčem takovém vůbec nezmínila… na gyndu jdu v 17tt za 14 dní… mám pro jistotu letět dříve? Máte někdo zkušenosti? Samozřejmě nad tím přemýšlím a svědí mě už uplně všechno :zed: :zed: :zed:

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
9.6.22 15:38

@Anikaa02 Může to být problém s játry, ale spíš to nebude. U jater je typické svědění dlaní a plosek nohou, ale já nedávno taky šla na odběry, kdyby náhodou, svědí me celé tělo, kromě těch dlaní a plosek. Domluv se s doktorkou, že si k ní zajdeš na krev, druhý den jsou výsledky. Je třeba být na lačno, tedy 12 hodin před odběrem nejíst. Pít ano. Budeš mít alespoň klid.
Sestra mi říkala, že v těhotenství je kůže extra citlivá vlivem hormonů, je více prokrvená, člověk se více potí a kůže napíná, takže to může být z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4335
9.6.22 15:43

@Nefesh Uff, uklidnila si mě… já se hlavně namažu a je to v pohodě, ale raději jí v pondělí zavolám, ona mi bude odebírat krev za těch 14 dnů, znovu tak uvidím zda zhodnotí že počkáme a nebo si mě pozve dřív… a je teda pravda že se potím brutálně v noci a právě na těch stehnech.

Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
9.6.22 15:45

Já to měla až na konci těhotenství ale raději bych volala doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
9.6.22 16:21

Já měla to samé kolem 20tt jaterní testy ok, ale svědění bylo hrozný břicho prsa.. Jsem se škrabala až do krve a na nic se nepřišlo. Mazala jsem jsem bi oilem, ten jsem vyměnila za vazelinu a pořádně se promazavala a hned to bylo lepší, ale svědění je občas do teď a to jsem 39tt

• Citovat
  • Upravit
10141
9.6.22 16:23
@Anikaa02 píše:
„@Nefesh“ Uff, uklidnila si mě…já se hlavně namažu a je to v pohodě, ale raději jí v pondělí zavolám, ona mi bude odebírat krev za těch 14 dnů, znovu tak uvidím zda zhodnotí že počkáme a nebo si mě pozve dřív… a je teda pravda že se potím brutálně v noci a právě na těch stehnech.Děkuji moc :)

Jestli pomáhá namazání, tak to nezní jako problém s játry.

@Anikaa02 píše:
Ahoj,

chci se zeptat, poslední dva dny mě svědí kůže, jsem 15tt, svědí mě hlavně na břiše a trochu nohy jakoby stehna. Přisuzovala jsem to nadměrnému pocení a růstu břicha, ale dneska mi těhotná kamarádka řekla že to může být problém s játry… četla jsem o tom a píšou že se to projevuje až ke konci těhotenství, nicméně jsem z toho nervozní, vůbec mě nenapadlo že by to mohlo být vážné, doktorka se o něčem takovém vůbec nezmínila… na gyndu jdu v 17tt za 14 dní… mám pro jistotu letět dříve? Máte někdo zkušenosti? Samozřejmě nad tím přemýšlím a svědí mě už uplně všechno :zed: :zed: :zed:

Děkuji moc

To jsou místa, kde teď ta kůže dostává zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
9.6.22 21:14

@Anikaa02 Nečekala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.22 08:03

Také mě se to týkalo, střídavě jak povyrostro břicho. Testy byly v pořádku. Jak rostro břicho, tak vždy svedelo, byly tam vždy pauzy. Mazala jsem jako mourovatá.

Nyní jsem 38 tt a nechápu, že svědí opět a opravdu urputně, to už břicho ale neroste, spíše klesá dolů. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky