Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že si vás v nemocnici určitě nechají. Ale budeš tam s ní, neboj se. Jsou to profesionálové a toto je pro ně víceméně rutinní zákrok. Držím palce.
Zdravím a přeji, ať vše dobře dopadne. Hlavně klid, operují se i novorozenci. Syn měl jednu menší operaci v roce a 3 měsících. Druhou velkou ve dvou letech. Nic si nepamatuje, i v nemocnici byl v pohodě. Důležitý je tam být s nimi a být jako doprovod v klidu! Jakmile dítě uvidí, že se bojíš, bude se bát taky.
Operace kýly je malá operace. Držím palce!
Já jsem byla s 3 týdenním miminkem, vážilo lehce přes 2kg (nedonošenec). Byla to akutní operace, tedy jsme se na to nijak nepřipravili, kýla byla už život ohrožující, nicméně o samotné operaci mi doktoři řekli, že je v podstatě banální. Jeden den odpoledne byla operace a ráno už jsme jeli domů
Ahoj, držím palce a věřím, že to dobře dopadne. Dcera byla v narkóze dvakrát (z toho jednou ještě před termínem, kdy se měla původně narodit). Druhá operace byla přes dvě hodiny. Všechno zvládla. Taky jsem se bála, ale lékaři říkali přesně to, co tu už padlo - předčasňátka mají narkózu každou chvíli a operují se i novorozeňata. Za mě bylo nejhorší to nekrmení před a po u takhle malých dětí - jim nevysvětlíš, že je nenakojíš ![]()
Jinak já měla oparované dvě tříselné kýly kolem druhého - až třetího roku - zachování klidu nic moc (dle našich), ale sama si pamatuji malé útržky z nemocnice- jak to bolelo, takže to mi v pohybu samoržejmě lehce bránilo. Ale jsou to jen dva malinké útržky. Jinak prý vše v poho, děti srůstají před očima, než se naděješ, bude OK ![]()
Dcera mé kamarádky podstoupila operaci pupeční kýly ve věku 2 let. Zvládla to dobře, operace byla krátká a v nemocnici zůstala jen jednu noc. Doma bylo náročné udržet ji v klidovém režimu, ale pomohlo zaměřit se na klidné aktivity jako čtení knih a kreslení.
Zrovna pupeční kýlu lze operovat v ambulantním režimu, tedy dorazit k výkonu a pár hodin po něm odjet domů.
Dobry den, chci se zeptat, naši dcerce zjistili od 1.roka, ze má pupeční kýlu, teď má 2 roky a 2mesice a tento týden jsme s ni byli na kontrole u doktora, protože si stěžovala, ze ji bolí pupicek, doktor nás raději poslal na ultrazvuk a tam ji zjistili ze už ma polyp velký 2mm a doporučuji operaci. Určitě na operaci půjde, ale hrozne se o ni bojíme, protože je opravdu malinka a dostane narkozu, mate s tím někdo zkušenost? Jak to zvládlo vase děťátko a jak jste zvládli 2-týdny klidový režim? Nějaký doporučení? A muselo byt vase děťátko po zákroku v nemocnici a přespat tam? Budeme mít operaci daleko od domova, abychom věděli, jestli je to na dlouho 😕 děkuji předem za odpověď