Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak hlavně bych se zaměřila na to komukoliv a 2h breku…nedala bych miminko vozit…může jenom hledat mámu, potřebuje se častěji kojit, apod…
@Anonymní píše: Více
Tak předpokládám, že komukoli znamená i matce.
Zakladatelko - je to možný. Proste se chce nosit, no. Některá miminka to tak mají. Zkusila bych šátek.
Za mě normální.
dcera to taky občas měnila. Půl roku milovala kočár, pak skoro půl roku brečela a vlastně jsem jí pokaždé musela nosit. Prostě chce být u tebe a koukat kolem, v kočáru nemá rozhled. U nás začala mít opět ráda kočár až poté, co šla do sporťáku a otočila jsem jí po směru.
Bylo to lepší když vydržela hodiny na břiše a viděla před sebe (měla otevřenou korbu) ale ani tak to nedala déle než třeba 30 minut.
Tak to je unavený. Nee znamená hlad. Můj prcek (skoro 5m ) taky přestal v tomhle vedru téměř spinkat v kočárku. Po usilovné snaze nakonec doma v chladu baráku vytuhne jak dřevo. Nebo začal víc koukat a má hodně vzruchů okolo, co ho zajímají a nepovolí mu usnout. Zkus třeba vyjet ven po spánku. Otevřít mu stříšku jestli máš okolo stromy na které může koukat (to mají docela rády). Když nebude brečet, tak to nejspíš je jen nějaké přechodné spánkové trápení, které přejde.
@Anonymní píše: Vícea to ho fakt nechas brecet dve hodiny? 🙈 syn byl v kocarku asi 10× za zivot. Jsou mu dva roky. Proste v nem bych nechtel a ja nevidela jediny duvod, proc ho k tomu nutit. 🙄 Nositko jsi zkousela jedno? Pokud ano, nemusi mu sedet.
@Anča88 Haha, tak tohle fakt funguje 🤪 🤣 🤪 🤣 🤪 🤣 🤪 🤣
Mně taky, protože neviděl ven do stran. Nosila jsem na rukách. ![]()
Tak evidentně se mu nelíbí v kočárku, to ho tam fakt necháš půl odpoledne brečet?
Jako mě se tky pořád někdo nabízel s vozením, ale bohužel, tak když brečí, asi těžko z toho udělám zazitkovou procházku s kočárem, že.
Neporučíš tomu, prostě se to miminku nelíbí, tak ho buď vem do nosítka nebo polož někam do stínu na deku ať kouká. Tahat 2 hodiny řvoucí kočár přece nemá cenu, fakt si nezvykne.
Možná má syn růstový spurt nebo chce vidět víc ven a za pár dní to bude lepší, ale vyřváváním to nezlepšíte.
Tak snad s tím miminem přijedou zpátky když řve víc jak 10minut ne? Co je to za lidi? Vozit klidně ale aby jim hodinu ječelo, to jim jako nevadí
zase někdo kdo si myslí, že dokáže všechno a vono nic ![]()
@prejeta_zaba taky si potrebuju jít někdy nakoupit a nemůžu nechat dítě doma samotné přece a když nemá kdo vozit nebo hlídat tak ho beru s sebou bohužel i na tu dvouhodinovou vychazku než obehnu masnu, potraviny, zeleninu a ovoce atd…
Je otázka, jestli máš opravdu ergonomické nosítko, nebo máš „visítko“. Co máš za značku? Pro malá mimina jsou lepší šátky, jsou v nich lépe zafixovaní.
Očekáváš třeba, že bude v kočárku spát? Dcera raději nespala, než aby usnula v kočárku. Potřebovala na spaní klid už od miminka.
@Lucie-N-B ja vím ale mě jde o to, ze ještě před týdnem byl kočárek jistota, ze tam hned usne a když nespala tak koukala kolem, měla jsem sklopenou strisku, kočár byl proste taky jistota, ze tam bude hodna a ze dne na den se to změnilo
@Anonymní píše: Více
Ano, to se ze dne na den mění. Mně se třeba od svých 2 měsíců odmítla kojit na veřejnosti. To jsem odhalila hned. Přijít na to, proč mi v kočárku řve, bylo horší. Prostě v něm nechtěla spát.
Ahoj, mam tříměsíční miminko, ještě před týdnem milovalo kočárek, buď v něm hned spalo nebo koukalo a bylo v klidu. Celkove je to jinak hodně plačtive miminko. Poslední týden ale v kočárku furt place, komukoliv kdo ho vozí tak tam brečí klidně 2 hodiny. Jedine co pomáhá je vzít z kočárku a nést v rukou - nositko jsme zkoušeli to taky nepomáhá. Zkoušeli jsme i více obléknout, pak méně obléknout, dudlík, polohy, vše možné ale asi se mu tam proste nelíbí.. je možné ze dne na den proste začalo nenávidět kočárek? Je možné ze se to zlepší nebo proste čekat až bude sedět a sportak 🙈