Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Katka86 píše:kate02 píše:Mě strašili,že druhý prcek bude mít kolem 5 kg porodní vahuKatka86 píše:Mně první velkej uchránil druhýho od těch kleští… Páč vrchní sestra říkala, že když jsem zvládla první mimčo velký, tak druhý zvládnu taky, že to ještě zkusíme… Tak se nakonec povedlo… Pak říkali, že kdybych tak zabrala hned na začátku, mohlo to bejt o dost dřív…
Druhý porod byl prostě úžasný,první otřes,neskutečné bolesti,které trvaly 12 h,velké dítě,které nešlo vytlačit,obrovské poporodní poranění
Druhý syn se mi narodil za dvě hodky od první kontrakce![]()
Sice od začátku jsem měla bolesti co minutu až dvě,takže docela maso,ale absolutně nesrovnatelné s prvním porodem.žádná unáva,dítko menší než první
takže jen tak vyklouzlo,maličký nástřih.Taky bych rodila klidně denně
byla jsem z toho totálně na nervy,protože první kluk měl přez 4 kg a porod byl fakt horor.Jsem jak tyčka od smetáku a prostě vytlačit nešel.Měla jsem pohmožděné žebra od toho,jak mi po nich mudr skákal,2× nástřih a ještě se to natrhlo
Takže udělal vlastně bráchovi pořádnou dálnici
tak ten si jen tak proklouzl ven
.
Tak u nás to byla tak, že první měl 3850 a druhej 3800… A to jsem si říkala, že je to super, protože druhej podle ultrazvuku přesně odpovídal termínu, v termínu měl 3,5 kila, tak jsem si říkala, že je to super…
A on potvora čekal, až doroste bráchu ![]()
druhy byl kratsi a kupodivu i mene bolestivejsi
u obou jsem byla sita a po druhem jsme si mohla hned sednout a vubec jsem se dole citila lip ![]()
kate02 píše:Katka86 píše:Tak u nás to byla tak, že první měl 3850 a druhej 3800… A to jsem si říkala, že je to super, protože druhej podle ultrazvuku přesně odpovídal termínu, v termínu měl 3,5 kila, tak jsem si říkala, že je to super…kate02 píše:Mě strašili,že druhý prcek bude mít kolem 5 kg porodní vahuKatka86 píše:Mně první velkej uchránil druhýho od těch kleští… Páč vrchní sestra říkala, že když jsem zvládla první mimčo velký, tak druhý zvládnu taky, že to ještě zkusíme… Tak se nakonec povedlo… Pak říkali, že kdybych tak zabrala hned na začátku, mohlo to bejt o dost dřív…
Druhý porod byl prostě úžasný,první otřes,neskutečné bolesti,které trvaly 12 h,velké dítě,které nešlo vytlačit,obrovské poporodní poranění
Druhý syn se mi narodil za dvě hodky od první kontrakce![]()
Sice od začátku jsem měla bolesti co minutu až dvě,takže docela maso,ale absolutně nesrovnatelné s prvním porodem.žádná unáva,dítko menší než první
takže jen tak vyklouzlo,maličký nástřih.Taky bych rodila klidně denně
byla jsem z toho totálně na nervy,protože první kluk měl přez 4 kg a porod byl fakt horor.Jsem jak tyčka od smetáku a prostě vytlačit nešel.Měla jsem pohmožděné žebra od toho,jak mi po nich mudr skákal,2× nástřih a ještě se to natrhlo
Takže udělal vlastně bráchovi pořádnou dálnici
tak ten si jen tak proklouzl ven
.
A on potvora čekal, až doroste bráchu
Mě mudr na utz ve 38 tt že má malý přez 4 kg
A rodila jsem ve 41+0,takže jsem čekala obra.Měl 3,7,takže oproti bráchovi vypadal jako nedonošený
![]()
Tak první porod byl asi 3 hodinový, bolest ok a malá měla 3,95 kg. Druhý porod cca 10 hodin, dlouho se to rozbíhalo, bolesti horší a malá stejně nechtěla ven, šprajcla se hlavou, takže nakonec šla císařem. Váha 4,050 kg ![]()
Druhý porod trval o 10h méně,bolest stejná,už bez nástřihu.Mohla jsem hodinu po porodu chodit a sedět,super.Zavinování dělohy jsem kupodivu skoro necítila,to u prvního to hodně bolelo.
první byl super, říkala jsem , že bych šla rodit klidně znova, ani jsem nepípla. Druhý, hrůza, už nikdy, malje šel vexem, kontrakce jsem prořvala..