Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj holký, tak mám po revizi. propouštěla mě moje dr a mám za ní přijít za 14 dní a zrovna mi prý udělá nějaký základní testý a uvidíme, co dál
tak sem ráda, že se něco bude dít…každopádně moc děkuju za vaše radý ![]()
Klidně trvej na tom, aby Tě poslal doktor na genetické vyšetření - praxe je taková, že standardně opravdu posílají až po třetím potratu, ale není to podmínka (prošla jsem si tím taky). Doktorka mi po dvou potratech napsala doporučení na genetiku, byli jsme v Praze v Gennetu, nic jsme neplatili. Udělali kompletní genetické vyšetření mě i manžela. Bohužel nebo bohudík nezjistili vůbec žádný problém, ale v každém případě si pamatuju, že mě to tehdy - už jen to, že to nějak někdo řeší a zabývá se tím - hrozně psychicky pomohlo, a to byla snad ze všeho nejdůležitější, protože jsem se tehdy fakt docela sypala - všichni kolem rodili a já nic
.
Další pokus už byl úspěšný, bez jakýchkoliv komplikací - synkovi jsou 4 roky. Takže klidně trvej na tom, ať Tě na tu genetiku pošle, a držím palce.
Ahojík. Já ti asi neporadím, jen ti napíšu, že jsem měla to smaé co ty a jak se k tomu staví moje dr. Já mám doma dvouapůlletou dcerku a těhotenství bylo také bez problémů. Teď jsme se snažili o druhé a asi genetické- vývojové vady, tak si to příroda zlikvidovala sama. První těhotenství skončilo spontánním potratem v pátém týdnu a druhé v šestém týdnu. První jsem brala tak, že se to stává, ale to druhé jsem i oplakala. Teď 7. 4. nás dr. poslala na genetické vyšetření, aby se zjistilo, proč se tak dějě. Pak mi udělá i kontrolu dělohy. Ale žádnou revizi jsem zatím podstupovat nemusela, prtože jsem se vyčistila vždy dobře. Teď mám šestinedělí a ani se nemáme snažit o miminko, abych se zbytečně netrápila, kdyby se to stalo znova. Ale neztrácejme hlavu, nemyslet na to a ono se to povede. Já mám sice takového červíka v hlavě pořád protože mám do konce května nahlásit v mém zaměstnání jestli nastoupím nebo né, ale jinak se moc snažím na to nemyslet. Tak ti budu držet palečky ať se to povede a jsi v pohodě jak fyzicky tak psychicky. Věrka. ![]()
Omlouvám se ale zapoměla jsem se přihlásit, takže Věrka 1980jsem já. Ehm… nějak mi to zkrátka vypadlo. Pa všem. ![]()
ahojka slunicko, ja si ted prochazim tim samym, u obou mimi se mi neobjevila srdecni cinnost, ve ct jdu na kyretaz…doktor me po zakroku bude delat radu vysetreni jako genetika, imunologie a manzelovi se bude delat spermiograf..kdyz jsem se na to ptala, tak prej to muze byt vrozena vada, proto ty vysetreni..kazdopadne, kdyz se ti to stalo po druhy, tak zmen doktora nebo si u stavajiciho vyzadej tyto testy..kdyz se to totiz stane podruhe tak uz to nahoda neni.. budu drzet pesti at se to vyresi, testy dopadnou dobre, najde se pricina a vyresi se to
majsi, mě se to stalo už 3×, vlastně u každýho těhotenství sem měla jinýho doktora…nějaký testy už mám za sebou a nic, s dr sme domluvení, že to ještě jednou zkusíme a budem to řešit dál…
Ahoj takovou diskuzi jsem tu hledala,konečně vidím ,že nejsem sama kdo něčím takovým prochází.Minulý rok jsem prodělala dva potraty jeden v necelých třech měsících a druhý ve 22+3tt pokaždé jsem začala krvácet.U druhého těhotenství mi našli hematom,který mě asi po měsíci zmizel,ale nejprve jsem musela být asi dva týdny v nemocnici potom jsem šla asi po týdnu na kontrolu kde mi řekli,že už tam hematom není.Když jsem šla na ut po týdnu tak mi bylo zděleno,že miminku nebyje srdíčko.Doktorka mi doporučila před dalším otěhotněním vyšetření na gennetu kde mi žádnou vadu nezjistily a tak jsme se letos skoro po osmi měsících pokusili o miminko znovu.Nyní jsem ve 14tt a do 12tt bylo vše v pořádku,ale potom jsem začala zase krvácet,opět mi našli hematom týden jsem ležela v nemocnici potom mě pustili domu s tím že musím mít klidový režim tak se válim doma a čekám jak mi to dopadne.Jediné co mě ještě trochu uklitňuje je to že už mám aspoň jednu dceru o kterou se teď stará babička.
Nikky budu ti drzet pesticky at to vsechno dobre dopadne..hodne odpocivej, papej…a snaz se nenervit… ![]()
ahojky holky
mohla bych i ja vam neco o sobě napsat? mam zasebou 2 potraty ZT. vzdy tak 6tt. nebyla srdecni cinnost. dr.mě poslala na genetiku a vysetreni stitne zlazy, protože tam berou odběry i na hormony atd. vysledky byli stitna žlaza v pořadku ale našli mi LEIDENSKOU MUTACI. to je velika srazlivost krve. takze ja mu vlastne prez krevni sraženiny nedam živiny. ted se měsic snažime o mimčo tak uvidime. problem je v tom , že si budu muset cele těhu a šestineděli pichat do břicha fraxiparin. TAK VAM VŠEM PŘEJU VELKE SNAŽILKOVANI A AT VAS UŽ NIC ZLEHO NEPOTKA
![]()
dlouho jsem tu nebyla. Naposledy jsem psala, když jsem měla šestinedělí po posledním potratu. A teď jak asi vidíte v metříku mám 19 dní do porodu a čekáme kloučka. Takže držím všem vše co mám a hlavně neházet flintu do žita.
![]()
… ještě ti můžu předat pár těhu bacilů tak tfuj, tfuj, tfuj
![]()
noooo mozna uz sem nakazena cejtim se nejak divne ale este uvidim radsi neplasim pak si to vsugeruju . a co ty bala si se v tehu jestli se zase neco nestane, dnes jde na revizi moje kamaradka uz podruhy
… jojo to víš že jsem se modlila a měla strach pokaždé otěhotnět. Nemyslela jsem na to a hlavně si nechala ( protože ty potraty byly tři ) udělat všechny možná vyšetření jako: genetika, imunologie, hematologie. Všude mi bylo řečeno, že jsme úplně zdravý pár, že se to zkrátka jen potřetí nepovedlo.
Pak jsem po revizi, na které jsem byla až po třetím potratu (jinak jsem se vyčistila vždy sama) otěhotněla a vyšlo to… brala jsem teda utrogestan a prednison ale kdo ví, jesli bych otěhotněla bez nich či s nimi.
Zkrátka … hodně štěstí a drž se.
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.