Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, asi pred dvema tydny jsem prodelala revizi a asi tyden mam neustaly pocit tlaku jakoby na cipek nebo delozni hrdlo, nevim jak to presne popsat. Doktorce jsem volala, ale ta mi nic nerekla, vysetrit me chce az po prvni MS kvuli infekci, jen rekla, ze je to zakrok a ze je mozny, ze se treba i posunula deloha, cehoz se teda desim asi nejvic:( Nemate s tim nektera zkusenost? Vim, ze se po revizi nema nosit nic tezkyho, ale ja mam malou dcerku a nekdy ji zvednout proste musim (prebalit, snest do kocarku apod)…tak mam strach, jestli ta operace neco nepokazila:(
Ahoj, já jsem také prodělala revizi a žádný takový tlak jsem neměla. Ale překvapuje mě, že tě doktorka chce prohlédnout až po MS. Mě hnali na kontrolu hned pár dní po revizi a to mi dělali důkladný ultrazvuk, aby se vidělo, že je vše ok a nic tam nezůstalo. Asi bych zkusila opět zavolat doktorce, aby tě vyšetřila dřív. Držím palečky, ať je vše v pořádku ![]()
doktorka se boji, aby mi pri vysetreni nezanesla nejakou infekci, tak ji budu duverovat, ze vi co dela. Me spis napadlo, jestli by to treba nemohl byt pokles delohy, ktery by zpusobila ta operace, ale snad ne. Nevim, jestli uz ty moje potize nejsou psychickyho puvodu, sebralo me to asi vic nez jsem puvodne myslela:(
Ahoj, já má za sebou revize dvě - jednu po UPT v 21.týdnů - to jsem opravdu týden nebo dva potom nic nezvedala a snažila se odpočívat. Na kontrole - ultrazvuk- jsem byla týden po.
Druhou revizi jsem měla v 11.týdnu. To už jsem se tolik nešetřila, zvedala jsem hned malého (12kg) a je fakt, že mě břicho bolelo hodně. V podbřišku i jakoby vevnitř. Na kontrole jsem byla přesně dva týdny po revizi,doktor mi dělal opět ultrzv.
Tak nevím proč tě tvoje doktorka nechce vyšetřit. Mě naopak můj doktor řekl, že do 14 dní musím přijít na kontrolu kvůli tomu, jestli tam něco nezůstalo ![]()
ona to neni nejaka bolest, je to opravdu spis tlak, mozna trochu jakoby to bylo vsechno jeste natekle, ja nevim, jsem z toho takova spatna, hlavne se bojim, abych mohla mit jeste deti. Jsem moc vdecna za nasi holcicku, ale moc radi bychom ji poridili jeste alespon jednoho sourozence, navic jsem jeste hrozne mlada a nechci behat po doktorech uz ted, no vsak to znate…
mozna to mam opravdu z toho, ze jsem nosila malou, ten prvni tyden jsem se snazila jen polehavat, manzel mel dovolenou, ale pak uz sel do prace a 10 mesicni dite proste nosit musim…
Ahojky.
já jsem po revizi 6 týdnů.
Opravdu se s paní doktorkou ještě domluv ať ti to vyšetření udělá raději co nejdříve.
Mě už se ten den po revizi primář nemocnice ptal zda jsem domluvená se svým doktorem na prohlídku po tomto zákroku.
A už jsem byla domluvená hned za 5 dní po zákroku mě chtěl vidět zda je vše dobře vyčištěné…právě proto aby tam nevznikla infekce z toho kdyby to vyčištěné nebylo.
Nějaké slabší tlaky určítě být mohou jak se zatahuje děloha…ale neměly by to být křeče…
Já bohužel hned 4 den ty křeče začala mít hodně silné a na tu kontrolu jsem byla domluvená až ten další den…šla jsem tam hned ráno a nějaké zbytky tam zůstaly…doktor mi píchl injekci a do 2 dnů naštěstí vše odešlo samo, ale pokud ne tak bych revizi musela podstoupit znovu.....
Takže opravdu si raději pro klid na duši zajdi na kontrolu…Měj se hezky a ať je vše v pořádku
no, bolesti nemam, krece uz vubec ne, ten tlak se mi zda, ze se zlepsuje. Konzultovala jsem to jeste s jednou doktorkou, rikala mi, ze to muze byt tim, ze je to jeste vsechno hodne prokrvene, navic ty svaly muzou byt povadle a jeste se to chysta na cyklus, takze tomu mam dat cas a nestresovat se, pokud nemam bolesti nebo teploty. Jeste jsem se chtela zeptat, myslite, ze uz tento mesic muze dojit normalne ovulace? Od porodu ji mam totiz bolestivou a ted uz asi treti den mam pocit jako bych ji mela, i hlen by odpovidal, jen nevim, jestli muze byt uz ten prvni cyklus (jsem tri tydny po revizi)
Ahoj holky, v pondeli jsem byla na revizi asi v 8 tt, prvni tehu. Na druhy den me pustili a stale me boli v podbrisku, jako silnejsi menstruacni bolesti, nekdy i vic, na kontrolu judu v patek,ale zvazuji,zda nejit radeji uz zitra,nebo je to normalni? Moc nekrvacim,teda spise vubec a spinim uplne minimalne, tak ja nevim:-(
já bych si být tebou radši k dr. zašla, za to nic nedáš.
Taky mě to potom dost bolelo (nemohla jsem si skoro ani sednou, jak mě hned píchlo v břiše), dr. mi to radši všechno zkontroloval utrazvukem, že tam nic nezůstalo a dostala jsem nějaký tablety na pooperační stavy.
Jinak co si pamatuju, tak jsem taky moc nekrvácela, jen tak 2-3 dny, jakoby slabá menstruace.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.