Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
a bylo to tak vždy nebo je to jen teď?
Syn tohle měl nedávno, bylo mu asi 22m. Nejspíš se něco stalo, když ho koupali tcháni a měl strach z vany, vody a celkově koupelny. Nakonec jsem ho učila postupně od začátku. Rychlá sprcha a koukal na ségru jak se koupe, za pár dní jsem ho šoupla do vany a šla tam s nimi. No a postupně si zase zvyknul na koupání a je klid.
Nemám, ale kdyby se malej nechtěl koupat, tak bych ho maximálně rychle osprchla a bylo by. Vlásky, pokud si do nich nenapatlá nějaký blemc, tak vydrží čisté dlouho, tak jen aby se osprchly záhyby a nohy, pokud jí to vadí, tak ani obličej bych přitom nemyla, ten se dá vzít žínkou i bez koupání.
Ona z toho vyroste, tak bych to teď nelámala přes koleno ![]()
Prave,asi tak rok a neuderila se ani nic zleho…tak nevim.Nechce ani semnou.
Může se trochu vetřít?
Podobnej problém má totiž ségra s malou, ale tam vědí příčinu, ona nechce do vany potom, co v ní byl kapr, neřekli jí, že ho snědli, ale, že šel za maminkou a stejně do vany nechce, jinak vodu miluje. Je jí 18m
u nás to začalo ze dne na den, ale hysterický řev a vydrželo jí to skoro půl roku takže byla jen rychlá sprška a tak je to dodnes, málokdy se ve vaně koupe, no teď při tom sprchování aspoň neřve, ale na koupališti jsem jí nemohla dostat z vody, jinak to začalo nějak okolo 2.roku a dnes je jí 3 a 1/4roku
Unás to bylo také malá se bála ve velké vaně. Tak mněla cca do 28m
ve velké vaně malou vaničku. Pěny do koupela se bojí dodnes což mně netrápí. Hrozně řve u šamponu když je ve vaně pěna. Takže jí meju vlasy a manžel sprchuje pěnu a dceru,aby jí nebyla zima. Sama bych proceduru mytí vlasů nezvládla.
Známá musí nejdřív napustit vanu a pak tam dát syna hučící karma u něho vyvolává taky hrozný záchvat a to mu jsou skoro 4r.
Myslím si,že se musí vysledovat co dítěti vadí.
Syn koupání miluje, ale jakmile mu začneme mýt hlavu, tak chce z vany utéct. V létě mu to přitom vůbec nevadilo a najednou ze dne na den je u mytí hlavy hysterická scéna. Musíme u toho být s manželem oba, jinak bysme mu hlavu neumyli.
tak něco podobného ted máme mi doted mu vana nevadila a nejdneou ho tam dám a on ceou dobu stojí a řve že chce ke mě když tak´m s ním nechámn přítele tak je to o něco lepší ale ne o moc
Ahoj,náš Petr řval ve vaničce od narození,pak i ve vaně.Děs,běs,když myjeme vlásky tak je to boj,no ale umýt se taky musí že.Jednu dobu už neplakal,ale zase řve jak tur.Nic na něho neplatí.Je to o nervy!
ahoj,nase rvala z niceho nic kolem 22mesice, vzdycky to byl horor,pritom predtim byla v pohode. Pak tu mamci poradily pastelky mydlove do vany, ja jsem jeste koupila ty pismenka a cislice,ty penovy, a ted zase rve,kdyz ji vyndavam z vany
najednou tam chce byt…
Ženy, já mám taky problém s uplakaným dítětem při sprchování. Vítek má 2 ročky. Vždy bylo všechno OK, těšil se jak na koupání, tak na sprchu…pak najednou zlom a teď mi cca měsíc řve jak tur, jen se zmíním, že je čas sprchy. Říkala jsem si OK, večer už je asi moc unavený, tak sem ho začala sprchovat dopoledne, kravál, zkusila jsem to odpoledne, taky kravál… najezeného ho zásadně sprchovat nemůžu, protože si dokáže tím řevem vyvolat zvracení. Už jsem fakt zoufalá, nejde ho nijak zabavit, řve do té doby, než je oblečený…sousedi si musí myslet, že ho mlátím hlava nehlava ![]()
Ahojky,
holky mate nekdo 2.rocni ditko ktere pri koupani place,moje mala strasne place,nezabavim ji ni hrackami…diky za rady