2.screening - gynekolog mi vůbec neudělal morfologický ultrazvuk

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2512
7.11.25 07:54

2.screening- morfolicky?

Jsem asi trochu zklamaná. Je možné, že mi gynekolog vůbec neudělal morfologický ultrazvuk? Řekl, že mám NIPT test v pořádku, ale teď se vlastně bojím, jestli to nebylo odbyté a jestli bych neměla jít ještě někam na opravdu důkladný morfologický ultrazvuk. Opravdu mi to nijak detailně nevysvětlil ani nepopisoval srdíčko a ostatní orgány.
Prosím, jak vypadal váš ultrazvuk při druhém screeningu? Delal to tske nekdy vas lekar? ja proste nevim zda je to v poradku?

A tak ja nevim zda se nemam proste nekam objednat? na vic klidne si to zaplatim 🤨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68888
7.11.25 08:11

Na druhý screening jsem si sama zašla na specializované pracoviště. Ano, je velmi důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24269
7.11.25 09:43

@Terulik964 dávám svoji zprávu, ať vidíš, co vše by mělo morfologicke vyšetření obsahovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
7.11.25 09:56

Na screening ve druhém trimestru se většinou objednává na jiné pracoviště, kde se screeningy vyloženě zabývají. Většinou se i platí :) Zkus si něco najít a zavolat si tam, na Googlu ti toho určitě vyjede více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
7.11.25 09:58
@AbbySt píše: Více

Ja si zas myslim, ze tak bezny to neni, hodne doktoru si dela samostatne.

Kazdopadne ja si platila i specializovany pracoviste, chtela jsem mit “jistotu”..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
7.11.25 10:04

@DandátkoP a kdyz si to delaji sami tak to asi tak odborne neni ze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
7.11.25 10:12
@DandátkoP píše: Více

Oh, to jsem nevěděla. Mně tam prostě můj gyn poslal a i řekl z jakých pracovišť si mohu vybrat :) tak jsem myslela, že je to běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
7.11.25 10:59
@Terulik964 píše: Více

No tak záleží, jaký je tvůj doktor odborník, na co vše má certifikace a jaké má zkušenosti. Ale někdo, kdo ten druhý screening neudělá, protože první dopadnul dobře, moc velký odborník nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
7.11.25 13:04
@Terulik964 píše: Více

Ne, neni to prave tak podrobny. Na 2. screeningu gyndar projede to dulezity, kdyz na to ten certifikat ma, ale mam porovnani, kdyz to delaj gyndari a kdyz to dela pracoviste, ktery se specializuje a neda se srovnat. Ale ja jsem treba jedina z mejch kamaradek, ktera si to platila navic, vsem stacil screening u lekare. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
7.11.25 13:50

@DandátkoP jo? takze zase nemusim jako silet, kdyz nas doktor rekl ze oprsvdu neni potreba :nevim: jako ja jsem to jeste probirala s manzelem a ten mi rekl at zase nesilim, ze mi 100% zdrave dite nezaruci nic ani porod ani potom :nevim: tak ja nevim tady me prijde zase ze me vsichni jako setreli ze je to jako bezne ze se chodi i jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
7.11.25 14:01

@Terulik964 dost asi zalezi na tvym lekari a jak moc to studuje. Můj prvni gyndar byl s prominutim lajdak, odesla jsem od nej, jedno tehotenstvi dost podcenil, nakonec jsem predcasne porodila v 33. tydnu a o dite nakonec prisla. Aktuálno doktorka to hlidala daleko vic, kontrolovala to daleko vic. I tak jsem sla i jinam

Za mě - jinam bych sla, 2. screening je dulezity, ikdyz se to nezda, tak se casto stane, ze se neco najde. Specializovany pracoviste je proste specializovany pracoviste - koukaji a zkoumaji mimina cely dny, to gyndar nedela, nemusi nektery veci videt. Za tech pat stovek to stojí. Jistotu nemas nikdy, to je jasný, ale mas daleko vetsi sanci, ze kdyby bylo neco spatne, ze se to odhali spis zde. To, ze mas Nipt test je uplne jedno, kazdy je zamereny na uplne neco jinyho. Krevni test je na genetiku, 2. screenng zkouma organy a jejich vyvoj, to nipt neodhali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
7.11.25 14:30

@DandátkoP ve 33. tydnu to je mi moc lito, myslela jsem ze to dite je uz “zivotaschopne” moc me to mrzi muselo to byt tezke, myslite ze se tomu dalo zabranit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
7.11.25 15:16

Je to důležité. Doktorka dělala asi hodinu, průtoky, orgány, kosti… vše. Nám objevili rozštěp ve 22tt na screeningu zcela náhodou ( až při fotce). Přitom v Podolí na konziliárním to viděli zcela jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
7.11.25 16:26

@LunaP roztep ceho? nechsali jste si mimco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1771
7.11.25 16:37

@Terulik964 být tebou, tak si zavolám na nějaké specializované pracoviště a objednám se na podrobný screening. To, že první screening je v pořádku vůbec nic neznamená. U nás první screening ukázkový a u druhého problém. Naštěstí vše dopadlo dobře, ale byla jsem sledována pravidelně. A i sám doktor mi říkal, že spousta vad se dá zjistit až u 2.screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí