Zúžené hrdlo v těhotenství

13
6.11.25 10:21

Zúžené hrdlo v těhotenství

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti se zúženým hrdlem. Včera jsem se dozvěděla, že je tam riziko předčasného porodu a to do 30tt. Prosím vaše zkušenosti, případné rady, jak tomu předejít. 🥺 🙂
Doktor mi moc neřekl, jen že mám za 3 týdny kontrolu. Ale jestli mám vynechat sex, udržovat klidový režim nic 🙈
Jsem v 21tt a mám hrdlo 28mm, malý má teprve 400g 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
6.11.25 10:35

Klidový režim by to chtělo, i když nepíšeš, jakou hodnotu ti naměřil. A samozřejmě bez sexu. https://www.emimino.cz/…jeho-rizika/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 10:44

@Janča6 píšu, že hrdlo mám 28mm. 🙂 Ale vůbec mi nic neřekl, jak kdyby bylo vše ok. A pak dodal větu, že víc než 60% konci předčasným porodem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
6.11.25 10:49
@Misa08 píše: Více

Aha, moc se omluvám. přehlédla jsem. No tak to bych vážně dodržovala klidový režim, když v té poradně bylo v 28. tt hrdlo 27 mm jako hraniční. Máš neschopenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 10:52

@Janča6 na neschopence jsem 🙂 dnes to na mě dolehlo, protože mi k tomu včera vlastně nic neřekl 🙈 a na internetu píšou všechno možný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.11.25 11:10

Ležet, vstávat jen na hygienu a sex samozřejmě ne. Žádný uklízení, vaření nebo procházky. A možná bych si domluvila konzultaci v porodnici, když je lékař tak nesdílný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 11:14

@Janli to se docela špatně čte 🙈 přítel chodí normálně do práce, musím jíst 😁 a do toho mám doma pejska, bydlíme v bytě, takže musím na krátké procházky 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.11.25 11:15

Ne, nemusíš. Povolej rodinu, ať se starají. Přítel může uvařit, až přijde domů. Jestli ti to nedošlo, tomu dítěti jde o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 11:19

@Janli samozřejmě, že to mi dochází, proto se snažím zjistit informace, doktor mi přišlo, že z toho nic moc nedělá 🙈
Rodinu mám 150km daleko, ale to tu nebudeme rozebírat. Jen se snažím zjistit, zda někdo řešil něco podobného 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
6.11.25 11:24

@Misa08 Pejska vyvenčí přítel před prací a pak hned po práci. Nebo popros sousedy. Vařit bude přítel nebo si necháš jídlo dovážet. Nebo proto, že to „nejde“ chcete přijít o miminko nebo se starat o postižené nedonošeňátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 11:27

@Janča6 možná to bude znít ošklivě, ale vše není jednoduché jak píšete. Spousty lidí je v práci i víc než 12 hodin, což pes prostě nevydrží. Ale děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.11.25 11:33

Tak zaplať studentku, co ti ho bude venčit. Je to jednoduchý. Nebo psa odvez k rodině. Jo, řešila jsem to. Jenže jsem měla ještě dvouletý dítě. A šlo to. Co budeš se psem dělat, až porodíš předčasně a budeš měsíce v nemocnici? Necháš tam mimino, abys mohla doma venčit psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.11.25 11:34

Za mě - hlavně to chce psychickou pohodu.

• Citovat
  • Upravit
14726
6.11.25 11:35

A co ti sousedé? Mně v 2. těhotenství odtekla plodovka v 21. tt. Po týdnu v nemocnici jsem byla puštěná domů s klidovým režimem, i když ne tak přísným. Měla jsem ještě 20měsíční dceru. Manžel v práci cca 10 hodin, rodina 300 km. A když bylo potřeba, říkala jsem si o pomoc sousedům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.11.25 11:40

@Janča6 budu dodržovat, co nejvíce klidový režim a uvidím, co mi řekne lékař na kontrole. Poté by se to samozřejmě muselo striktně řešit. Teď mi šlo hlavně o to, zda někdo řešil stejnou situaci. 🙂 Délka hrdla se může změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí