3 autosedačky v octavii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30965
3.12.22 16:46

Na přední sedadlo dát můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
3.12.22 16:47
@martina.se píše:
Ano omylem :mrgreen: ale záleží, co máš za sedačky. Kvalitní tam prostě nenarves :think:

Otázka, co myslíš kvalitními. Ono tri široké Cybex nedáš ani do MPV, i tam musíš vybírat, co tam dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.22 16:59
@SlečnaDahlia píše:
Pro i proti směru, ale proti směru musí být vždycky vypnutý airbag. Přičemž vypínání airbagu není standardní výbavou oktávek, je to příplatková položka a musíš ověřit, jestli ji tvoje auto umí. Dá se to obejít přerušením kontaktů (něco jako odblokování pojistky), u automechanika, samozřejmě, ale je to poměrně náročné a není pak zpravidla možné zase libovolně airbag zapínat.Nicméně oktávka prostě není auto s pěti plnohodnotnými sedadly. I, pokud se dozadu na šířku tři autosedačky vedle sebe nakrásně vlezou, sedadlo uprostřed není plnohodnotné a většina autosedaček má v návodu k použití výslovně uvedeno, že je třeba ji instalovat pouze na plnohodnotné sedadlo.

Vypnuti airbagu je v servisu minuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 17:04

A doporuci nekdo uzkou? :)

• Citovat
  • Upravit
6061
3.12.22 17:36

Jak jsem psala, Be-safe má oddělávací bočnice, vejdou se 3 vedle sebe na zadní sedadla. ALE - je to kategorie od 15kg.
Myslím si, že varianta 2 sedačky do 15kg plus vajíčko půjde jedině tak, když bude vajíčko na předním sedadle a ty na půl zadku vzadu mezi dětma.
Třeba následná Besafka (po vajíčku) je tak obrovská, že pokud by byly vzadu dvě, tak mezi ně dáš tak maximálně kabelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 18:07
@Whitedog píše:
Jak jsem psala, Be-safe má oddělávací bočnice, vejdou se 3 vedle sebe na zadní sedadla. ALE - je to kategorie od 15kg.
Myslím si, že varianta 2 sedačky do 15kg plus vajíčko půjde jedině tak, když bude vajíčko na předním sedadle a ty na půl zadku vzadu mezi dětma.
Třeba následná Besafka (po vajíčku) je tak obrovská, že pokud by byly vzadu dvě, tak mezi ně dáš tak maximálně kabelku.

Jsem hodne drobna, ja se dozadu vejdu v pohode. Jen holt bude muset vzdycky ridit manzel. Ale je fakt, ze stejne nikam krome vyletu moc nejezdime vsichni. Bydlim v centru vesnice, mam vse u „huby“. :)

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
3.12.22 19:38

Ahoj, my máme oktávku z roku 1998, takže asi jedničkovou? a tři sedačky tam dáme - vajíčko Cybex, osan 9-15, obě na izofix a mezi nimi jezdí kluk na podsedáku,.A teď mi došlo, že je na tom podsedáku možná úplně zbytečně, když je tam takový ten pás jen přes břicho. No,. nejezdíme často a na jaře má přijít nové auto, tak už to nějak doklepeme.

Příspěvek upraven 03.12.22 v 19:42

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.22 19:41
@Kolicek95 píše:
Ahoj, my máme oktávku z roku 1998, takže asi jedničkovou? a tři sedačky tam dáme - vajíčko Cybex, osan 9-15, obě na izofix a mezi nimi jezdí kluk na podsedáku,.

Jaky prosim typ vajicka? :)

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
3.12.22 19:43
@Anonymní píše:
Jaky prosim typ vajicka? :)

Cybex aton 5

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.22 19:49
@Kolicek95 píše:
Cybex aton píše: Více

Dekuji, jsi moje svetlo na konci tunelu :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6061
3.12.22 20:05

Úplně nejjednodušší je zajet do obchodu s autosedačkami a vyzkoušet tam možné varianty. Předpokládám, že to bude možné v každém větším městě, kde je solidní prodejce autosedaček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.22 20:15
@Whitedog píše: Úplně nejjednodušší je zajet do obchodu s autosedačkami a vyzkoušet tam možné varianty. Předpokládám, že to bude možné v každém větším městě, kde je solidní prodejce autosedaček…

Zatim mi jde hlavne o uzke vajicko, nechci uplne měnit obe autosedacky. :?

• Citovat
  • Upravit
30965
3.12.22 20:37
@Anonymní píše:
Zatim mi jde hlavne o uzke vajicko, nechci uplne měnit obe autosedacky. :?

S vajíčkem ale problém nebývá, problém jsou ramena u posmerne. Úzké 9-36 je Britax AdVansafix, 15-36 pak Britax (už jich mají úzkých víc) a besafe izi flex fix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
3.12.22 20:40

A ideální by bylo, aby byla ta prostřední sedačka s vnitřními pásy nebo vajíčko s neisofixovou základnou, protože to bude na mm a poutat střední sedačku při každé jízdě pásem z auta je otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.22 20:51

Jestli je prostredni sedacka jen dvoubodovy pas, tak jde myslim Romer Eclipse, ten vyber bude dost zuzeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí