Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, zajímá mě vaše zkušenost, podařilo se vám některé narvat do Octavie 3 autosedačky, nebo jak to řešíte vy, co máte 3 děti. Zatím to zajímá kamarádku, ale doufám, že brzy i mě.
Věk 6,3,0, takže sedačku potřebují všichni ![]()
Díky, Abaja
Taky máme podobný problém, ale zkoušela jsem naši fabku, narvala dvě vajíčka plus velkou sedačku, utřela pot z čela, zabouchla dveře a jela… Myslím, že oktávka je o něco širší! Ale existují přece i jiná auta, cha cha cha… nana
Jo, narvali jsme do oktávky 3 sedačky. Dvě maxi cosi Rodi a jednu maxi cosi Priori (ta byla uprostřed).
No holky, my ty dveře prostě nemůžeme zavřít…
Představa, že budu muset koupit jiný autosedačky mě děsí, ale asi lepší, než koupit nový auto ![]()
Díky
Ahojky,
taky mám oktávku a dám tam tři sedačky, dvě velké, jedno vajíčko a to se chystám tam narvat třetí velkou…tak jsem zvědavá jak pořídím. myslím, že s vajíčkem to jde, ale třetí velkou???…nemáte někdo zkušenost?? To bude asi fuška.
Evásek a prťata
Do Octavie je rozumné použít sedačky Maxi-Cosi. Ať Rodi SPS nebo Priori. Dobře jdou kombinovat vedle sebe a nevadí jim vyboulení seedadla v krajích u dveří.
Teď jsi klepla hřebíček na hlavičku
Právě ty vybouleniny tam vadí, takže jsou sedačky tak nějak nakřivo. Díky za radu ![]()
Abaja
No zatím používáme podsedák a vajíčko, ale minulý pátek jsme vezli kamarádku s 18měsíční holčičkou, atak jsme pro ni vypůjčili sedačku Cam od 9-36kg a kamarádka si sedla mezi to vajíčko a Cam a měla co dělat aby si alespoň trošku sedla a nevypadalo to blbě. Takže už se „těším“ až úzší vajíčko vyměníme za větší a širší autosedačku a už si dozadu nedáme ani batůžek s potřebami pro děti!!! A to berou oktávky jako typická rodinná česká auta, že? Takže s těmi 3 sedačkami fakt nevím, nevím. Mějte se hezky
Ahoj, máme 9ti měsíční dvojčata (zatím ve vajíčkách) a na cestě další přírůstek. Musíme se vejít do Octavia 1, a proto teď řešíme, jaké autosedačky pořídit. Konkrétně nás zajímá, zda se k vajíčku vejde Romer King Plus nebo budeme muset zvolit Romer Eclipse. Máme obavu, že Eclipse nám budou brzy těsné, protože dvojčata pěkně rostou ![]()
@kuca1982 nevím co máte za vajíčko, ale když dám vgedle sebe 2× King plus a vajíčko Römer tak je to 136 cm
a když dám 2× Eclipse a vajíčko Römer tak je to 131 cm, takže změřte kolik máte v autě místa a podle toho se rozhodněte, nebo to vyzkoušejte
Steeve, diky za rychlou reakci. Vajicko budeme kupovat nove, az se prcek narodi. Takze budeme hledat opet neco uzkeho… Byl jsem auto zmerit. V nejuzsim miste, tedy mezi operkami na ruce, jsem nameril 126cm, mimo operky 133cm. Asi bude dost zalezet na tvaru sedacek resp. siri zakladny, ktera je ve vysce operek, ze? Jinak si nedovedu vysvetlit, jak nekdo nacpe 3 sedacky do fabie
.
Jeste me napadlo, ze MC Tobi ma zakladnu vyssi, takze ty bych tam teoreticky mohl dat. Tobi bude prostornejsi nez Eclipse, ze?
@kuca1982 u vajíček obecně je nejširší místo tam, kde je madlo, takže je nejlepší vyzkoušet, jak mezi sebe sedačky pasují, pokud půjde madlo nad bok sedačky je to dobré, a i když je tobi vyšší, tak madlo se pod bok sedačky nedostane
jinak v prostoru u Tobi a Eclipse moc velký rozdíl není, Tobi také není žádný přeborník v šířce
Jedna dcera je drobnejsi, napadla me tedy kombinace King plus k oknu, tu drobnejsi posadit do Eclipsu na prostredek a pak koupit vajicko, ktere se vejde. Mohlo by to takto byt realne? Jinak jeste jednou dekuju za pomoc. Myslim, ze „cesky sen rodin“ vlastni spousta lidi a mohlo by to nekomu, kdo je v nasi situaci, pomoci ![]()
@kuca1982 3 sedačky do Octavie jdou dát, o tom je zde již spoustu vláken, jen je nejlepší to vyzkoušet a nakombinovat tak, aby postupně jak děti rostou se nemusely sedačky moc měnit,
pokud má být nyní kombinace 2× 9-18 a 1× vajíčko, tak je nejlepší to vajíčko dát doprostřed, protože ty 2×9-18 vedle sebe nejdou tak úplně dobře zaklesnout
Tedy… Já opravdu nechápu, jak se ty sedačky do Octávie I vejdou. Jak jsem psal v jiném vlákně, zkoušeli jsme Chicca Xpace a byla to tragédie. Když už bych je do auta nacpal, bylo by to pouze jako nouzové řešení (občas). Nedovedu
si představit takto jezdit skoro každý den…