Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Na tema autosedacky uz tu bylo docela hodne napsano, zkus pohledat v diskuzich, urcite najdes informace, ktere hledas.
Jinak my jsme vybirali hlavne s ohledem na bezpecnost a vybrali jsme Römer. Ale urcite se najdou znalci (Pajdal
), kteri by vybrali lepe.
Hana
My jsme právě minulý týden zakoupili Maxi Cosi Priori XP - růžovku. Čekali jsme na novinku Tobi, ale je prý méně prostorná. S priorkou jsme jeli hned napoprvé do Alp nějakých 1600km a osvědčila se nám úžasně. Koupila jsem ji na www.babystyle.cz, Martina (majitelka) je moc ochotná a odpovídá na jakékoliv dotazy ihned (i o víkendu). Maxi Cosi je jedna z těch nejbezpečnějších autosedaček. Toť má zkušenost.
Pokud budeš chtít pošlu ti fotku.
Ahojky,
myslím že pro skoro tříletá dítka je Priorka docela velkým a zbytečným komfortem
.
My máme Storchenmühle Starlight SP (9-36kg) a jsme spokojeni. Tříletý syn v ní sedí jako král, je připoutaný pětibodovým pásem a až z něj vyroste, zůstane pohodlné křeslo, kde se bude poutat pásem obyč. Dokonce už v ní po plavču usnul a hlava mu vůbec nepadala dopředu! Stála něco málo pod pět tisíc.
Katka
No jo, to mi nedošlo. My máme ještě prtě. Tak z Maxi Cosi je pak varianta Rodi. Dá se rozdělat a zůstane jen pak bobek.
Jenže Rodi je až od 15kg a min. 98cm!
Do té doby musí být sedačka menší. v žádným případě bych nekupovala 9-36 pokud vájm teda jde o bezpečí. My máme zatím Priorku a malej tam má pořád spoustu místa. Neřekla bych že Tobi je menší,ale přijde mi taková…tvrdší i ty pásy…docela mě zklamala. jednoznačně byhc volila Maxi-cosi. kvalita (bezpečnost) je u autosedaček asi vždycky úměrná ceně…což u jiných výrobků nemusí platit…
Tak my také koupili Storchenmuhle Starlight SP a dovolím si tvrdit, že absolutně nesouhlasím s tvrzením, že když je pro kategorii 9-36kg, je méně bezpečná než nějaká jina autosedačka v kategorii 9-18kg (pro nás by byla aktuální). Ve váhové kategorii 9-36kg je to nejbezpečnější sedačka na našem trhu.
Tady si dovolím drze odporovat,rozhodně to není nejbezpečnější sedačka na našem trhu v této váhové kategorii,tou zůstává Kiddy Life…
Storchenmuhle Starlight SP dopadla ve své kategorii velmi špatně,a bohužel nejen kvůli špatnému návodu,jak už jsem občas slyšela.A že jako hybrid nikdy nemůže být bezpečná jako sedačky pro jednotlivé kategorie je zřejmé…jak může být stejně konstruovaná sedačka pro kojence i pro školáka…stačí se zamyslet…
Na www.babystyle.cz jsou testy autosedaček,není problém si je prohlédnout a posoudit.
Nehledě k tomu,že koupí téhle sedačky člověk stejně neušetří,protože rozhodně nemůže stačit (po vyjmutí vnitřní vložky) sedmiletému dítěti,tedy dítěti,které by ještě mělo jet v sedačce,nikoli na sedáku.Je totiž celkem úzká…sice pohodlná pro prcky (až na to polohování) ale školáka v bundě už tam nepo:,–(íte…a zse se bude kupovat nová…
Tož tak…uvažovala jsem o ní,mám blízko přímé dovozce a tak jsem jí byla otestovat,jak s dcerou,tak s šestiletým synovcem ![]()
Ahoj,
jen bych si dovolila odporovat Violet - STM sedacka 9-36 dopadla v testech jako jedna z nejhorsich (ne-li uplne nejhorsi)
a nebylo to jen kvuli navodu
Radka
Ja jenom dodam, ze VSECHNY autosedacky 9-36 jsou MENE bezpecne nez autosedacky pro uzsi vahovou kategorii (9-18 nebo 15-36) a je to celkem logicke, protoze devitikilove dite vypada o dost jinak nez 36ti kilove
a tak logicky nemuze byt stejne bezpecna pro obe
Jana
my mame Concord Maxus a Concord Lift a doporucuju, akorat je mensi slabinou brzo osoupany potah, jinak cena je asi 3000
Petra
A ještě dodám (pokud to tu už není) že životnost sedačky je cca 5 let a to ikdyž jipoužíváte málo,takže i sedačky 15-36 pokud máte od 3 do12 let,tak by měli být dvě. Ale to ať si každej přebere jak chce. Jsou lidi kteří chtějí tu největší bezpečnost a pak jsou ti,kteří chtějí jen „něco“ když je to povinné. Tím nemyslím nikoho z vás,ae znám takové případy osobně ![]()
Ahojky,
mám Strochenmuhle Starlight SP. Prostě tu tolik haněnou. Jsem s ní velice spokojená. Myslím si, že je podstatné, že dítě opravdu do autosedačky vždycky připoutáš, i na sebekratší jízdu. A testům moc nevěřím, jelikož vím, jak se dělají testy aut…
Ivulka
Ivulko,je každého věc,jak moc věří,či nevěří testům…ale pokud jsi si všimla,tak na „tvou“ tolik haněnou sedačku jsem upozornila i jinak.
Proč se kupují hybridy,zahrnujíce více kategorií…aby rodiče ušetřili (ikdyž teda netuším,proč chtějí šetřit zrovna tady,nicméně chápu mámu,co zůstane s děckem sama,že prostě šetří
musí…
Ale tímhle nákupem se opravdu neušetří,protže se stejně další sedačka,chtíc,nechtíc bude muset pořídit…nebo jen bobek,ale to už není o nevíře v testy…
Máš roční batolátko,představ si ho tam za 6 let ![]()
Jo a mmch.,VŠECHNO NEJLEPŠÍ
![]()
Ahojte,
tak my máme RECARO SPORT 9-36kg (což je v podstatě STM STARLIGHT - je to stejný výrobce, který prodává téměř identické sedačky pod dvěma značkami).
No… a musím jen říct, že :
Jen tak na zamyšlení… Firma RECARO je výrobcem autosedaček se snad nejlepším jménem v automobilovém sportovním světě. Myslíte si, že by si mohla dovolit dát na trh dětskou autosedačku, která by neposkytovala dětem adekvátní ochranu???
Závěrem se chci omluvit za dlouhý a možná krapet afektovaný komentář, ale tyto diskuze už mne opravdu vytáčejí.
Omlouvám se a přeji hezký večer !
Peťula
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit ohledně autosedaček. Vím, že někdo kupuje výhradně podle značky, někdo podle ceny, ale existuje u nějaké autosedačky kompromis kvalita rovná se ceně? Samozřejmě, že chci pro svá dítka hlavně bezpečnost… mají 2,5 roku, tak bych taky ráda koupila sedačku, která vydrží co nejdýl… poradíte? Moc díky všem.
Pa
Rachel