Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně voda nepraskla a píchali mi ji až na sále, kontrakce jsem měla takové nepravidelné a silné ale krátké a tak jak mi dali klistýr, tak se hodně
znásobily a pak když mi píchli vodu,tak se to taky ještě víc rozjelo. No a stejně mi dali ještě nějakou kapačku do žíly, aby se ještě zintenzivnili, protože jsem je sice měla silné ale krátké a prý se s tím nedá nic rodit
. Tak to bylo. Ale jinak tlačení, to se malý narodil sand na třetí zatlačení
a vylítnul tak, že mě ani nestačili nastříhnout, takže jsem se pěkně roztrhla, ale to taky necítíš, tak v poho. Pak mě spíš bolelo to šití, ale nechci strašit, každá to má jinak a na to šití jsem čekala na druhého doktora, takže už to strnutí opadlo a pak to taky proto tak bolelo. No ale máme už dvouletého kloučka
a teď hledám, jak vypadá hlenová zátka, protože mám termín za týden a už to tak nějak možná vypadá k druhému zdárnému porodu ![]()
Ahojky maminky.
Chtěla jsem se zeptat jsem prvorodička a mám 3 dny do porodu.
A nepocituji žádné příznaky porodu ani kontrakcí, poslíčku nic.
Včera okolo 9 večer mě akorát probudilo nepříjemné bodání a píchání v pochvě. Trvalo to asi jen cca 2 minutky a od té doby jen cítím silné pohyby. Bojím se toho že budu přenášet a nebo mi budou dělat hmat.
![]()
Hmat Ti bez Tveho svoleni neudelaji a pokud budes prenaset tak preci nevadi…mimco si samorekne kdy je pripravene jit ven
. Mne hmat take nabizeli ale nechtela jsem, rekla jsem si ze to necham na male a nakonec zavelela tri hodiny pred pulnoci a na svete byla presne v terminu. To ze se to blizi jsem poznala tim ze jsem dostala prujmy - streva se uz cistila aby bylo vic mista pro pruchod mimca.