3 dny do porodu

47
22.6.09 08:53

3 dny do porodu

ahojky holky chci se zeptat jak dlouhy kontrakce jste mely nez jste rodily??a praskla vam voda nebo ne??diky papa :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.6.09 09:04

Tak mně praskla voda v šest večer (zničehonic, žádné kontrakce, žádní poslíčci, vůbec jsem to nečekala - teda samozřejme pominu-li, že jsem druhý den měla TP). V sedm jsme byli v porodnici, v devět začaly slabounké kontrakce (ale musela jsem se ptát sestry, jestli je to ono :oops: ), v jednu jsem šla na přípravu, kontrakce zesilovaly a od začátku byly pravidelné a asi po 3 minutách. Kolem půl třetí začaly být nesnesitelné, ale nejhorší byla pak druhá doba porodní (tlačení), která trvala přes dvě hodiny. Ale dalo se to zvládnout, naštěstí nebyly komplikace a na epidurál jsem začala myslet, když už bylo pozdě, takže jsem se obešla bez něj - a nakonec jsem byla ráda, protože ten okamžik, kdy Anežka ze mě vyklouzla, byl nejkrásnější a dodnes to mám v živé paměti. Přeju hlavně nekomplikovaný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
22.6.09 09:06

Voda mi nepraskla ani pri jednom porodu, vzdy museli propichnout az na sale.
Jinak dlouhy kontrakce, tim myslis dobu mezi kontrakcema nebo jak dlouho trvala kontrakce? Kdyz sem odjizdela do porodky tak sem mela kontrakce po 3 minutach, ale tesne pred porodem fakt nevim, to sem uz nepocitala, ale uz byly dost casty, takze tak minuta asi, ale netrvaly nejak dlouho, spis byly hodne silne. Ono to pred porodem si moc nepamatujes, to mas myslenky na to, aby mimco uz bylo venku, spis si pamatuju to cekani doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
22.6.09 09:08

hkac nestras ji dvema hodinama tlaceni, ja tlacila 5 minut, mozna ani ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.09 09:13
Jolynka píše:

Nechtěla jsem strašit, jen jsem psala, jak jsem to měla já. Teď s odstupem času si stejně ty bolesti už nepamatuju (fakt) a hlavně plánujem druhé, a to já zcela dobrovolně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
22.6.09 09:15

hkac jojo clovek na to zapomene, ale kdyz mas pred porodem a nekdo ti rekne, ze budes 2 hodiny tlacit, tak teda nic moc :lol: jinak ja mela oba porody pohodovy, klidne bych sla rodit zas :lol: akorat teda nevim, jestli bych pri tretim porodu uz nerodila nekde prede dverma porodnice, jaka to byla ted naposledy rychlovka, na sal sem musela bezet, teda snazila sem se v tech bolestech to moc neslo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
22.6.09 09:20

3 dny do porodu

ja cekam druhe dite tak se ptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
22.6.09 13:16

3 dny do porodu

noc byla des ani jsem nemohla spat a a do obeda to same pak to prestalo a ted je to chvilkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
22.6.09 13:28

Mě nepraskla voda taky a prvn pravidelné kontrakce byly po 15ti minutách a do porodnice jsem jela když byly po 5ti minutách, ale jak dlouho trvali, to už si nepamatuju, ale byla to chvilka. Bolestivé jsem měla až v porodnici, předtím byly spíš nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
22.6.09 13:53

Čusík tak mě taky voda nepraskla musely propíchnout. Já jsem kontrakce měla hodně nepravidelné až k porodu. Ale před koncem byly asi tak po minutě až dvou. A taky jsem tlačila hodinu a půl ale pro mě to bylo lepší než ta první doba porodní tlačením se mi vždy ulevilo. Papa a přeji rychlý a nekomplikovaný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
22.6.09 15:01

3 dny do porodu

holky kdyz mam stahy po 5 min. a pak 10-15min nic tak to zatim nic neni ze nebo jo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.6.09 15:14
Jolynka píše:

nebrala bych to jako strašení. I já jsem u prvního porodu tlačila 2hodiny, už chystali kleště…Jen když jsi to nezažila, tak se tomu těžko věří, já vím;)

U prvního mi praskla voda a ihned nastoupili velice silné kontrakce po 5minutách. Porodila jsem za 13,5hod od prasknutí vody.

U druhé mi voda (zpětně naštěstí) nepraskla. Kontrakce jsem měla dosti silné a pravidelné několik dní. Z poradny mě mudra poslala na sál. Že sepíšu papíry, udělaj přípravu a přijde mi prasknout vodu. Za 2hodiny bylo po všem, po prasknutí vody šla holka ven prakticky hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
22.6.09 15:26

Re: 3 dny do porodu

zdenka26 píše:
holky kdyz mam stahy po 5 min. a pak 10-15min nic tak to zatim nic neni ze nebo jo??

Záleží též na tom, jak dlouhá kontrakce je, měla by být alespoň 45s, aby „za něco stála“, s intervaly je to jak kdy, u prvního jsem neměla bez oxi žádné (to je ale jiná kapitola), u druhého hned pravidelné, které se zkracovaly, u třetího nejprve dost nepravidelné, nebolestivé a stejně to bylo k porodu, ale 10-15min. určitě ne. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
22.6.09 15:30

Zdenko, to, co popisuješ, jsem měla den před porodem. Malý se narodil 27.8. po poledni a já jsem měla celého 26. takové divné kontrakce, kdy už jsem si říkala, že teda pojedem, pak se to najednou zastavilo, a třeba za půl hodiny zase kontrakce co 5 minut, ty trvaly až do večera, pak přešly, šla jsem spát a ráno v 6 mě vzbudila mokrá kaluž pode mnou a žádné kontrakce, ty se rozjely až kolem 10-11 v nemocnici po klystýru a Nicolas se narodil ve 12.45. :wink: Jo a s tím tlačením - já jsem obě děti měla na 2-3 zatlačení venku, takže pohoda! :) Třeba to tak budeš mít taky, neboj… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
22.6.09 17:33

Nu já taky tlačila dvě hodiny a taky hrozily kleště, ale to tlačení u mě nebylo nijak bolestivé, spíš jsem byla už strašně unavená na každé další tlačení mě vyčerpávalo víc a víc. Energii mi dodal pohled na kleště, které tam na stolek položili a čekali na primářku.
A nemyslím si, že je to strašení, jsou to fakta, někdo to má tak a někdo jinak, ale tazatelka se neptala na průběh celého porodu ani na to jak se tlačilo, ptala se na kontrakce před porodem a na prasknutí vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí