3-letá dělá naschvály

Anonymní
25.1.16 17:28

3-letá dělá naschvály

Zdravím,

moje dcerka šíleně zdivočela asi ve školce. Ale to tak neřeším, ale chci se zeptat, zda-li taky vaše dítka tak od 3 let dělají naschvály. Př. (je mi to až trapné) má ted nudle, přijde ke mě a naschvál je přede mnou jí :oops: další mlaská, prostě jen tak z nudy asi začne mlaskat a furt a furt a furt pod dobrém po zlém, pořád dokola, nevšímám si toho a dokáže to dělat i v hodinu v kuse, neumim to popsat, ale dělá to naschvál. Věnujeme si ji a i ji necháváme volný prostor pro kreativitu. Na všechno řiká TO JE MOJE na všechno ikdyž se chceme dívat na společnou tv, prostě je to její tv, šílí. O hračkách ani nemluvim. To, že každou půl hodinu chce jídlo, které ani nesní :think: prostě asi jen tak. Začne se smát takovým ošklivým smíchem (ze školky asi od kluků) a taky naschvál, ať děláme i neděláme nic, přijde mi, že jí to vůbec nedochází. Kdyby mě nikdo neznal a ví, že zastávám i ráznou i „volnou“ výchovu, jsem hodná, ale umím být i pěkně zlá (mám ráda rituály a pravdila), tak si všichni musí myslet, že je to nehoráznej frocek :roll: bez totální výchovy, kterej dostane na co si vzpomene. Jsme z ní všichni unavení. Nechci rady, ale ráda bych od někoho slyšela, že je to jen nějaké období, které také zažili, ale přešlo? Nebo jí to zůstane?? :nevim: děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
25.1.16 17:34

To víš, že jsme to zažili, je to určitá etapa, ve školce si věci brání před ostatními, tak na všechno TO JE MOJE. Od dětí se kterými je, pochytává co jde dovednosti i zlozvyky. Dokud jsi jí měla doma, chovala se podle vás, ale má i jiný kolektiv kde se musí prosadit. A navíc je to dítě, které ať chceš nebo né bude zlobit a dělat věci, které se ti nelíbí. To že jsi na rituály a pravidla ona je dítě, časem až bude mít svojí rodinu i ona bude mít své riutály, ale teď je to malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 17:42

@renda81 takže až si zvykne na školku a ústálý se to? Nevadí, když toto období potrvá i rok, hl ať to nedelá třeba i v 5 letech, ptž je to fakt někdy na palici :oops: děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
6391
25.1.16 17:48

Zazivam to doted občas. Malej je taky zdivocely ze skolky bych rekla.Kdyz nastoupil byl jak putka, to mel 2,5 roku…
Nyní v breznu tedy bude mit 5 let, a reknu ti teda ze je to nekdy s nim sila..
neposloucha, odmlouva zkousi co a jak..No reknu ti to asi tak bude hur…
Me to vždy rikala mamka, babicka, a mely pravdu, je hur.. :zed: :zed: Obcas si pripadam neschopna, unavena a to ho vidim třeba jen pul dne protože je jinak ve skolce…Obcas me dokaze vytocit hned když jdu pro nej do skolky, tak me zkousi…Jsou to decka no..Musime to vydrzet..
Nyní cekame druhé, tak si rikam ze by se mohl sklidnit, ale kdo vi no.

Preji ti pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 17:50

@Jaja87 jo? děkuji ti teda :zed: já už mám dvě rok a půl od sebe, takže mě to za chvilku čeká dvojnásob :zed:

• Citovat
  • Upravit
6391
25.1.16 18:02

NO syn taky si davak susne do pusy a ještě mi to ukazoval jak to ma na jazyku, nekdy dostal nekdy ne a nekdy jsem si ho nevšímala, jak kdy no..
Je to kluk, holky mozna takovy raubiri nejsou, ale nevim..

Me syn dela naschvály ze me zkousi no…Nekdy udela scenu když jdeme ze skolky dom. Nekdy az doma me vytoci..Taky se snazim byt hodna…Mila..Ale nekdy to nejde, a to jen protože jsem na nej sama, manzel jezdi kamionem..A navíc taky nechci aby syn byl grazlik. Aby mel nejakou tu vychovu..Ono to proste nekdy nekdy nejde no…Nyní cekame druhé, tak si rikam ze třeba se sklidni…Tak uvidim..

Obcas si taky hraje v pokoji a z niceho nic vykrikne tak to je taky na me něco…A to ho okrikuji XXX krat a vi ze to delat nemá a dela a tak to je u vice věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
25.1.16 18:03

Takze az se mimi narodi a bude vetsi, ceka me to znova…Ale kdo vi jaky bude mimi, treba bude uplny opak…Necham se překvapit. A pokud to bude taky drak jak toto co mam doma, tak moje nervy snad budou uz ze zeleza a budu vytrenovana.. :mrgreen: :mrgreen: A nebo skoncim v blazinci. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
25.1.16 18:36
@Anonymní píše:
@renda81 takže až si zvykne na školku a ústálý se to? Nevadí, když toto období potrvá i rok, hl ať to nedelá třeba i v 5 letech, ptž je to fakt někdy na palici :oops: děkuji za odpověď

abych tě uklidnila neustálí se to, bude to horší, až na to že už si tolik nebude bránit to své, ale bude lumpačit jinak, a bude víc odmlouvat a bude drzejší, prostě co pochytí. Mám to ze své zkušenosti, syn 5+ ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
25.1.16 18:44

@renda81 Mluvis mi z duse..Je to presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.1.16 18:49

Naše je od 1. dne ve školce naprosto nesnesitelná. Dokud byla v jeslích, byla zlatíčko, neskutečně učenlivá, moc si jí chválili, ve školce mi přijde že se učí jenom samý hov.diny :cert: První den když přišla ze školky tak mi řekla že mě zabije 8o 8o doma to neslyší tak kde asi jinde. Platí na ní přísná ruka a důslednost, i když musím říct, že je opravdu vytrvalý protivník a je to někdy na blázinec :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
25.1.16 18:49
@Jaja87 píše:
@renda81 Mluvis mi z duse..Je to presne tak.

bohužel je to tak, mě na to moje máma vždycky říká, že můj chlapeček je zlatej ve srovnání se mnou v jeho věku ( samozřejmě mě to přijde jako blbost :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
25.1.16 18:52

@renda81 No moje mamka rikala ze tak jak muj syn zlobi ja nezlobila teda.

No je to tak bohužel, a musíme vydrzet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.16 19:51

No holky to mi ani neřikejte a má z vás alespoň něco trošku, když zvýšíte hlas??? Nebo i pohrozit na zadek?? Ptž já mám pocit, že z toho vůbec nic nemá :zed:

• Citovat
  • Upravit
6391
25.1.16 19:53

Když zvysim hlas tak se občas zalekne a vi ze je zle, ale je to jak kdy. Spise když mu jdu dat na zadek a opravdu dostane tak si zadek chrani rukama a krci se. A říká ne ne ne…Ale dostane..Obcas vyhrozuji, ale vim ze to nemá smysl, protoze on pak vi ze nic neudelam a jen vyhrozuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
25.1.16 19:58

Holky, zrovna dneska jsem řešila to samé. Manžel je na služebce a já jsem na děti sama. Malej (3,5) mě za desetiminutovou cestu ze školky dokázal tak šíleně vytočit. Skákal do kaluží, rýpal se deštníkem v bahně, házel zledovatělý sníh na auta. Vyvrcholilo to tím, že chtěl být na schodech první před segrou, tak ji shodil za kapuci z půlky schodů dolů. Naštěstí se jí nic nestalo, ale dostal děsnej sekec. Celýho půl roku jsme řešili jeho ostýchavost a to že je introvert a po Vánocích jakoby se to zlomilo a začal mít ze školky šílené móresy. Tak jak píšete. Já Tě zabiju, je běžné. Hnusně se šklebí, odmlouvá, napřahuje na mě ruce. Vrcholem je, že teď začal šišlat. Největší raubíř ze třídy takhle mluví a je všem „vzorem“. Ta školka má velikej přínos, ale je to i hodně náročné na ta negativa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí