Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
http://www.kondice.cz/…e-je-manzel/
Zaujalo mě to a celkem s tím souhlasím.
Co vy?
Až na to vaření a obchod, tak ano..
To si mylsím, že je pani ovlivněná věkem, kdy prostě chlap doma fakt ani na domácnost nesáhnul… i když vyjímky jsou..
Každopádně věta- muž má být muž a žena ženou s tím soulasím..
@kvaček Taky jsem nechtěla souhlasit s tím vařením a nakupováním, ale správně dodává, že pokud ho za to žena respektuje, pak to funguje. Problém je, když chlap dělá otroka a je to pak spíš jako ponížení.
@Litta to je jasné.. já spíš mylsím, že je důležité i ton hlasu.. Když houknu na chlapa přebal kluka a nebo mu řeknu, nepřebalíš mi ho.. A manžel třeba přrebalí dítě, že zase role muže se mu nesníží..
Tak to je mazec. Řád má být jak doma, tak i ve výchově. Doma mají dělat oba, vychovávat mají oba. Chlap má minimálně pomoct, neříkám, že má dělat všechno. Pak by chlap jen chodil do práce a tím to hasne? ![]()
„Že chlap vaří a chodí nakupovat, podle mého dobře není.“ To je divný, jak se pak ten chlap nají, když si nic neuvaří, ani nekoupí? To jako, že si má všechno vypěstovat? Ale i taková semínka si musí přece koupit. Nebo se tím myslí, že má vydělávat dost peněz, aby mohl jíst jen v restauracích? A v restauracích by taky chlapy neměli dělat kuchaře? Nedává to smysl. ![]()
U mých rodičů to tak funguje, máma vaří a doma uklízí a táta zase garáž, auta, zahrada, zvířectvo, ale s nakupváním problém nemá. Přítel třeba nemá problém vysát, umýt nádobí - ale je na to zvyklý z domu. A jídlo dostával vždycky nedjřív táta a až pak my ostatní
(ale my měli společný jídlo max. 2× týdně) ![]()
Model fungující rodiny…kdy na piedestalu netrůní malý tyran…ano, souhlasím…a nemá to nic společného s láskou k dítěti, na to pozor! Kdyby hořelo, první tahám z plamenů dceru…pak chlapa. Ale ve výchově nemá být dítě na prvním místě…tam ne.
@Litta píše:
@kvaček Taky jsem nechtěla souhlasit s tím vařením a nakupováním, ale správně dodává, že pokud ho za to žena respektuje, pak to funguje. Problém je, když chlap dělá otroka a je to pak spíš jako ponížení.
U nás se prostě od začátku funguje ala Jsme dva, děláme oba. Ne abych manžela prosila, aby něco udělal. Dělá to sám, občas ho o něco poprosím, když něco potřebuju a dělám k tomu něco jinýho…
@enyf třeba u nás manžel když jede z práce tak občas jde nakoupit - sám od sebe. Věřím, kdybych mu řekla co tady píše článek, že by se naštval, že neni blbec, aby nedokázal nakoupit do lednice ![]()
U nás nevaří, a le zase když to má někdo jako koníček tak proč ne..
Horší je takový model fakt, že nakupuje, vaří - pořád
Příspěvek upraven 23.01.16 v 13:29
@enyf píše:?! Třeba uvaří žena?
„Že chlap vaří a chodí nakupovat, podle mého dobře není.“ To je divný, jak se pak ten chlap nají, když si nic neuvaří, ani nekoupí? To jako, že si má všechno vypěstovat? Ale i taková semínka si musí přece koupit. Nebo se tím myslí, že má vydělávat dost peněz, aby mohl jíst jen v restauracích? A v restauracích by taky chlapy neměli dělat kuchaře? Nedává to smysl.
@kvaček Já myslím, že tam je rozdíl, jestli rodina bydlí v domě s větší zahradou, nebo v bytě. Na domě a zahradě je spousta práce pro chlapa, většinou má dílnu a tak, pořád nějaké drobné opravy, údržba domu, takže tam je na místě, že žena vaří a uklízí a muž dělá práce kolem domu. Pokud jsou oba na bytě a on nemá do čeho píchnout, tak je na místě, že se podílí na domácích pracích.
S něčím ano, s něčím ne. Souhlasím, že v dnešní době je takový zmatek v rolích žena-muž, že kvůli tomu hodně vztahů končí špatně. Nesouhlasím, že by muž nesměl ani donést nákup
a že by měl být bezpodmínečně přijímaný… ano, dokud ale nenarušuje práva ostatních v rodině… byla by k tomu potřeba další diskuze.
@enyf píše:
„Že chlap vaří a chodí nakupovat, podle mého dobře není.“ To je divný, jak se pak ten chlap nají, když si nic neuvaří, ani nekoupí? To jako, že si má všechno vypěstovat? Ale i taková semínka si musí přece koupit. Nebo se tím myslí, že má vydělávat dost peněz, aby mohl jíst jen v restauracích? A v restauracích by taky chlapy neměli dělat kuchaře? Nedává to smysl.
Tam to bude myšleno, že má na to ženskou. A ta se má starat o tu obživu. Styl chlap uloví mamuta, ženská ho připraví…