Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
23.1.16 17:48
@j.a.n.i1 píše:
@Litta Tak kult dítěte se mi taky nelíbí, to souhlas, ale na druhou stranu nevidím důvod, proč by měl být muž hlava rodiny :think:

Aby to nebyl chudáček, co posluhuje a jen plní rozkazy. Disrespekt od ženy i od dětí. To nemůže fungovat. Nebo jak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.1.16 17:52

@Litta No, že není důvod, proč by měla posluhovat a plnit rozkazy žena… partneři by měli být opravdu partnery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 17:55
@j.a.n.i1 píše:
@Litta No, že není důvod, proč by měla posluhovat a plnit rozkazy žena… partneři by měli být opravdu partnery.

přesně

a měli by být zajedno ve výchově dítěte tzn, že opravdu nestavět dítě na piedestal a když jeden něco zakáže tak to druhý nepovolí atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 17:55
@Litta píše:
Tak. :palec:
Hlavně oni ti chlapi dneska už mnohdy nejsou vzor chlapskosti ani pro ty děti. Takže se z toho těžko vymotáme. :? Navíc je ten kult dítěte špatný v tom, že za 18(–30 :mrgreen: ) let vylítne potomek z hnízda, zůstanou partneři najednou sami. A co pak, když si jeden druhého neváží víc než toho dítěte. Najednou jim něco/někdo doma chybí a sami se nezabaví. :nevim:

Přesně tak. Kolikrát slýchám od mých klientek, či známých, které mezi řečí
poznamenají- „žiji jenom pro ty děti, ty jsou pro mne a budou vždy na prvním místě“-přitom mají manžele, nebo partnery a klidně to prezentují před nimi.
Já jsem v těchto věcech dost konzervativní a vždy tvrdím, že můj manžel je v té hierarchii na prvním místě/to samé očekávám od něj/, protože jenom s ním mám „smlouvu“ až do smrti, dokud nás smrt nerozdělí, ale děti si půjdou za čas každý svým životem a je to tak správně. To neznamená, že bych je měla ráda méně, ale manželská/partnerska láska je trochu něco jiného, než mateřský cit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.1.16 17:57
@brumdinka píše:
přesněa měli by být zajedno ve výchově dítěte tzn, že opravdu nestavět dítě na piedestal a když jeden něco zakáže tak to druhý nepovolí atd…

Zajedno ve všem můžeš být leda sama se sebou. Spíš je potřeba dělat kompromisy vždy a všude, nebo se nějak spravedlivě střídat. Jinak vždycky jeden převládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 17:57

@nostress mno nevím nad čím přemýšlíš…máš v tomto pravdu…ono není dobré se na děti zas tak moc upínat, ale ani na partnera, je třeba mít i svůj vlastní život, ale to se těžko vysvětluje, zvlášt´takhle přes písmenka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.1.16 18:00
@Litta píše:
Zajedno ve všem můžeš být leda sama se sebou. Spíš je potřeba dělat kompromisy vždy a všude, nebo se nějak spravedlivě střídat. Jinak vždycky jeden převládne.

ale hloupost, tys nepochopila co mám na mysli, přece nebudu dělat kompromisy s dítětem…prostě když táta něco zakáže, tak je to zakázaný a tečka…né že maminka to povolí a hlavně to neříkej tatínkovi :roll: to samé platí i naopak samozřejmě, že maminka něco zakáže a tatínek to povolí…stejně tak jako že NE znamená NE a ANO ANO tečka…prostě jasně daný hranice a na nich by opravdu měli být rodiče za jedno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
23.1.16 18:00
@Litta píše:

Jo, souhlasím, že zajedno nikdy dva nebudou, to je normální, akorát by to z pohledu výchovy měli držet v nějakých rozumných mezích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
23.1.16 18:01

@j.a.n.i1 Ale pokud je muž hlava rodiny, tak to přece neznamená, že žena posluhuje a plní rozkazy. Oni můžou být partneři i když ten muž plní funkci hlavy rodiny. Záleží, co si pod tím pojmem představíš. Já něco takového, jako „nejvyšší autorita a zároveň opora“. Tak, jak je to v každém zaměstnání a v každém společenství odjakživa. Tak jak byli vůdci tlupy, tak muž by měl být vůdce rodiny, ten, na kterého se můžeš vždycky spolehnout, co tě zabezpečí a když ty nebudeš vědět, jak se rozhodnout, tak on to se svým chlapským uvažováním rozhodne za tebe. Ne, že tě utlačuje a ponižuje, ale on ti dává pocit bezpečí a zázemí. Ty mu to dáváš taky, ale jiným způsobem.
Nevím, jestli jsem to napsala dobře, hlavně mě prosím nechytej za slova, jestli jsem něco špatně formulovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.1.16 18:02
@brumdinka píše:
ale hloupost, tys nepochopila co mám na mysli, přece nebudu dělat kompromisy s dítětem…prostě když táta něco zakáže, tak je to zakázaný a tečka…né že maminka to povolí a hlavně to neříkej tatínkovi :roll: to samé platí i naopak samozřejmě, že maminka něco zakáže a tatínek to povolí…stejně tak jako že NE znamená NE a ANO ANO tečka…prostě jasně daný hranice a na nich by opravdu měli být rodiče za jedno :)

Jo tohle jo. Ale když jsi přesvědčená, že dítěti prospějí jesle od roku, ale muž si myslí, že až od roku a půl, jak to dopadne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.1.16 18:03

@bigl Já to cítím stejně, jen to neumím formulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 18:10
@j.a.n.i1 píše:
@Litta Tak kult dítěte se mi taky nelíbí, to souhlas, ale na druhou stranu nevidím důvod, proč by měl být muž hlava rodiny :think:

Pokud je to chápáno tak, že „hlava rodiny“ je muž, který přijde domů, vyvalí se na gauč a všechny buzeruje, tak chápu tvoji averzi vůči tomu výrazu. Ale pokud je to chápáno tak, že muž je hlava rodiny v tom smyslu, že má největší zodpovědnost za rodinu, o kterou se vzorně stará a pečuje, aby všechny zabezpečil, aby se měli s ním dobře, hledá především prospěch vlastní rodiny, případně je chrání i za cenu vlastního života, tak si jistě zaslouží úctu a respekt. Samozřejmě, že žena, která mu porodí děti, vzorně se stará o domácnost, třeba v době mateřské, ještě mu vytváří podmínky, aby se mohl realizovat ve svém oboru, si zaslouží z jeho strany taky úctu a respekt. Tady jde o to, aby byli opravdu partneři a nesnižovali ty svoje role, které v životě mají, ale naopak, aby se podporovali a pomáhali si. Pak je důležitá i jednota ve výchově dětí. Vzpomínám si někdy s úsměvem, že jsem dětem jenom pohrozila, že když nepřestanou zlobit, tak to řeknu tatínkovi. To mělo na ně takový efekt, že mě před jeho příchodem z práce chodili „ukecávat“, abych mu to neříkala, že už budou hodní. Podotýkám, že manžel děti nikdy neuhodil, velmi ho milují, ale je pro ně zároveň velká autorita.

Příspěvek upraven 23.01.16 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 18:13
@brumdinka píše:
@nostress mno nevím nad čím přemýšlíš…máš v tomto pravdu…ono není dobré se na děti zas tak moc upínat, ale ani na partnera, je třeba mít i svůj vlastní život, ale to se těžko vysvětluje, zvlášt´takhle přes písmenka 8)

Samozřejmě, že mám i svůj život, aktivity a zájmy. Žádná nezdravá závislost není dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
23.1.16 18:25

Na to byla taky někdy diskuze. Spaní dítěte s mámou a chlap je vyšoupnutej třeba na gauč, nebo jinam, protože hlavní je to dítě, manžel to přece pochopí, ne?

Tohle je zase u nás tak, že v posteli má rozhodně přednost manžel. Dítě má nejdřív svoji postýlku a pak postel. Výjimkou jsou případy, kdy je třeba dítě nemocný, atd. Krátkodobá záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
23.1.16 18:25
@bigl píše:
A hlavně, muž byl tehdy hlava rodiny, ať byl jaký chtěl, proto dostal jídlo na talíř jako první apod. Když my postavíme na piedestal dítě a muže dáme až za něho, tak už to pak není chlap, hlava rodiny, ale dítě - hlava rodiny.
Můj manžel, když řekne doma dětem- teď vám přepnu pohádky, protože tam mám zprávy, tak nikdo ani necekne. Bohužel, ne v každé rodině to tak funguje, radši se koupí druhá televize, aby byl klid…

Hm, vidis u nas je to tak, ze kdyz se nekdo na neco diva, nikdo mu to neprepina. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML