Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, zajímalo by mně jak zabavit nějakou společnou zábavou mou čtyřletou a roční dceru. Navíc ta starší většinu času řve, že té mladší nic nepůjčí a dost na ní žárlí. Nějak nemám inspiraci
. Díky za každý nápad.
@Katerina000 píše:
Ahoj holky, zajímalo by mně jak zabavit nějakou společnou zábavou mou čtyřletou a roční dceru. Navíc ta starší většinu času řve, že té mladší nic nepůjčí a dost na ní žárlí. Nějak nemám inspiraci. Díky za každý nápad.
U nás si společně vyhrají s Duplem..
Možná by zabralo takové to umělohmotné prasátko… co přecpáváš, přecpáváš… až praskne. ![]()
Moje deti bavi momentalne bobovani. Hodne si hraji s legem, tahaji korale ( ozdobny vanoc nm i retez ) a nebo delaji neco, co nemaji a to je bavi asi nejvic. A rady honi spolecne kocoura
@Black Cat píše:
Možná by zabralo takové to umělohmotné prasátko… co přecpáváš, přecpáváš… až praskne.
@Fífule píše:
Moje deti bavi momentalne bobovani. Hodne si hraji s legem, tahaji korale ( ozdobny vanoc nm i retez ) a nebo delaji neco, co nemaji a to je bavi asi nejvic. A rady honi spolecne kocoura
Jo, dělání zakázaných věcí je baví nejvíc, to bude asi všude stejné.. ![]()
@Silwinka87 No jenže právě to ta menší té větší bourá a je zle. Tak se snažím být mezi nimi, ale malá chce většinou asistovat ségře
.
Mám teda 2lety rozdíl, ale.. Baví je plastelína, to ted jeden každé odpoledne, vyrábění neceho-to musim asistovat, stejně tak pomahani v kuchyni..taky společně koncerty-kytara, fletna, rádio, tanec…
Ja mam deti 3,5 a 19 mesicu, pred tim pul rokem si uplne moc nepamatuji, bylo leto a my porad venku, ale u nas vedou spolecne knihy - davam ruzne hadanky, malemu lehke (kde je kocicka), starsi tezke (spocitat to a to,…), pak radi oba vesi pradlo, stavime si vezicky z dupla a pak proti sobe mickem bojujeme, kdo je druhemu shodi driv (ja hraju s prckem)…, kreslime, zpivame, maji in-door piskoviste…, nafouknu obema balonky…, dnes spolu asi 30 minut lepili nalepky na papir. Schovku (neco hledaji) nebo hledame starsi spolu s mladsim. A pak samozrejme zlobeni a spolecne vytaceni matky
.
edit: Jo, a ta plastelina urcite frcela uz od roka, delam domaci z mouky, soli, vody a oleje.
@Katerina000 píše:
@Silwinka87 No jenže právě to ta menší té větší bourá a je zle. Tak se snažím být mezi nimi, ale malá chce většinou asistovat ségře.
U nás ještě frčí malování, máme takovou tu velkou roli z Ikea, tu jim roztáhnu na zemi a maluje se..
Jako jasné, taky se to kolikrat neobejde bez hádek a křiku a musím jim většinou aspoň trochu asistovat, ale přináší to ovoce, malé budou v dubnu dva a při hraní začínají krásně fungovat..Malou už baví panenky a malý se k ní rád přidá a opatrují spolu.Je radost se na ně dívat..
![]()
@Hobitka píše:
Ja mam deti 3,5 a 19 mesicu, pred tim pul rokem si uplne moc nepamatuji, bylo leto a my porad venku, ale u nas vedou spolecne knihy - davam ruzne hadanky, malemu lehke (kde je kocicka), starsi tezke (spocitat to a to,…), pak radi oba vesi pradlo, stavime si vezicky z dupla a pak proti sobe mickem bojujeme, kdo je druhemu shodi driv (ja hraju s prckem)…, kreslime, zpivame, maji in-door piskoviste…, nafouknu obema balonky…, dnes spolu asi 30 minut lepili nalepky na papir. Schovku (neco hledaji) nebo hledame starsi spolu s mladsim. A pak samozrejme zlobeni a spolecne vytaceni matky.edit: Jo, a ta plastelina urcite frcela uz od roka, delam domaci z mouky, soli, vody a oleje.
Jo, plastelína u nás frčí taky i tancování, kramování ve skříni atd. ![]()
Stejny vekovy rozdil…
kdyz bylo zle, posadit ke stolu a plastelina. musela jsem asistovat, ale slo to.
a skladacky - mala primitivni vkladacky ze 4 dilu, velkej co ho zrovna bavilo.
a knizky knizky knizky, duplo.
jo a kocarek - co uveze tu mladsi, starsi ji vozil (kocarek pro panenky jakoby choditko)