Mám nevychované dítě

Anonymní
15.1.16 14:57

Mám nevychované dítě

Dobrý den,
ráda bych toto téma založila anonymně, prosím, respektujte to.
Abych vyjasnila situaci: mám syna 2r a 2m a momentálně pracuji jako zástup v MŠ za nemocnou paní učitelku. Dnes tam byl můj syn poprvé se mnou (výjimečná situace, jinak je doma s prababičkou, půjde ještě max 4×), protože jsem neměla hlídání. A uviděla jsem syna v kontrastu těch ostatních dětí a mám z toho smíšené pocity, tak bych chtěla poprosit vás ostatní maminky o vaše názory.
Ostatní děti (tříleté) rozumí tomu, když jim řeknu, ať se nehoní, přestanou a jdeme si třeba hrát spolu ke stolečku. Syn stále běhal, nespolupracoval, u nějaké aktivity vydržel, ale nemohla jsem se věnovat jen jemu, když jsem mela na starosti ostatní děti, tak byl hned vzteklý záchvat. Dokonce bouchl jednu holčičku do hlavy hračkou - na to jsem ho přiměla, aby se omluvil a poslala jsem ho do kouta. Na vycházce nechtěl chodit za ruku s nikým, jen se mnou a ještě s řevem, prostě šel štrúdl dětí, kolegyně vepředu a my vzadu s řevem.
Jediné, co můžu pochválit je to, že jedl pěkně u stolu, najedl se sám, uklidil si po sobě a některé věci si svlékl. (oblékání nic)
Doteď jsem si myslela, že mám doma relativně normální dítě, ale teď v kontrastu těch ostatních se cítím jako neschopná vychovat vlastní a navíc jsem slyšela uklízečku jak říká kuchařce, že mám pěkně nevychovaneho spratka. Prostě mám chuť celé školství pověsit na hřebík a jít někam do kanclu, protože si i před ostatními pripadam prostě neschopná…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.1.16 15:00

Asi si neuvědomuješ zásadní věc - tvému je 26 m, čtu li dobře, ostatním je 3 roky a více.. to je ten rozdíl :nevim:

Příspěvek upraven 15.01.16 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
15.1.16 15:01

Tech 8 mesicu - od triletych deti - je v tomhle veku strasnej rozdil. Navic dite ve skolkovem kolektivu kde je poprve s vlastni matkou je nestandartni situace. Predvadel se. Podle mne je to uplne normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
15.1.16 15:06

Je to naprosto přesně, jak popisuješ. Je nesrovnatelný rozdíl mezi 2 a 3 letým. Můj synek se ve 2 letech choval přesně jako tvůj a ve 3 letech se s ním už dalo na ledasčem domluvit a ve školce s ním žádné trable nebyly.

Uklizečka a kuchařka, ať si nechá keci na koledu. To totiž miluji, ony už dávno zapomněly, že ti jejich děti se ve 2 letech chovaly naprosto stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.1.16 15:07

Můj názor je…cítí se více než ostatní děti, protože TY!!! ta důležitá a úžasná paní učitelka, jsi jeho matka a samozřejmě, nechce, aby ses věnovala jiným dětem, normálně žárlí a dožaduje se pozornosti. Proto většinou děti nebývají ve třídách svých rodičů. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.1.16 15:08

Jo, dle mě je to taky věkem - vidím u svého, jak se mezi druhým a třetím rokem mění - a taky, kdyby tam byl sám bez tebe, chová se jinak. Matka není autorita jako cizí tety :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624

Jo a navíc se nenech vyvést z míry. Tvůj synek byl doteď zvyklý, že jsi tu byla jenom pro něj a teď se musel o tebe dělit s X dalšími dětmi. Takže na sebe musel strhávat pozornost, aby si uzurpoval co nejvíce pozornosti pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244

Zakladatelko, může to být i tím, že si syn víc dovoluje, protože tam má maminku. Také jsem měla dceru parkrát u sebe ve školce a myslela jsem, že ji přetrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
15.1.16 15:09

No tak já bych viděla i jako možnou příčinu to, že ostatní děti tě prostě vidí jako paní učitelku, ale syn stále jako maminku. Je dost možné, že kdyby tam byla jiná paní učitelka, tolik by si před ní nedovolil… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
15.1.16 15:13

Protože mu jsou 2roky…nemůžeš to srovnávat, není zralý na školku a ještě tam měl maminku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
15.1.16 15:14

Dva roky a dva měsíce a tři roky je strašně velký rozdíl. To vůbec nemůžeš srovnávat. A další věc, cizí děti dost často poslouchají víc než vlastní, to tvé tě má víc v paži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
15.1.16 15:15
@martina.se píše:
Asi si neuvědomuješ zásadní věc - tvému je 26 m, čtu li dobře, ostatním je 3 roky a více.. to je ten rozdíl :nevim:Příspěvek upraven 15.01.16 v 15:01
:palec: Souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.1.16 15:18

Taky si myslím, že to bude tím, že je jednak mladší než ostatní děti a měl tam tebe… To jsou dvě podstatný okolnosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.1.16 15:22

Já to napíšu tatko.. Buď ráda za to.. Ve dvou letech - jedl u sotlu pěkně, sá se najedl, uklidil si po sobě,.. atd..
To někdy dělá prolbémy i u 4 letých :nevim:
Já teda když srovnám 2 leté děti okolo sebe, tak by toto takto nedali.. Fakt si mylsím, že 2 a pak už těch 2,5 -3 je rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.1.16 15:22

1. Srovnáváš děti, mezi kterými je rok, to je nesrovnatelné a to hlavně v tomto věku.
2. Neznám moc dětí, co se u mámy (tety, babičky) učitelky nechovají jinak - chtějí ukázat, že ony mohou, protože máma jim to dovolí. Hlavně takto malé.
3. Ty děti chodí od září, takže už jsou vycepované a sžité. Tvoje dítě tam bylo prvně.
4. Bylo to pro něj nové a cizí, to se děti chovají jinak a často se i předvádí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML