Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako několikaletá au-pair a chůva ve Francii ti odpovím:
Co z nich vyrostlo?? Ceééélá velká francouzská populace ![]()
NAPROSTO běžná praxe tamních dětí
Hi hi…
No, asi by to měla ta maminka řešit s lékařem, případně dětským psychologem, případně s sebou všude nosit cyklistickou helmu.
Podobné věci v dětství dělávaly později silně narušené osobnosti. Psal o tom psycholog Hubálek ve své knize o vrazích.
@Anonymní píše:
Jako několikaletá au-pair a chůva ve Francii ti odpovím:Co z nich vyrostlo?? Ceééélá velká francouzská populace
NAPROSTO běžná praxe tamních dětíHi hi…
Ale že se ti tam líbilo?
@minoe píše:
Ale že se ti tam líbilo?
Jo - líbilo… Já to nemyslím nijak špatně. Jen, že když jsem viděla x francouzských dětí - kladla jsem si otázku co z nich bude… A dospělá populace místních nejsou jen vrazi a psychopati. Takže to asi ničemu nevadí… A dítě mlátící hlavou o zem jsme viděla fakt mockrát (nákupní centra, metro, letiště - všude)…
Ale vážně - taky si myslím, že by to maminka měla řešit… Může to mít nějakou „hlubší příčinu“ než jen nespokojenost dítka… ![]()
Řeknu ti to takhle, já hlavou nebouchala a svého času jsem byla nevyrovnaná a potřebovala psychologa.
Naopak jsem měla spolužáka autistu co mlátil a dneska je to spokojený mladý muž.
@Premek_Orac Tak určitě, s takovou koncentrací vrahů by na planetě byla polovina lidí ![]()
Možná lidi jako můj ex, co tohle předvedl ještě v devatenácti. ![]()
@Anonymní píše:
Jako několikaletá au-pair a chůva ve Francii ti odpovím:Co z nich vyrostlo?? Ceééélá velká francouzská populace
NAPROSTO běžná praxe tamních dětíHi hi…
To mě překvapuje, francouzská výchova je tady docela často dávána za vzor… ![]()
Můj syn to jeden čas taky dělal, naštěstí ho to už přešlo. co z něj vyroste nevím, jsou mu teprve 2 ![]()
@iiiv píše:
Můj syn to jeden čas taky dělal, naštěstí ho to už přešlo. co z něj vyroste nevím, jsou mu teprve 2
jsi frajerka, že nejsi anonymní ![]()
@Aletheia píše:
@Premek_Orac Tak určitě, s takovou koncentrací vrahů by na planetě byla polovina lidí
@klafina123 píše: Řekla bych, že z nich vyrostou lidé s placatou hlavou
Dcera to taky delala okolo 18 mesicu, nastesti kratce. Co z ni vyroste se obcas taky desim, zatim to vyrovnana osobnost rozhodne neni, no, ale je ji 3,5, tak snad ma cas.
@Hobitka píše:
Dcera to taky delala okolo 18 mesicu, nastesti kratce. Co z ni vyroste se obcas taky desim, zatim to vyrovnana osobnost rozhodne neni, no, ale je ji 3,5, tak snad ma cas.
Vrah z ní vyroste ![]()
Ne hele, pravděpodobně nic, dělá to většina dětí ![]()
V mém okolí je dítě, které od roku a půl začalo silou bouchat hlavou o zem vždy, když bylo nešťastné a to bylo vždy, když nebylo po jeho. Čelo od krve s otlačeným vzorkem povrchu na kterém se právě nacházelo. Vždy to dělalo před publikem, pokud všichni odešli, tak běžel za nima, a začal si před nima opět ubližovat. To časem zmizelo samo, ale dnes když je mu 3,5 je hodně plačtivý. Nepláče že by se vztekal, ale protože je opravdu nešťastný. Bohužel je opravdu nešťastný z každé blbosti. Na internetu jsou různé informace o tom jak si děti ve vzteku rozbíjí hlavu o dlaždičky, ale mě by spíš zajímalo, co z takových dětí potom vyroste. Jestli to jsou nevyrovnaní jedinci i v dospělosti, jestli potřebují později pomoc psychologa nebo nějaké léky, nebo jestli třeba tady někdo má zkušenost že jsou z nich potom úplně normální dospělí.
Vkládám radši anonymně - chodí sem maminka toho dítěte